capsis

Οριστικά στις 23 Μαΐου 2018 η επαναλειτουργία του «Capsis»

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη επαναλειτουργία του πάλαι ποτέ εμβληματικού ξενοδοχείου «Capsis Ρόδου», το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του κανονικά στις 23 Μαΐου 2018, πλήρως ανακαινισμένο και υπό νέα διεύθυνση!

Θυμίζουμε ότι το ιστορικό ξενοδοχείο «Capsis Ρόδου» παρέμενε κλειστό τα τελευταία έξι ολόκληρα χρόνια. Όπως έγραψε η «δ», το ξενοδοχείο ανέλαβε ο Κώος ξενοδόχος κ. Νίκος Κούτρας.

Το ξενοδοχείο έχει αλλάξει βέβαια, επωνυμία και ονομάζεται πλέον, «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa». Οι εργασίες ανακαίνισης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ τα συνεργεία εργάζονται εδώ και πολλούς μήνες, νυχθημερόν.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Θεόδωρος Διβάνης:
«Θα είμαστε απολύτως έτοιμοι για να ανοίξει το ξενοδοχείο στις 23 Μαΐου 2018. Έχουμε προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση. Από τα υπόγεια, τα δωμάτια, τον εσωτερικό εξοπλισμό, την επίπλωση, τα υδραυλικά συστήματα, μηχανοστάσια, εσωτερικούς χώρους κ.λπ. Μην ξεχνάτε ότι το ξενοδοχείο παρέμεινε σχεδόν εφτά χρόνια κλειστό και είχε υποστεί πολλές φθορές. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τίποτε όπως ήταν».
Το ύψος της επένδυσης ξεπερνάει τα 55εκ. ευρώ (!) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον στην αγορά εργασίας.
«Έχουμε μέχρι τώρα πάνω από 1.500 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους για να εργαστούν στο ξενοδοχείο. Εμείς υπολογίζουμε ότι θα απασχολήσουμε περίπου 260 άτομα προσωπικό» δήλωσε ο διευθυντής του.
Το ύφος του ξενοδοχείου εξωτερικά παραμένει γνώριμο, οι εσωτερικοί του χώροι προβλέπεται να είναι ανακαινισμένοι και εντυπωσιακοί.
Το «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa», όπως προδίδει και η ονομασία του, θα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.
Θα διαθέτει οκτώ διαφορετικά εστιατόρια και πέντε μπαρ, καθώς επίσης χώρους σπα. Το συνεδριακό κέντρο θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει σημαντικά συνέδρια.
Ήδη τουριστικοί οργανισμοί, όπως Jet2Holidays, Tui, Altours, Booking.com και πολλά άλλα, περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa», στα «πακέτα» τους, που όπως όλα δείχνουν, θα κάνει ένα δυναμικό Comeback στα ξενοδοχειακά δεδομένα του νησιού.
«Οι κρατήσεις ήδη πάνε πολύ καλά και μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από τους τουρ οπερέιτορς. Είμαστε ήδη πολύ αισιόδοξοι για μια πολύ καλή τουριστική σεζόν» δήλωσε ο κ. Διβάνης.
Σημειώνεται πως και οι επιχειρηματίες που δραστηριοπιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή της Ιξιάς με ρεστοράν, καφέ – μπαρ, σούπερ μάρκετ, rent-a-car κ.λπ. εκφράζουν μια μεγάλη αισιοδοξία καθώς αναμένεται να αναβαθμιστεί συνολικά.
Μετά την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου «Akti Imperial Deluxe Resort and Spa», η νέα διοίκηση σχεδιάζει να κάνει ένα μεγάλο event ή ανάλογες δράσεις.

Το ιστορικό

Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό τα τελευταία έξι χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό, στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτήρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Το συγκρότημα διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη, συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές, είχε λάβει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις.
To 2012 η αυτοκρατορία που έφτιαξαν το 1968, η Μαρίκα και ο Θάνος Καψής, κατέρρευσε. Η αρχή έγινε το 1993 όταν η επιχείρηση χωρίστηκε σε δύο εταιρικά σχήματα που μοιράστηκαν στις κόρες τους Ντία και Λένα, με την πρώτη να αναλαμβάνει το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ (Capsis Convention Centers & Resort Ηotels) ενώ η αδερφή της Λένα Καψή κρατά τα δυο ξενοδοχεία της αλυσίδας, Capsis Αstoria στο Ηράκλειο Κρήτης και Capsis στη Θεσσαλονίκη.
Το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ αποτελείτο από δύο πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχεία πέντε αστέρων συνολικής δυναμικότητας περίπου 2.700 κλινών και συνεδριακά κέντρα στη Ρόδο και στην Κρήτη ειδικεύτηκε στη διοργάνωση πανευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων.
Στην εταιρεία ανήκαν τα ξενοδοχεία Οut of Τhe Βlue Capsis Εlite Resort, όπως μετονομάστηκε, στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης και το Capsis Ηotel Rhodes & Convention Centre «Μarika Capsis 2000» στην Ιξιά της Ρόδου.
Το 2006 το συγκρότημα της Κρήτης ανακατασκευάστηκε πλήρως για να λειτουργήσει ξανά τον Μάιο του 2007. Ωστόσο η κρίση που έχει πλήξει τον ελληνικό τουρισμό προκάλεσε ασφυξία στην επιχείρηση που αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.
Το Capsis της Ρόδου, πέρασε στην Eurobank, το οποίο αρχικώς είχε μισθωθεί με την μέθοδο του leaseback. Η ολοκλήρωση της πώλησης και η επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου, θα βοηθήσει σημαντικά τον προορισμό, που έχει χάσει μεγάλο μέρος των συνεδρίων που παραδοσιακά είχε.
Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, η Ντία Καψή πούλησε και επαναμίσθωσε (sale and leaseback) την μονάδα στην Eurobank προς 50 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, από το 2010, λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, η μονάδα βρέθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή -κατά τη διετία 2010-2011- η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στην Eurobank.
Έτσι, η τράπεζα λίγο πριν εκπνεύσει το 2011 προχώρησε στην έξωση από το ακίνητο της Ντίας Καψή και έκτοτε αναζητούσε αγοραστή. Τα τελευταία χρόνια η Eurobank, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρισκόταν το Capsis, προσπαθούσε να το πουλήσει ανεπιτυχώς.

O διαγωνισμός

Στο διαγωνισμό της Eurobank είχαν δηλώσει συμμετοχή 26 ενδιαφερόμενοι. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν επτά επενδυτικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων ο όμιλος ΛΑΜΨΑ με τον Πάνο Λασκαρίδη, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, ο όμιλος του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία Πήτερ Ηλιόπουλου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στη Λακωνία, ο όμιλος Σταματιάδη από τη Ρόδο και ο Νίκος Κούτρας.
Το “deal” μεταξύ της τράπεζας και του επιχειρηματία κ. Νίκου Κούτρα, ο οποίος διαθέτει δύο ξενοδοχεία στην Κω, είχε γίνει γνωστό από τον Φεβρουάριο του 2017 και επισημοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Στις αρχές Ιουλίου 2017 υπεγράφη σε συμβολαιογραφείο της Ρόδου, το συμβόλαιο leasing μεταξύ της τράπεζας Eurobank – Εργασίας και της εταιρείας «Σύνθεσης ΑΕ» συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Νικολάου Κούτρα για την χρηματοδοτική μίσθωση του ξενοδοχείου Capsis στη Ρόδο. Λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησαν και οι εργασίες ανακαίνισης στο ξενοδοχείο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *