ryanair-aircraft-7-640x480

Η Ryanair μειώνει τα δρομολόγια της μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας κατά 1000 πτήσεις από τον Αύγουστο έως και το Σεπτέμβριο 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Κατά 1.000 πτήσεις θα μειωθούν τα δρομολόγια της Ryanair μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, από τον Αύγουστο έως και το Σεπτέμβριο, με τις χαμένες θέσεις να ανέρχονται σε περισσότερες από 200.000, καθώς στην Ιρλανδία παραμένει σε ισχύ η καραντίνα για την άφιξη των ταξιδιωτών από την ΕΕ παρά το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Β. Ιρλανδία το μέτρο έχει αρθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ιρλανδία (η οποία αποτελεί το 8% της κίνησης της Ryanair), o τουριστικός της κλάδος και οι μετακινήσεις των Ιρλανδών εργαζομένων που ταξιδεύουν από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν πλέον σημαντικές και μη ανακτήσιμες απώλειες, καθώς οι αφιχθέντες από την ΕΕ πρέπει να μπουν σε καραντίνα, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της Β. Ιρλανδίας παραμένουν ανοιχτά.

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair είπε:

«Την περασμένη εβδομάδα, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βόρεια Ιρλανδία κατάργησαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις πτήσεις μικρών αποστάσεων προς / από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιρλανδία έγινε η μόνη χώρα στην ΕΕ με περιορισμό καραντίνας 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από χώρες της ΕΕ, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού, από την Ιρλανδία. Δεν έχει νόημα, όταν οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν ανοίξει πτήσεις της ΕΕ από την 1η Ιουνίου και ήραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα ενδοκοινοτικά ταξίδια, η ιρλανδική κυβέρνηση να συνεχίζει να αντιμετωπίζει χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία και η Ελλάδα, σαν να έχουν παρόμοια επίπεδα Covid όπως οι ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία. Οι Ιρλανδοί πολίτες ενημερώνονται από την κυβέρνησή τους ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν από και προς χώρες της ΕΕ (σχεδόν όλες έχουν χαμηλότερες τιμές Covid από την Ιρλανδία), ωστόσο πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα προς και από την ΕΕ – μέσω του αεροδρομίου του Δουβλίνου – χωρίς περιορισμούς καραντίνας.

Τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από αυτήν την αναποτελεσματική καραντίνα 14 ημερών. Η Ryanair θα μειώσει σημαντικά τις πτήσεις της μεταξύ Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, για να αντικατοπτρίζει αυτήν την καταπιεσμένη ζήτηση. Αυτό σημαίνει 100.000 λιγότεροι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που ταξιδεύουν σε περιφερειακά αεροδρόμια στο Cork, Shannon, Knock και Kerry κατά τη διάρκεια των κορυφαίων μηνών της τουριστικής περιόδου. Αυτή η μοναδική πολιτική της Ιρλανδίας, επιμένοντας σε καραντίνα για τους ευρωπαίους γείτονές μας (οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν χαμηλότερα ποσοστά περιπτώσεων Covid από την Ιρλανδία) βλάπτει την ανάκαμψη της οικονομίας της Ιρλανδίας και της τουριστικής βιομηχανίας μας, προκαλώντας μακροπρόθεσμες ζημίες στις θέσεις εργασίας στον μεγαλύτερο τομέα απασχόλησης της Ιρλανδίας.

Καλούμε την Ιρλανδική Κυβέρνηση να καταργήσει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεταξύ της Ιρλανδίας και της ΕΕ (σχεδόν όλοι τους έχουν χαμηλότερα ποσοστά περιπτώσεων Covid από την Ιρλανδία) επειγόντως, έτσι ώστε τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες, τα εστιατόρια και οι άλλοι τουριστικοί πάροχοι της Ιρλανδίας να μπορούν να ανακάμψουν και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες θέσεων εργασίας προτού φτάσουμε στη χειμερινή περίοδο ύφεσης”.

Στο τέλος της ανακοίνωσης η Ryanair καταγράφει τα επιδημιολογικά στοιχεία μερικών ευρωπαϊκών κρατών και παρατηρείται πως η Ελλάδα έχει τα πιο χαμηλά επιδημιολογικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Σουηδία 7506 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 548 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  2. Ισπανία 6481 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 608 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  3. Βέλγιο 5418 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 844 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  4. Ιρλανδία 5190 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 353 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  5. Πορτογαλία 4592 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 163 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  6. Ηνωμένο Βασίλειο 4273 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 660 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  7. Ιταλία 4023 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 358 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  8. Ολλανδία 2982 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 358 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  9. Γαλλία 2641  κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 460 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  10. Γερμανία 2392 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 109 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  11. Δανία 2250 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 105 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  12. Αυστρία 2103 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 79 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  13. Ρουμανία 1746 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 100 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  14. Νορβηγία 1657 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 47 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  15. Πολωνία 1016 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 42 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
  16. Ελλάδα 367 κρούσματα/1 εκατ. πληθυσμού και 19 θάνατοι/1 εκατ. πληθυσμού
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *