Ryanair: Επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις, εντός 5 ημερών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστροφές χρημάτων εντός πέντε εργάσιμων ημερών για ακυρωμένες πτήσεις, δεσμεύτηκε να προσφέρει στους επιβάτες η Ryanair, σε μια προσπάθεια να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες της.

Σύμφωνα με την οικονομική αεροπορική εταιρία, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη, οι επιστροφές χρημάτων θα διεκπεραιώνονται μέσω μιας νέας λειτουργίας με την ονομασία “διαδικτυακό πορτοφόλι”, εντός 24 ωρών από την ακύρωση μιας πτήσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κράτηση για νέες πτήσεις, αμέσως, ή να επιλέξουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω εντός πέντε εργάσιμων ημερών, όπως αναφέρει η Dailymail.

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών του ομίλου υπόσχεται βελτιώσεις στην υπηρεσία online ζωντανής συνομιλίας και στην ενότητα “συχνών ερωτήσεων” της αεροπορικής εταιρίας, καθώς και στην ανάπτυξη νέων βίντεο “αυτοβοήθειας” στον ιστότοπό της, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που χρειάζεται να επικοινωνούν με τα τηλεφωνικά της κέντρα.

Η Ryanair ήταν μία από τις αεροπορικές εταιρίες που επικρίθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επειδή αρχικά αντιστάθηκαν στην έκδοση επιστροφών μετρητών σε άτομα που δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους εξαιτίας του περιορισμού της καραντίνας. Ορισμένοι πελάτες παραπονέθηκαν επίσης για καθυστερήσεις στις επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις και περίπλοκες διαδικασίες αιτημάτων επιστροφής χρημάτων.

“Νέα σελίδα” στην εξυπηρέτηση πελατών

Σήμερα, η Ryanair υποστηρίζει ότι ξεκινάει μία “νέα σελίδα” στην εξυπηρέτηση πελατών, αξιοποιώντας την καμπάνια της “Always Getting Better” του 2014, όταν το “αφεντικό” της, Michael O’Leary, ορκίστηκε να σταματήσει να κάνει πράγματα που ενοχλούν άσκοπα τους επιβάτες.

Μια νέα δυνατότητα της Ryanair υπόσχεται ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο και βίντεο από το κέντρο επιχειρήσεων της, για να ενημερώνει τους πελάτες για την κατάσταση της πτήσης τους και για τυχόν διακοπές ή καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να κάνουν αλλαγές στις πτήσεις, τα ονόματα και τα στοιχεία τους μέσω της εφαρμογής, αντί να καλούν την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας, δρομολόγησε δράση για την επιβολή μέτρων κατά της Ryanair και της British Airways, λόγω της αδυναμίας τους να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων αντί για εκ νέου κράτηση, σε επιβάτες στους οποίους απαγορεύτηκε να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη πτήση τους εξαιτίας lockdown. Όμως, νωρίτερα αυτό τον μήνα η Αρχή Ανταγωνισμού αποσύρθηκε από την εν λόγω δράση.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι όσοι τους απαγορεύθηκε να πραγματοποιήσουν πτήσεις λόγω της νομοθεσίας περί κλειδώματος, θα πρέπει να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων. Γι’ αυτό και ξεκινήσαμε αυτήν την έρευνα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές. Ωστόσο, μετά από εξέταση του σχετικού νόμου και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν για να περάσει αυτή η υπόθεση στα δικαστήρια και η αβέβαιη έκβασή της, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περαιτέρω δαπάνη δημοσίου χρήματος”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της CMA, Andrea Coscelli, εξηγώντας γιατί η Αρχή Ανταγωνισμού έκανε πίσω.

Από την πλευρά της η Ryanair έχει πει πως έχει προχωρήσει σε επιστροφές χρημάτων, σε αιτιολογημένες περιπτώσεις, μετά την εξέταση κάθε περίπτωσης.

Τον Σεπτέμβριο, η Ryanair ενώθηκε με μια ομάδα ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών, συμφωνώντας να επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και δεσμεύτηκε να παρέχει καλύτερες πληροφορίες για τα δικαιώματα των επιβατών στο μέλλον.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *