Πατώσαμε πάλι διεθνώς, αλλά οι συνδικαλιστές το χαβά τους…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με την FYROM να περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που έκαναν “θαύματα” την προηγούμενη χρονιά και την Ελλάδα να “πατώνει” (100η μεταξύ 183 χωρών και τελευταία μακράν της ευρωζώνης) ως συνήθως, δόθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα στη δημοσιότητα η έκθεση για την διεθνή ανταγωνιστικότητα των χωρών, ως προς το θεσμικό πλαίσιο του επιχειρείν. Την ίδια στιγμή, και αφού εμπεδώσαμε τα περί “τοκογλύφων”, “αρπακτικών που θέλουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη” και άλλα τέτοια ηχηρά (σ.σ. εγώ πάντως ένα οικοπεδάκι που έχω από τον μακαρίτη τον παππού μου, το χαρίζω με αντάλλαγμα το 10% του πετρελαίου που θα βρεθεί), οι συντεχνίες και οι συνδικαλιστές συνεχίζουν το χαβά τους. Και σήμερα θα ξεκινήσω από τον επιχειρηματικό και όχι τον εργατικό συνδικαλισμό, καθώς χθες “σήκωσε παντιέρα” ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιά και μέχρι πριν μερικές ημέρες πρόεδρος των Επιμελητηρίων της χώρας, κ. Γ. Κασιμάτης, ο οποίος αρνείται στο υπουργείο Οικονομίας, το δικαίωμα να κάνει διασταυρώσεις για να βρει φοροφυγάδες !!! 
Αν είναι ποτέ δυνατόν !!! Τι να σχολιάσει κανείς… 
Και από την άλλη πλευρά η κρατικοδιαίτη ΟΤΟΕ, αρνείται το δικαίωμα στους εργαζομένους της Τραπέζης της Ελλάδος να εργάζονται μισή ώρα παραπάνω την ημέρα, για να βοηθήσουν την τράπεζα. Κανει λόγο δε για “ανήθικη συνδικαλιστικά ενέργεια”!!! 
Αυτό πάλι τι σας λέει. Μάλλον πολλές λέξεις, μεταξύ των οποίων και η “Ανηθικότητα” έχουν χάσει το νόημά τους. 
Για να παρηγορηθούμε πάντως η Παπούα Νέα Γουϊνέα είναι στην 101η θέση…
Στην κατάταξη λοιπόν η χώρα μας βρέθηκε στην 100η θέση, μία θέση υψηλότερα από πέρυσι, μεταξύ 183 κρατών. Η κατάταξη προκύπτει από τη βαθμολογία σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες που παρακολουθεί η κυλιόμενη ετήσια έρευνα ανταγωνιστικότητας με τίτλο «Επιχειρώντας (Doing Buisness)». Πρώτη στην κατάσταση της ανταγωνιστικότητας που υποδηλώνει και την ελκυστικότητα της χώρας για επενδύσεις είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η Σιγκαπούρη, δεύτερο το Χόνγκ Κόνγκ, τρίτη η Νέα Ζηλανδία και τέταρτες οι ΗΠΑ. Η Πορτογαλία του “μνημονίου” βρίσκεται στη 30ή θέση, ενώ η Ιρλανδία βρίσκεται ακόμη ψηλότερα στην 10ή θέση, ενώ η Ισπανία βρίσκεται στην 44η θέση. Η έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας αρχίζει με την κατάταξη της κάθε χώρας ως γενική εικόνα και διαμορφώνεται με μια σειρά από επιμέρους δείκτες οι οποίοι αφορούν την ευκολία που μπορεί κάποιος εντός ή εκτός της χώρας να δημιουργήσει μια επιχείρηση, να πάρει δάνειο να αγοράσει ένα εμπορικό ακίνητο ή ακόμη και να διαλύσει μια επιχείρηση μέσα από την οικονομική δραστηριότητα σε κάποια συγκεκριμένη χώρα. Για όποιον ενδιαφέρεται να δει τα χάλια μας, εδώ… Και για όποιον θέλει να “δει” τις δηλώσεις Κασιμάτη, ένα πολύ καλό ρεπορτάζ από το voria.gr εδώ.