money tourism copyright photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Εκπτώσεις έως 55% για διακοπές στην Ελλάδα το Καλοκαίρι 2022 | Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδος και Κέρκυρα οι top προορισμοί

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε ποσοστό που φτάνει το 55% διαμορφώνονται οι εκπτώσεις που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία στη ρωσική αγορά, για κρατήσεις πακέτων διακοπών, για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων, ATOR.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Ambotis Holidays , οι εκπτώσεις που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία στη ρωσική αγορά παραμένουν, σε μεγάλο βαθμό, στα επίπεδα πριν την πανδημία. Την ίδια τάση αναφέρουν οι tour operators TEZ TOUR, ΙCS Travel Group και Space Travel.

Σε γενικές γραμμές, σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, οι πολιτικές των ξενοδοχείων που αφορούν τις έγκαιρες κρατήσεις δεν έχουν αλλάξει, με την TUI Russia να υπογραμμίζει ότι οι εκπτώσεις από τα ελληνικά ξενοδοχεία φτάνουν το 30%. Ενώ οι ειδικοί του Space Travel επισημαίνουν ότι οι εκπτώσεις κυμαίνονται πλέον μεταξύ 20% και 30%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Coral Travel, ορισμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα προσφέρουν ακόμη υψηλότερη έκπτωση για προκρατήσεις, που φτάνουν στο 55%. Παράλληλα, σύμφωνα με τον TEZ TOUR, μαζί με τις εκπτώσεις, πολλά ξενοδοχεία παρέχουν επίσης δωρεάν διαμονή για παιδιά, αναβαθμίσεις σε κατηγορίες δωματίων ή σε γεύματα.

Η Intourist επισημαίνει ότι ορισμένα ξενοδοχεία, μετά το τέλος της εκστρατείας έγκαιρων κρατήσεων, ενδέχεται να ενεργοποιήσουν ειδικές, στοχευμένες προσφορές (SPO), με έκπτωση αντίστοιχη με εκείνη των προκρατήσεων, κατά τα μέσα Απριλίου.

Οι περισσότεροι από τους tour operators που συμμετείχαν στην έρευνα ξεκίνησαν την εκστρατεία έγκαιρης κράτησης (RB) στην Ελλάδα το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Ωστόσο, παραδοσιακά, ο κύριος όγκος της προσφοράς των εταιριών διατίθεται το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Κατά κανόνα, οι προσφορές για έγκαιρη κράτηση στην Ελλάδα διαρκούν μέχρι το τέλος Απριλίου. “Όσο πιο κοντά στη σεζόν, τόσο μικρότερη είναι η έκπτωση. Ταυτόχρονα, ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο μπορεί να ολοκληρώσει την προσφορά νωρίτερα”, ανέφερε ο Intourist.

Πολλοί tour operators, όπως οι Coral Travel και Russian Express, εκτιμούν ότι οι εκπτώσεις προκρατήσεων των ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά δεν αποκλείουν κάποια ξενοδοχεία να παρατείνουν την περίοδο εκπτώσεων.

“Κατά την περίοδο πριν από τον Covid, η ζήτηση για έγκαιρες κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα ήταν ενεργή ήδη από το φθινόπωρο. Τώρα, αυτή η τάση έχει μετατοπιστεί στον Ιανουάριο. Μόλις τώρα οι τουρίστες άρχισαν να προγραμματίζουν ταξίδια για το καλοκαίρι του 2022. Κάτι που, ωστόσο, ήταν αναμενόμενο, αφού πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κλείσουν διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία”, σημειώνει ο Russian Express.

Οι Top ελληνικοί προορισμοί των Ρώσων

Οι προτιμήσεις των Ρώσων που σχεδιάζουν διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 δεν διαφοροποιούνται σημαντικά, σε σύγκριση με τις περιόδους πριν από την Covid.

Στους Top 5 προορισμούς με τις περισσότερες κρατήσεις περιλαμβάνονται η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Στον TEZ TOUR, σχεδόν οι μισές κρατήσεις (44%) στην Ελλάδα αφορούν στην Κρήτη, το 22% των πελατών επιλέγουν διακοπές στην Πελοπόννησο και λίγο λιγότεροι -19%- στη Ρόδο. Το 9% των κρατήσεων αφορούν την Κέρκυρα και το Top 5 ολοκληρώνεται με τη Χαλκιδική, με μερίδιο κρατήσεων περίπου 6%.

Η μέση διάρκεια διαμονής είναι 11 με 12 διανυκτερεύσεις.

Η Κρήτη βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των πωλήσεων του ταξιδιωτικού πράκτορα ICS Travel Group, με τα πακέτα διακοπών για 10-11 διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχεία 4-5 * με γεύματα all inclusive ή με ημιδιατροφή, να έχουν την υψηλότερη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον Russian Express, οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν τις παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Χαλκιδική, τα νησιά της Κρήτης, η Ρόδος και η Κέρκυρα, όπου πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις των αεροπορικών εταιριών Aeroflot και S7.

Το κόστος των πακέτων διακοπών στην Ελλάδα

Όσον αφορά το κόστος των πακέτων διακοπών στην Ελλάδα από τη Ρωσία, ο Coral Travel για διακοπές 7 διανυκτερεύσεων στο Panorama Studios & Apartments 3* (χωρίς γεύματα), χρεώνει από 30.865 ρούβλια, ανά άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο.

Στον PAC Group, ένα πακέτο για διαμονή μίας εβδομάδας, σε ξενοδοχείο 4 * με πρωινό, με αεροπορικά εισιτήρια και μεταφορά κοστίσει από 861 ευρώ για δύο.

Στον ANEX Tour, το κόστος των πακέτων διακοπών με αφίξεις στα τέλη Μαΐου από τη Μόσχα ξεκινά από 60.000 ρούβλια, για μια εβδομάδα, σε ξενοδοχείο 3* (χωρίς γεύματα και μεταφορές). Ενώ, σε ξενοδοχείο 3*, all-inclusive, με πτήση (χωρίς μεταφορά), κοστίσει από 78.000 για δύο.

Ambotis Holidays: Πακέτο διακοπών με αναχώρηση από τη Μόσχα για τη Χαλκιδική στις αρχές Ιουνίου, με διαμονή σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα 2* ή 3*, κοστίζει από 28.500 ρούβλια, ανά άτομο. Ενώ σε ξενοδοχείο 4* το κόστος ξεκινάει από 35.035 ρούβλια, ανά άτομο, και σε ξενοδοχείο 5* από 46.875 ρούβλια,  ανά άτομο.

SpaceTravel: Πακέτο διακοπών για την περίοδο διαμονής από 28 Απριλίου έως 18 Μαΐου και από 28 Σεπτεμβρίου έως 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο SANI Asterias Suites 5* (7 διανυκτερεύσεις) κοστίζει από 92.000 ρούβλια, ανά άτομο (πρωινό) και στο ξενοδοχείο SANI Beach 5* (7 διανυκτερεύσεις), από 134.900 ρούβλια, ανά άτομο (ημιδιατροφή).

TUI Ρωσίας: Για πακέτο διακοπών μίας εβδομάδας με απευθείας πτήση και διαμονή σε ξενοδοχείο 3* (χωρίς γεύματα), το κόστος ξεκινάει από 57.356 ρούβλια,για δύο.

TEZ TOUR: Για πακέτο διακοπών μίας εβδομάδας, στις αρχές Ιουνίου, το κόστος ξεκινάει από 68.719 ρούβλια, ανά άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό.

ICS Travel Group: Το κόστος για διακοπές μίας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις), με πτήση, ξεκινά από 20.000 ρούβλια, ανά άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχείο 3*, χωρίς γεύματα.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *