Photo by Dave Williams on Pexels

Προβλέψεις για 4 εκατ. Γερμανούς ταξιδιώτες φέτος στη Μαγιόρκα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα επίπεδα του 2019, αναμένεται να προσεγγίσει ή και να ανέλθει ο αριθμός των Γερμανών ταξιδιωτών εφέτος στη Μαγιόρκα, όταν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες από τη Γερμανία απόλαυσαν τις διακοπές τους στο νησί των Βαλεαρίδων.

Με το βλέμμα στραμμένο στη γερμανική αγορά είναι οι επικεφαλής του τουρισμού της Μαγιόρκας, καθώς οι Γερμανοί παραθεριστές αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο, βοηθώντας την τουριστική βιομηχανία του νησιού να ανακάμψει από την πανδημία, φέτος το καλοκαίρι, ειδικά τώρα που απουσιάζουν οι Βρετανοί επισκέπτες.

Ο τοπικός υπουργός Τουρισμού, Andrea Serra και ο διευθυντής τουρισμού, Luciá Escribano, ηγήθηκαν αντιπροσωπείας, που επισκέφθηκε τη Γερμανία για να ενημερώσει τους επιχειρηματικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των DER Touristik, Alltours και Schauinsland-Reisen, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στις Βαλεαρίδες νήσους και τις τουριστικές προοπτικές για το τρέχον έτος.

Επιτυχής επανεκκίνηση του τουρισμού στη Μαγιόρκα

Ο μεγαλύτερος προορισμός διακοπών της Ισπανίας ξεκίνησε με επιτυχία την τουριστική του σεζόν, από το Πάσχα, χωρίς αύξηση των ποσοστών μόλυνσης Covid-19, παρά τους υψηλότερους αριθμούς επισκεπτών. “Αυτό αποδεικνύει ότι, τα μέτρα προστασίας της υγείας, που εφαρμόζουν τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρίες, λειτουργούν όπως πρέπει”, υποστηρίζουν οι δύο αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η Μαγιόρκα είναι αποφασισμένη να αποφύγει τα λάθη του προηγούμενου έτους, όταν τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης προκάλεσαν “κατάρρευση” της τουριστικής σεζόν, λίγο μετά την έναρξή της. “Εφέτος, η κατάσταση είναι διαφορετική, λόγω των συνεχιζόμενων εμβολιασμών”, τόνισε ο Serra. Προς το παρόν, όλοι οι ενήλικες άνω των 35 ετών εμβολιάζονται κατά του Covid-19 και οι νεότεροι σε ηλικία προγραμματίζεται να ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ksd PRIMAGEL Μαγιόρκα
adv

Ο Serra τόνισε τον βασικό ρόλο που θα διαδραματίσει η γερμανική αγορά φέτος, δεδομένης της κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει περαιτέρω βήματα για να μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, εξαιτίας της αύξησης των περιπτώσεων κορωνοϊού με την ινδική μετάλλαξη.

“Οι Γερμανοί επισκέπτες θα πρέπει να αντισταθμίσουν την απουσία Βρετανών παραθεριστών αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Serra. Η Γερμανία είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά τουρισμού για τη Μαγιόρκα, μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο και δεύτερη για τις Βαλεαρίδες νήσους, στο σύνολό τους.

Ο έμπειρος αξιωματούχος προέβλεψε ότι ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών εφέτος στη Μαγιόρκα θα μπορούσε να ανέλθει ακόμη και στον αριθμό των επισκεπτών του 2019, όταν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Γερμανοί έκαναν διακοπές στο νησί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπεται επιμήκυνση της καλοκαιρινής σεζόν προς τα τέλη του φθινοπώρου φέτος, γεγονός που θα μπορούσε, επίσης, να βοηθήσει τις μακροχρόνιες προσπάθειες ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στο νησί. Προς το παρόν, ο τουρισμός μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου επικεντρώνεται σε λίγες μόνο τοποθεσίες, όπως η Πάλμα, η Παγκουέρα και η Αλκούδια, όπου ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

Αν και οι αξιωματούχοι της Μαγιόρκας, επί του παρόντος, επικεντρώνονται στο να κινηθεί ξανά ο τουρισμός για αυτό το καλοκαίρι, δεν έχουν ξεχάσει τα μακροπρόθεσμα ζητήματα που ήταν ήδη στην ημερήσια διάταξη πριν από την πανδημία. Ο Serra είπε ότι, αυτά περιλαμβάνουν την ανάπτυξη βιώσιμου και υψηλής ποιότητας τουρισμού και την ενίσχυση της χαμηλής σεζόν, με αθλητικές και πολιτιστικές προσφορές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *