tui airplane

Σε “Οδύσσεια” μετατρέπονται τα πρώτα ταξίδια από τη Γερμανία προς τη Μαγιόρκα, λόγω σφάλματος της TUI

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μπορεί να επιτρέπονται τα ταξίδια από τη Γερμανία προς τη Μαγιόρκα, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος των Βαλεαρίδων, αλλά παρατηρούνται σοβαρές παραλείψεις εκ μέρους της TUI.

Δύο Γερμανοί τουρίστες που “έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό”, αφηγήθηκαν την περιπέτειά τους. Η “Οδύσσεια” των Kai-Jörg Krall και Katja Lensch  ξεκίνησε με την πρωινή πτήση της Lufthansa από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στις 15 Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να ξέρουν ότι η TUI (μέσω της οποίας έκλεισαν το πακέτο διακοπών), είχε κάνει ένα τραγικό λάθος, που θα οδηγούσε το ταξίδι τους σε αδιέξοδο.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 9:00 και οι δύο επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης συμπλήρωσαν το απαραίτητο ερωτηματολόγιο υγείας των Ισπανικών αρχών, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την άφιξή τους. Στις 15:00 προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Palma, το οποίο ήταν ακόμα άδειο. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που έφθασαν στο σημείο ελέγχου και να ρωτήθηκαν από που ήρθαν. Οι τουρίστες απάντησαν ότι ταξίδεψαν μέσω Ελβετίας, με αποτέλεσμα οι αρχές να τους αρνηθούν την είσοδο, καθώς δεν επιτρέπονται τα ταξίδια από και διαμέσου της Ελβετίας, προς την Ισπανία.

Παρά τη σωστή προετοιμασία τους οι τουρίστες δεν κατάφεραν να κάνουν τις πολυπόθητες διακοπές, καθώς η TUI είχε κάνει το σοβαρό αυτό λάθος, κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του ταξιδιού, παρά τη ισχύ της παραμέτρου αυτής.

Το παραπάνω δεν ισχύει μόνο για τους δύο συγκεκριμένους και αρκετοί Γερμανοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσπαθούν να μεταπείσουν τις ισπανικές αρχές, και να μπουν στην χώρα, χωρίς ωστόσο να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με την TUI δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα της αναφέρεται ότι θα τους καλέσει εκπρόσωπός της, μόλις μιλήσουν με τη διοίκηση στο αεροδρόμιο.

Κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους οι 2 τουρίστες είδαν μία αναπάντητη κλήση από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, οποίος ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την TUI. Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας με την TUI από τη Γερμανία δεν τελεσφόρησε.

Η περιπέτειά τους, όμως, δεν έχει τελειώσει καθώς πρέπει να βρουν ένα μεταφορικό μέσο για να μετακινηθούν από το αεροδρόμιο του Βερολίνου, στο σπίτι τους. Φτάνοντας σπίτι μετά από 33 ώρες από την αναχώρησή τους, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν ξανά με την TUI και αφού ανέμεναν 23 λεπτά, μίλησαν με εκπρόσωπο του tour operator, η οποία τους λέει να υποβάλλουν φόρμα διαμαρτυρίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη μετά από τις 21 Ιουνίου (όπου και λήγει επίσημα το ταξίδι τους, καθώς η TUI θεωρεί ότι το ζευγάρι κάνει ακόμα διακοπές). Επίσης, δεν μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους με μία πιο σύντομη διαμονή, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις από την TUI.

Συμπέρασμα

Για το συγκεκριμένο ζευγάρι αλλά και για μερικούς άλλους τουρίστες, οι διακοπές στη Μαγιόρκα απέτυχαν παταγωδώς. Η TUI απολογήθηκε και προχώρησε σε διορθωτικές ενέργειες, προσφέροντας και αποζημίωση, αλλά το ζευγάρι είχε χάσει ήδη 2.600 ευρώ και την ευκαιρία να κάνει τις πολυπόθητες διακοπές του μετά από τόσες εβδομάδες εγκλεισμού.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *