©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 7.500 $ το μέσος κόστος του ταξιδιού για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βαθιά το χέρι στην… τσέπη βάζουν οι Αμερικανοί που επιθυμούν να ταξιδέψουν εφέτος στην Ελλάδα, καθώς το μέσος κόστος ταξιδιού στη χώρα μας ξεπερνάει τα 7.500 δολάρια, με την Ελλάδα να συνιστά τον πιο ακριβό προορισμό από τους δημοφιλείς για τους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, το μέσο κόστος ενός ταξιδιού για τους Αμερικανούς έχει μειωθεί συνολικά, σε σύγκριση με τα πανδημικά χρόνια, αλλά και πριν από την “εισβολή” του κορωνοϊού στη ζωή μας. 

Παρά τον πληθωρισμό-ρεκόρ και τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου, που έχουν διαμορφώσει προς τα επάνω το κόστος διαβίωσης, αλλά και τη ματιά των καταναλωτών απέναντι στα ταξίδια, πρόσφατη έρευνα του Squaremouth.com, διαπίστωσε ότι το μέσο κόστος ενός ταξιδιού για τους Αμερικανούς έχει μειωθεί συνολικά, σε σύγκριση με τα χρόνια της πανδημίας, αλλά και πριν από αυτή.

Σύμφωνα με το Squaremouth.com, που προτείνει τις καλύτερες ταξιδιωτικές ασφάλειες, ανταγωνιστικές προσφορές, σε συνδυασμό με την ισχύ του αμερικανικού δολαρίου στο εξωτερικό, συμβάλουν στο χαμηλό κόστος του ταξιδιού, το οποίο διαμορφώνεται σήμερα (μέχρι τις αρχές Ιουλίου) σε περίπου 5.300 δολάρια, από 5.800 δολάρια το πανδημικό 2020 και 6.000 δολάρια το 2019.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα εγχώρια ταξίδια είναι ακριβότερα από τα διεθνή για τους Αμερικανούς, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Έως σήμερα, το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στο εσωτερικό είναι περίπου 500 δολάρια  περισσότερο από ένα διεθνές ταξίδι. Ωστόσο, από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τα ταξίδια στην Ελλάδα είναι τα πιο ακριβά, με μέσο κόστος ταξιδιού περίπου 7.600 δολάρια, ακολουθούμενα από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Από πλευράς δαπανών, οι νεότεροι ταξιδιώτες ξοδεύουν περισσότερα τώρα, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες κάτω των 50 ετών ξοδεύουν περίπου 400 δολάρια επιπλέον ανά ταξίδι τώρα, σε σύγκριση με το 2019.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου είχε ελάχιστο αντίκτυπο στο κόστος των ταξιδιών. Ειδικότερα, Παρά την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου κατά 17% από μήνα σε μήνα, η αύξηση στο συνολικό κόστος ταξιδιού κατά την ίδια περίοδο ανήλθε μόλις σε 0,21%, σύμφωνα με τους αναλυτές της Squaremouth.

Για να καθορίσει τις τάσεις των δαπανών των ταξιδιωτών, η Squaremouth συνέκρινε χιλιάδες συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης, που αγοράστηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 14 Ιουνίου 2022.

Η Squaremouth είναι μια εταιρία σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης, που βοηθά τους πελάτες να αναζητούν, να συγκρίνουν και να αγοράζουν άμεσα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού στο διαδίκτυο και το Squaremouth.com αποτελεί την πιο διαισθητική μηχανή αναφοράς και σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων στην αγορά σήμερα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *