Περικόπτουν τις διακοπές τους οι Βρετανοί, λόγω λίρας…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην άνοδο των τιμών που παρατηρείται σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, που σε συνδυασμό με την πτώση της αξίας της λίρας, οδηγούν σε συμπίεση της αγοραστικής τους δύναμης, οι Βρετανοί ταξιδιώτες «απαντούν» με περιορισμό της διάρκειας των διακοπών τους, σύμφωνα με την TUI.

Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος της TUI, Klaus Mangold, είπε ότι οι Βρετανοί παραθεριστές πλήττονται από μια «διπλή» αύξηση των τιμών, η οποία οφείλεται αφενός στην πτώση της αξίας της λίρας και αφετέρου στην άνοδο των τιμών στους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η TUI έχει ήδη παρατηρήσει ότι οι Βρετανοί κάνουν μικρότερης διάρκειας διακοπές λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, ενώ οι μέρες διακοπών μειώνονται κατά μέσο όρο, από δύο έως τρεις.

Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη, ο Mangold δήλωσε στην Ένωση Δημοσιογράφων ότι, παρά τις προσπάθειες να παραμείνει σταθερό το κόστος, οι πιέσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα οι τιμές για τους Βρετανούς πελάτες να αυξηθούν.

«Προσπαθούμε να το αποφύγουμε αυτό, αλλά μερικές φορές δεν μπορούμε. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα αυξάνουν τις τιμές τους. …Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια λογική τιμολόγηση όσον αφορά τους προορισμούς», επισήμανε. Δεν είπε, ωστόσο, πόσο σύντομα θα έρθουν οι αυξήσεις των τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι, η TUI σημείωσε άνοδο των εσόδων κατά 3,3% για τους έξι μήνες έως τις 31 Μαρτίου σε €6,38 δισ. (£5,4 δισ.), ενώ οι απώλειες του εξαμήνου μειώθηκαν στα €308,6 εκατ. (£261 εκατ.), σημειώνοντας βελτίωση στα €394,9 εκατομμύρια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *