Σημαντική εξαγορά στην αγγλική ταξιδιωτική βιομηχανία

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την αγγλική Barrhead Travel πρόκειται να αποκτήσει ο αμερικανικός ταξιδιωτικός κολοσσός Travel Leaders Group σε τιμή που δεν αποκαλύπτεται, σε μια συναλλαγή που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και πάντως μέχρι τον Μάρτιο 2018.

Όπως επεσήμανε η Barrhead δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας, ενώ ο πρόεδρος, Bill Munro, και η διευθύνουσα σύμβουλος, Sharon Munro, θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

1234Η Travel Leaders είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιωτικών πρακτορείων στις Η.Π.Α. με περισσότερα από 7.000 ιδιόκτητα, franchise ή συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία. Η επιχείρηση αποκάλυψε πέρυσι ότι βρισκόταν σε διαδικασία εξεύρεσης εταιριών προς εξαγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και προχώρησε στην εξαγορά της Colletts Travel, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στον τουρισμό υψηλού επιπέδου, στο Hendon, στο Βόρειο Λονδίνο, στις αρχές του 2017. Έχει στην κατοχή της επίσης, το πρακτορείο ταξιδίων Tzell UK, με κεντρικά γραφείο στο Λονδίνο.

Το 2016, η Barrhead Travel ζήτησε τη βοήθεια της λογιστικής εταιρείας BDO για την αναζήτηση επενδυτών, με σκοπό τη μελλοντική ανάπτυξη, ύστερα από την αποκάλυψη του Travel Weekly ότι αναζητούσε επενδυτή. Τότε αναφέρθηκε ότι η εταιρεία δεν ήταν προς πώληση, αλλά αναζητούσε οικονομική υποστήριξη για να επεκταθεί στην Αγγλία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2016 η Barrhead ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 279 εκατομμυρίων λιρών και κέρδη 2,9 εκ..

Η εταιρία

1234Η εταιρεία ξεκίνησε στη Σκωτία το 1975 από τον σημερινό πρόεδρο Bill Munro και τώρα διαθέτει δίκτυο περισσότερα από 70 ταξιδιωτικά γραφεία, απασχολώντας 900 υπαλλήλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Travel Leader, Ninan Chacko, δήλωσε: «Η Barrhead είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στην οικογένειά των brands μας. Πρόκειται για μια καινοτόμο, βραβευμένη επιχείρηση ταξιδίων που βρίσκεται σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης. Από τα υπερσύγχρονα τουριστικά καταστήματα λιανικής πώλησης μέχρι την online παρουσία της, η Barrhead προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, τεχνολογικά εργαλεία, εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Ο Bill και η Sharon Munro αφιέρωσαν την καριέρα τους στην οικοδόμηση αυτής της εξαιρετικής επιχείρησης. Είμαστε ικανοποιημένοι που η οικογένεια Munro εμπιστεύεται το μέλλον της Barrhead, των υπαλλήλων της, των πρακτόρων και των πελατών της στον οργανισμό μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να επεκταθούμε στη Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα και οι ευκαιρίες αυτές ωφελούν και τις δύο επιχειρήσεις».

Με τη σειρά της η Sharon Munro δήλωσε: «Η ένταξή μας στον όμιλο Travel Leaders θα μας δώσει τους πόρους να επεκταθούμε σε πρόσθετες αγορές, την πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και τη δυνατότητα να καινοτομήσουμε. Αυτή η συμφωνία δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές και για τις δύο επιχειρήσεις». Ο Bill Munro πρόσθεσε: «Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για το προσωπικό, τους πελάτες και τους προμηθευτές μας.»

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *