ksd copyright
money tourism copyright photo

“Χώρισαν” οι δρόμοι TUI – Μ. Μαυρόπουλου | Η TUI επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του money-tourism.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H TUI επιβεβαιώνει την αποχώρηση του Μιχάλη Μαυρόπουλου, από τον όμιλο του πολυεθνικού κολοσσού, όπως προανήγγειλε κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα το πρωί, το money-tourism.gr.

Σε δήλωσή του στο money-tourism.gr, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Νότιας Ευρώπης του ομίλου TUI κ. Ευάγγελος Γεωργίου, τόνισε: “Επιβεβαιώνουμε την αποχώρηση του κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου, με δική του πρωτοβουλία, από τον όμιλο TUI. Η αποχώρηση του κ. Μαυρόπουλου, έγινε σε απολύτως φιλικό κλίμα και κλίμα συνεργασίας, το οποίο θα συνεχιστεί μεταξύ των δύο πλευρών”.

ksd_copyright
ksd_copyright

Και συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Γεωργίου: “Ο όμιλος TUI, σημειώνει ιδιαίτερα την πολύ θετική συνεισφορά του κ. Μαυρόπουλου, στην εξέλιξη του ομίλου και στην εξαιρετικά θετική πορεία των εργασιών του, στην Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο”.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου, εντός της σήμερον, είναι πιθανόν να εκδοθεί και δελτίο Τύπου από το Αννόβερο για την εξέλιξη αυτή, η οποία ισχύει από σήμερα. Τα καθήκοντα του κ. Μαυρόπουλου, αναλαμβάνει ο υπεύθυνος Ισπανίας Ian Chapman.

Ο κ. Μαυρόπουλος κατείχε τη θέση του Regional Director East Med TUI Destination Experiences, υπεύθυνος για Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Κύπρος, Μάλτα, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανια, Ομαν, Ισλανδία και Λαπωνία.

Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος ξεκίνησε την συνεργασία του με την TUI, τον Ιούνιο 2012, ως Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Ελλάς, η οποία μόλις έβγαινε από μία σοβαρή εσωτερική κρίση, με την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της TUI Destination Services και από τον Μάρτιο 2015, ανέλαβε το ρόλο του περιφερειακού διευθυντή του ομίλου.

tui
Από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα | money tourism copyright

Ο κ. Μαυρόπουλος, με μεγάλη εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρίες, είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΤΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος αποχωρεί από τον Όμιλο της TUI

Πριν από λίγο εξεδόθη ανακοίνωση από την TUI για την αποχώρηση του κ. Μαυρόπουλου, η οποία έχει ως εξής:

Ο κύριος Μιχάλης Μαυρόπουλος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI Destination Experiences και υπεύθυνος για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Όμιλο της TUI για προσωπικούς λόγους. «Είμαι υπερήφανος για την πορεία της ΤUI στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, την ηγεσία του Ομίλου, και όλους τους συνεργάτες του τουριστικού κλάδου για την εμπιστοσύνη τους και την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτή την επιτυχία. Μαζί πετύχαμε να τοποθετήσουμε την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα στην κατάταξη των πιο ελκυστικών προορισμών στον κόσμο.  Κλείνω αυτό το κεφάλαιο διατηρώντας άρρηκτη τη σχέση μου με την ΤUI και σε κλίμα συνεργασίας», δήλωσε ο ίδιος.

Ο κύριος Μιχάλης Μαυρόπουλος είναι στέλεχος της TUI από το 2012. Αρχικά, κατόρθωσε την ανάκαμψη της TUI Hellas και στη συνέχεια διοίκησε με επιτυχία την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για την TUI Destination Experiences, τον κορυφαίο οργανισμό  ταξιδιωτικών εμπειριών παγκοσμίως. Ο κύριος Μιχάλης Μαυρόπουλος ήταν πάντα ένας πολύ ισχυρός πρεσβευτής του Ομίλου της TUI ειδικά στην Ελλάδα και συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της συνολικής δραστηριότητας της TUI στην πατρίδα του.

«Με λυπεί πολύ η απόφαση του Μιχάλη, αλλά πρέπει να τη δεχθώ. Ο Μιχάλης συνέβαλε αποτελεσματικά στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα και ταυτόχρονα υπήρξε ένας ισχυρός πρεσβευτής για τον ελληνικό τουρισμό στην TUI. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πολύ για την αφοσίωσή του και την προσφορά του στην εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το επαγγελματικό και προσωπικό του μέλλον», δήλωσε ο κύριος David Schelp, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Destination Experiences.

Τον κύριο Μιχάλη Μαυρόπουλο θα διαδεχθεί ο κύριος Ian Chapman, επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI Destination Experiences. Ο κύριος Chapman είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την περιοχή της Δυτικής Μεσογείου και εργάζεται στην TUI περισσότερα από 25 χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς έχει ζήσει και δουλέψει στην Ελλάδα για αρκετό διάστημα.

Ποιος είναι ο Όμιλος TUI

Πίσω από το όνομα TUI βρίσκεται ο μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών επιχειρήσεων στον κόσμο, με παρουσία σε 180 διαφορετικούς προορισμούς ανά την υφήλιο. Έδρα της επιχείρησης είναι η Γερμανία. Η Μετοχή του Ομίλου TUI είναι εισηγμένη υπό τον κορυφαίο δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ενώ ταυτόχρονα αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής στη Γερμανική χρηματιστηριακή αγορά. Κατά τη Χρήση του 2017, ο Όμιλος TUI κατέγραψε κύκλο εργασιών της τάξης των 18.5 δισεκατομμυρίων Ευρώ και κέρδη εκμετάλλευσης ύψους 1.102 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Ο Όμιλος απασχολεί  67.000 άτομα, σε περισσότερες από 100 χώρες. Η TUI παρέχει προς τους 20 εκατομμύρια πελάτες της ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενιαίας προέλευσης, καλύπτοντας απ’ άκρη σ’ άκρη ολόκληρη την τουριστική αξιακή αλυσίδα, μέσα σε ένα και το αυτό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο που στους κόλπους εντάσσονται 330 ξενοδοχειακές μονάδες και επώνυμα παραθεριστικά συγκροτήματα πρώτης ποιότητας, όπως εκείνα των αλυσίδων  RIU και ROBINSON, ιδιοκτησίας του Ομίλου αλλά και 15 κρουαζιερόπλοια, η κατηγορία πολυτελείας των οποίων κυμαίνεται από το επίπεδο των MS EUROPA και MS EUROPA 2 μέχρι εκείνο των σκαφών του στόλου  Mein Schiff της TUI CRUISES καθώς και εκείνο των πλοίων της MARELLA CRUISES, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στους κόλπους του Ομίλου εντάσσονται, εξ’ άλλου και πρώτης τάξεως διεθνείς επιχειρήσεις στο χώρο της διοργάνωσης παραθεριστικών προγραμμάτων και ταξιδιωτικών μετακινήσεων, 1600 γραφεία ταξιδίων στην Ευρώπη και πέντε Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν ως tour operators, με 150 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Καίρια πτυχή της επιχειρησιακής κουλτούρας μας αποτελεί η προσέγγιση ολικής υπευθυνότητας προς το σκοπό μιας βιώσιμης, οικολογικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένης δραστηριότητας. Το ίδρυμα TUI CARE έχει αναλάβει την προβολή των θετικών εκφάνσεων του τουρισμού, δρομολογώντας προγράμματα που με τη σειρά τους δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά και συνεισφέρουν στη θετική ανάπτυξη των διαφόρων παραθεριστικών προορισμών μας.

1 σχόλιο στο ““Χώρισαν” οι δρόμοι TUI – Μ. Μαυρόπουλου | Η TUI επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του money-tourism.gr

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *