Πως προχωρά η προσπάθεια επανεκκίνησης του Τουρισμού στην Τουρκία: Διεθνείς πτήσεις, ξενοδοχεία και πρωτόκολλα υγείας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καθώς τα ευρωπαϊκά κράτη ανοίγουν σταδιακά τα σύνορα τους και η Τουρκία θα ξεκινήσει αρχικά με τον εσωτερικό και έπειτα τον διεθνή τουρισμό, ενώ ετοιμάζονται και πρωτόκολλα για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

H τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να ξεκινήσει ο εσωτερικός τουρισμός από τις 28 Μαΐου, ενώ για τον διεθνή τουρισμό υπάρχει πρόβλεψη για τα μέσα Ιουνίου, κυρίως για τουρίστες από ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα και η Ν. Κορέα.

Σχετικά με τις διεθνείς πτήσεις η Turkish Airlines αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις από τις 12 Ιουνίου, όπου και το Υπουργείο Τουρισμού επιθυμεί να καταργήσει τους περιορισμούς για τις διεθνείς αφίξεις. Το πρόγραμμα πτήσεων της τουρκικής αεροπορικής θα περιλαμβάνει πτήσεις από 22 προορισμούς από 19 χώρες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Γερμανία, η Κίνα η Αυστρία, η Νορβηγία, η Κίνα και άλλοι.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ένα σχέδιο 4 φάσεων και κατά τη 2η φάση, η οποία θα διαρκέσει από τις αρχές του Ιουνίου έως και το Σεπτέμβριο προβλέπονται τα εξής: επανεκκίνηση πτήσεων προς το εξωτερικό, άρση περιορισμού εσωτερικής μετακίνησης σε μερικές περιοχές με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον και επαναλειτουργία των ξενοδοχείων υπό την τήρηση των μέτρων που θα ορίσει η κυβέρνηση.

Σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφαλείας αυτά θα αφορούν τη μετακίνηση, τις εγκαταστάσεις και τους επισκέπτες. Απαραίτητη θα είναι η απολύμανση των οχημάτων μεταφοράς, των ξενοδοχείων, των αεροδρομίων, των τουριστικών πρακτορείων, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Photo by Tolga Ahmetler on Unsplash
Photo by Tolga Ahmetler on Unsplash

Στα ξενοδοχεία θα εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας με στόχο την τήρηση των κανόνων απόστασης και υγιεινής. Τα ξενοδοχεία έχουν ήδη αρχίσει να αναδιαμορφώνουν τις εγκαταστάσεις τους, τα μπουφέ, τις παραλίες, τους χώρους υποδοχής, και τις πισίνες. Επίσης, στα ξενοδοχεία θα υπάρχουν αισθητήρες και θερμικές κάμερες που θα καταγράφουν τη θερμοκρασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, ενώ οι αποσκευές των επισκεπτών θα απολυμαίνονται σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Το προσωπικό στα ξενοδοχεία θα σερβίρει τα γεύματα. Τα επιδόρπια, τα φρούτα και οι σαλάτες θα σερβίρονται σε πιάτα μίας χρήσης. Οι ξαπλώστρες στις παραλίες και στις πισίνες θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 1.5 μέτρου και οι πετσέτες θα παραδίδονται σε σακούλες.

primagel
adv

Οι κάρτες εισόδου δωματίων θα απολυμαίνονται διαρκώς ενώ στην υποδοχή θα χρησιμοποιούνται αναλώσιμα στιλό. Τα δωμάτια θα παραμένουν κενά για 24 ώρες μετά τον check-out και οι ανελκυστήρες θα χρησιμοποιούνται από 1 άτομο με εξαίρεση τις οικογένειες. Τα τηλεχειριστήρια των κλιματιστικών και των τηλεοράσεων στα δωμάτια θα απολυμαίνονται, ενώ τα κλινοσκεπάσματα θα πλένονται στους 70 βαθμός Κελσίου.

Στα πιστοποιητικά αυτά θα καταγραφούν οι κανόνες υγιεινής και απόστασης, η εκπαίδευση των εργαζομένων και άλλα μέτρα, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την 1η Ιουνίου. Διεθνώς ελεγμένα πιστοποιητικά θα είναι διαθέσιμα στους τουρίστες μέσω κωδικών QR στα καταλύματα και τις εταιρίες του κλάδου.

Τα πιστοποιητικά δε θα είναι απαραίτητα, αλλά συνίσταται η κατοχή τους. Οι λίστες πιστοποίησης θα αποστέλλονται συνεχώς στους tour operators, στις ιστοσελίδες τουρισμού, στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και στις κυβερνήσεις.

Προκειμένου να υπάρξει μία συντονισμένη δράση και η σωστή ενημέρωση των εταιριών του κλάδου η Υπηρεσία Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στην Τουρκία έχει ενημερώσει την  ιστοσελίδα της σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφαλείας σε πλήθος γλωσσών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *