Μείζον θέμα με τις θεωρήσεις visa στην Ινδία | Ο Κ. Δεριζιώτης στον Μ. Βουλαρίνο και στο #οτινάναι στον ΣΚΑΙ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

VIDEO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νέες πολύ σημαντικές καθυστερήσεις στις θεωρήσεις visa στην Ινδία, που δυσφημούν τον ελληνικό Τουρισμό και οι οποίες έρχονται σε συνέχεια της ανάκλησης διπλωματικών και διοικητικών υπαλλήλων το 2022 από την ελληνική πρεσβεία στο Δελχί, μετά από σχετικό ρεπορτάζ του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, σημειώνονται, σύμφωνα με όσα είπε ο εκδότης του Χ&Τ και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Στ. Δεριζιώτης στον Μάνο Βουλαρίνο στην εκπομπή “οτινάναι” στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ 100,3.

Η σεζόν ξεκίνησε, πολλοί ελληνικοί προορισμοί ανοίγουν νέες αγορές και έχουμε -ξανά και ξανά- εξακολουθητικά τα ελληνικά προξενεία να αρνούνται να χορηγήσουν θεωρήσεις visa, κάνοντας απίστευτα πράγματα: δίνουν visa στα μισά μέλη μιας οικογένειας, παραδείγματος χάριν!!!

Μετά τα γεγονότα τον Μάρτιο 2022, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε αντικαταστάτες αλλά και επιπλέον προσωπικό για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε πρόσκαιρα, παρά το γεγονός ότι η Ινδία έχει «ανοίξει» για την Ελλάδα και είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά. Ξανά υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και παράπονα για τις θεωρήσεις visa, που γεννούν πολλά ερωτηματικά. Ανώτατος παράγοντας δε του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας σε ταξίδι του στην Ελλάδα, έθεσε ξεκάθαρα το θέμα στο ελληνικό ΥΠΕΞ: «Μας θέλετε ή δεν μας θέλετε», χωρίς να λάβει κάποια ξεκάθαρη απάντηση.

Ο Νίκος Δένδιας λίγο πριν αποχωρήσει από το ΥΠΕΞ, είχε δηλώσει απαντώντας σε ερώτηση του Κ. Δεριζιώτη στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΑ ότι είναι έτοιμο νέο θεσμικό πλαίσιο για τις θεωρήσεις visa που θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά δεν ήθελε να το καταθέσει λόγω προεκλογικής περιόδου. Προτάθηκε να γίνει μια διακομματική συνάντηση, να παρουσιάσει το σχέδιο και να ζητήσει προτάσεις και διακομματική συναίνεση γιατί το θέμα είναι εθνικό και όχι κομματικό. Αφορά στην πατρίδα. Ο υπουργός βρήκε την ιδέα ενδιαφέρουσα, πλην όμως δεν προχώρησε τίποτα.

Και κατέληξε ο εκδότης του Χ&Τ Κ. Δεριζιώτης: “Σε μια εποχή που ο ελληνικός Τουρισμός κάνει άλματα, δεν μπορεί να συνεχίζονται τέτοιες καταστάσεις με τις θεωρήσεις visa”.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  στο youtube.Δεριζιώτης

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *