koutsiitis

Παραιτήθηκε ο Στέλιος Κουτσιβίτης από τον Αστέρα|ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ δήλωση στο money tourism

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την παραίτησή του, με άμεση ισχύ, υπέβαλλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΑΞΕ κ. Στέλιος Κουτσιβίτης.

Όπως είπε, αποκλειστικά, στο money-tourism.gr, ο κ. Κουτσιβίτης, η παραίτηση αποτελεί προσωπική του επιλογή, ενώ δήλωσε περήφανος για το έργο που έχει συντελεστεί στο εμβληματικό συγκρότημα, μέχρι σήμερα, ευχαρίστησε τους μετόχους, ενώ αποκάλυψε ότι υπεγράφη λίγες ημέρες πριν, το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατασκευή της μαρίνας, με την οποία ολοκληρώνεται η μεγάλη αυτή επένδυση.

money tourism photo
money tourism photo
Η δήλωση

Η αποκλειστική δήλωση του κ. Κουτσιβίτη, στο money-tourism.gr, έχει ως εξής:

“Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου. Είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή. Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε, στην διάρκεια του οποίου ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα πολυσύνθετο έργο και τέθηκε σε λειτουργία η μεγάλη επένδυση στον Αστέρα, με εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις το πρώτο διάστημα της λειτουργίας, που ξεπερνούν κατά πολύ τα οικονομικά πλάνα.

Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν, υπεγράφη και το Προεδρικό Διάταγμα για την μαρίνα, το πρώτο ΠΔ που επιτρέπει σε ιδιώτη επενδυτή να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση και με την οποία ολοκληρώνεται το μεγάλο επενδυτικό πλάνο του μετόχου.

Αφήνω παρακαταθήκη, στην επόμενη διοίκηση, τα δεδομένα αυτά και θέλω να ευχαριστήσω τους μετόχους για την εμπιστοσύνη και την στήριξη.

Είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που έγινε, το οποίο βάζει την Ελλάδα, στο διεθνή χάρτη με ένα από τα πιο λαμπερά έργα, που έχουν γίνει ποτέ”.

astir four seasons
Ο κ. Σαμ Ιωαννίδης, γενικός διευθυντής
Και άλλες παραιτήσεις – αποχωρήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις από τον Αστέρα, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για αποχώρηση του κ. Σαμ Ιωαννίδη, ο οποίος έχει την θέση του επικεφαλής της Four Seasons, που διαχειρίζεται το συγκρότημα.

H παραίτηση, στην παρούσα χρονική συγκυρία, γεννά σοβαρό προβληματισμό, καθώς έρχεται μετά την έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος και την έλευση της Four Seasons στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που θα έπρεπε όλα να κυλούν ομαλά, καθώς το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αναδεικνύεται σε ορόσημο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας στη χώρα, υποστηρίζοντας το όραμα της Astir για τη δημιουργία ενός κορυφαίου προορισμού πολυτελείας, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

astir_agc
O Walid Abu-Suud, CEO της AGC Equity Partners

Από την πλευρά των μετόχων δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση, ενώ λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, στο Λονδίνο. Ωστόσο η αντίδραση των μετόχων θα πρέπει να είναι άμεση, καθώς η εταιρία δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη και χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο, που έχει όλες τις εκ του νόμου, αρμοδιότητες.

Ο Στέλιος Κουτσιβίτης

Στις 20 Ιουλίου 2017 ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης, εισήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Astir Palace, καταλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

money tourism photo
Ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης|money tourism photo

Διαθέτει μεγάλη διεθνή εμπειρία σε επενδυτικά projects, λειτουργία και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σε ξενοδοχεία, στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πριν από την είσοδό του στην Astir Palace Vouliagmeni SA, κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στον τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει επίσης ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και σημαντική διεθνή εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω ηγετικών θέσεων στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι κάτοχος MBA από το Columbia Business School στη Νέα Υόρκη, ενώ ακόμη είναι πτυχιούχος της Ελληνικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και του London Business School.

Ο Αστέρας

Με παρουσία πάνω από 50 χρόνια στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας, o νέος Αστέρας φιλοδοξεί να γίνει κορυφαίος πολυτελής προορισμός στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου που θα εδραιώσει την Ελλάδα και την Αθηναϊκή Ριβιέρα στο χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού πολυτελείας.

money tourism photo
money tourism photo
money tourism photo
money tourism photo

Η επένδυση, που υπολογίζεται να ανέλθει πάνω από 650 εκ. ευρώ και εκτείνεται σε 300,000τμ στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και περιλαμβάνει 4 βασικούς πυλώνες: την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών, τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας καθώς και της εμβληματικής παραλίας της Astir.Τον Οκτώβριο του 2016, η εταιρεία εξαγοράστηκε από το Jermyn Street Real Estate Fund IV LP («Jermyn Street») σε μια συναλλαγή που αποτίμησε το μετοχικό κεφάλαιο της Astir στα €444 εκατ.

Η Jermyn Street, υπό την καθοδήγηση της AGC Equity Partners με έδρα το Λονδίνο, αποτελεί επενδυτικό fund, στο οποίο μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, καθώς και η τουρκική Doğuş.

Η επένδυση – Ένας εμβληματικός προορισμός
 • Four Seasons Astir Palace Hotel AthensΤο πρώτο Four Seasons στην Ελλάδα

Η πρώτη φάση της επένδυσης έχει ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου που άνοιξε τις πόρτες του στις 29 Μαρτίου 2019

 • Ορόσημο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας στη χώρα
 • Ξενοδοχειακή εμπειρία παγκόσμιας κλάσης υπό τη διαχείριση της Four Seasons
 • Astir Marina – Ένας διεθνής προορισμός πολυτελών σκαφών

Η δεύτερη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει έργα ανάπλασης για τη δημιουργία μαρίνας υψηλών προδιαγραφών

 • Αναβάθμιση της θαλάσσιας ζώνης και του ευρύτερου λιμενοβραχίονα για τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερου μεγέθους σκαφών σε σύγχρονες υποδομές
  • Δημιουργία χώρων retail και εστίασης
 • Astir VillasΕμβληματικός οικιστικός σχεδιασμός

Στη δεύτερη φάση της επένδυσης έρχεται να προστεθεί και η ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών

 • Υψηλή αισθητική εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον
 • Ιδιαίτερα εξέχουσα θέση στο χάρτη των ακινήτων πολυτελείας
 • Astir BeachH πιο εμβληματική παραλία στην Ελλάδα

Η ανάπλαση της Astir Beach περιλαμβάνεται επίσης στη δεύτερη φάση του επενδυτικού πλάνου. Το καλοκαίρι του 2019 η παραλία ανανεώνεται με

 • Νέο εμβληματικό design εμπνευσμένο από τα 60’s
 • Πολλαπλές επιλογές παραθαλάσσιων δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και ευζωίας
  • Νέο Beach Bar

Παράλληλα η παραλία θα αναβαθμιστεί με νέες υποδομές οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Δείτε ΕΔΩ, ένα μοναδικό, ιστορικό φωτογραφικό αφιέρωμα, του money-tourism.gr, στην ιστορία του εμβληματικού ASTIR PALACE και των εκλεκτών φιλοξενούμενών του.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *