Πρόταση επιβολής τουριστικού φόρου στην Αττάλεια

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος της Αττάλειας, Mukhittin Bechek επισήμανε ότι στην Αττάλεια μπορεί να επιβληθεί τουριστικός φόρος, και τα έσοδα να κατευθύνονται στην συντήρηση και ανανέωση των υποδομών της πόλης, η οποία δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των περισσοτέρων από 13 εκατ. τουριστών που επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους.

Για την πρόταση

Δηλώνοντας ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την εισαγωγή του τουριστικού φόρου, ο Bechek δήλωσε ότι ο φόρος αυτός θα βοηθήσει σημαντικά τους δήμους και τον τουρισμό.

«Οι αρχές της Αττάλειας έφεραν τον τουριστικό φόρο στην ημερήσια διάταξη, όπως κάνουν και οι ευρωπαϊκοί προορισμοί», επισημαίνει ο ίδιος.

Σημειώνεται, πως τα τουριστικά έσοδα στην Αττάλεια αγγίζουν τα  150-200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ωστόσο πρόκειται για μια πόλη με 2,5 εκατομμύρια  κατοίκους, που κατά τη θερινή  περιόδο υποδέχεται 5 εκατομμύρια τουρίστες.

Όπως επισημαίνεται, οι τουρίστες  θα συνεχίζουν να προτιμούν την Τουρκία παρά την επιβολή φόρου σε σχέση με την Ισπανία και την Ελλάδα, καθώς όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι της πρότασης, παρέχεται ένα μοναδικό προϊόν.

Τελος, φαίνεται να υπάρχει πρόταση για την εισαγωγή φόρου ύψους 1,5 ευρώ ανά τουρίστα και διανυκτέρευση και θα αφορά μόνο ενήλικες.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *