asteria

Προχωρά η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας | Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Εγκρίθηκε χθες, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), εγκρίνοντας σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αρχιτεκτονική μελέτη – αναθεώρηση της άδειας δόμησης  και αναθεωρήσεων, για τροποποίηση μελετών, αλλαγή μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών στο Συγκρότημα «Αστέρια Γλυφάδας» – Επανάχρηση –Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας 5* δυναμικότητας 400 κλινών.

griv Αστέρια Γλυφάδας
Ο κ. Γεώργιος Χρυσικός της Grivalia

Η έγκριση αφορά στο τουριστικό επενδυτικό έργο «Αστέρια Γλυφάδας» με επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5*, δυναμικότητας 400 κλινών.

Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση στην Αττική Ριβιέρα, η οποία προχωρά κατασκευαστικά και χρηματοδοτικά, ενώ έχει ενταχθεί και στον αναπτυξιακό νόμο. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει έως 1.000 θέσεις εργασίας, με το ενδεχόμενο λειτουργίας κάποιων τμημάτων της φέτος το Καλοκαίρι,να είναι πιθανό.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικές κατοικίες,  12 σουίτες, εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία: δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς  φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων. Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του ΚΕΣΑ θετική γνωμοδότηση έλαβε  και η αντίστοιχη αρχιτεκτονική μελέτη για τη αναδιαμόρφωση και επανάχρηση στο  εστιατόριο – café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων-café “dreams”) .

Παράλληλα εγκρίθηκε η προσθήκη κατ’ επέκταση  σε υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα νέας ρομποτικής αποθήκης, σε γεωτεμάχιο που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή Νέα Σάντα , Κιλκίς της Περ. Κεντρικής Μακεδονίας, της εταιρείας ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ.  Α.Ε..

Το θέμα αφορά στη προσθήκη κατ’ επέκταση κτιρίου σε υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα, που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή 156,79 στρεμμάτων στη θέση Αγ. Παντελεήμονας της  Νέας Σάντας στην Περιφερειακή Ενότητα του  Κιλκίς, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου (ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ Α.Ε.). Η προτεινόμενη προσθήκη κατ’ επέκταση πρόκειται να στεγάσει την νέα ρομποτική αποθήκη της βιομηχανίας, η οποία θα ακολουθήσει την αισθητική των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Με την έγκριση της αρχιτεκτονική μελέτης για τα Αστέρια Γλυφάδας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μία σημαντική επένδυση για την Αττική. Πρόκειται για έργο με πολλαπλά οφέλη, το οποίο συνάδει με τις βασικές μας προτεραιότητες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

ksd PRIMAGEL Αστέρια Γλυφάδας
adv

Ο  υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε: «Με την αρχιτεκτονική μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για τα Αστέρια της Γλυφάδας δίνουμε σημαντική ώθηση στην υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης. Και συνολικά στη δημιουργία της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Η επένδυση

Ορίζοντας για την ολοκλήρωση της επένδυσης είναι τουριστική σεζόν του 2022.

Η πρώτη φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφορά στην ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής καθώς και στις εργασίες ενίσχυσης των υφιστάμενων κτιρίων.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, για την οποία προχωρούν οι εγκρίσεις, αφορά στο κύριο μέρος της επένδυσης, δηλαδή την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται εντός της έκτασης και τη δημιουργία ενός πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου. Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντgrivalia Αστέρια Γλυφάδαςαξη του ξενοδοχείου σε διεθνή αλυσίδα, η οποία θα αναλάβει και την διαχείριση, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί και κάποια ονόματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι την επένδυση υλοποιεί η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. ( με μετόχους την Grivalia Hospitality σε ποσοστό 80% και την οικογένεια Παπαθεοχάρη 20%), σε έκταση  271,7 στρέμματα (234, 2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας), η οποία ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και έχει μισθωθεί από την Ναυσικά ΑΕ για 60 χρόνια. Στην επένδυση συμμετέχει και η Dimand, ως Development Manager.

Η Grivalia Hospitality ανήκει κατά 25% στον όμιλο Eurobank (σε συνέχεια της συγχώνευσης το 2019 με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ), κατά 25% στην Eurolife ERB Life Insurance Company και κατά 50% στη διεθνή επενδυτική M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *