biblio

Σημαντική καταγγελία από το Biblio Globus κατά ξενοδοχείου στη Ρόδο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια πολύ σημαντική καταγγελία, κατά του ξενοδοχείου EVI στο Φαληράκι της  Ρόδου, κάνει με σημερινή επιστολή του, που κοινοποιείται σε πλήθος φορέων του Τουρισμού, κάνει ο γνωστός μεγάλος ρωσικός tour operator Biblio Globus.

Ο διευθυντής του γνωστού πρακτορείου bigtravel, που εκπροσωπεί τον ρωσικό Tour operator στην Ελλάδα, καταγγέλει πλήθος αθέμιτων πρακτικών, ενώ γνωστοποιεί ότι έχει προβεί σε δικαστικές ενέργειες, τις οποίες αγνοεί η διοίκηση του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιείται προς:

– Τη Γραμματεία Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού
– Τη Διεύθυνση Τουρισμού Δωδεκανήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)
– Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Διεύθυνση Τουρισμού
– Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ)
– Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
– Τον Σύνδεσμο εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)
– Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
– Την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου
– Την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου
– Τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου
– Τα τοπικά και πανελλήνια Μέσα Ενημέρωσης

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο Tour Operator Biblio Globus στέλνει έναν σημαντικά μεγάλο αριθμό τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας, έχει συνεργασία με περίπου 1000 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και την οικονομία.

Το ξενοδοχείο EVI, στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει από το πρακτορείο μας μεγάλες προκαταβολές, μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα overbookings, έχει αθετήσει τους περισσότερους όρους των συμβάσεών μας , αλλά παρόλες τις προσπάθειες καλής θελήσεως εκ μέρους μας, δεν σέβεται τη σύμβασή μας και με ανυπόστατους, καταχρηστικούς και ποινικά επιλήψιμους τρόπους, προσπαθεί συνεχώς να μην παράσχει τις υπηρεσίες που απορρέουν από αυτήν.

Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι κάτι καινούριο, αφού παρόμοιες καταστάσεις και συμπεριφορές αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο από το εν λόγω ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί την ελληνική δικαιοσύνη καταχρηστικά, εκμεταλλευόμενο τις καθυστερήσεις της στην απόδοση του δικαίου και επιδεικνύει την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται για να παρακρατά χρήματα από τους συνεργάτες του, χωρίς να τηρεί τις συμβάσεις που υπογράφει και αποφεύγοντας τις υποχρεώσεις που του αναλογούν.
Το ξενοδοχείο EVI δεν δέχεται τις κρατήσεις που του είχαμε στείλει και είχε επιβεβαιώσει, με αποτέλεσμα πολλοί πελάτες μας να ταλαιπωρηθούν, αφού αναγκαστήκαμε να τους μεταφέρουμε σε άλλα ξενοδοχεία, αλλά και να υποστούμε μεγάλη δυσφήμιση λόγω της παράνομης συμπεριφοράς του ξενοδοχείου.

Στις 18/05 καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΕΥΗ ΕΠΕ και της ΕΥΗ ΑΕ, εταιριών που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο, η οποία εκδικάστηκε στις 22/05/2018 και ρύθμιζε προσωρινώς την κατάσταση, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα περαιτέρω δυσφήμισης του ελληνικού τουρισμού.

Η προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, δέχτηκε εν μέρει το αίτημά μας και υποχρέωνε τις εταιρείες ΕΥΗ ΕΠΕ και ΕΥΗ ΑΕ να δεχτούν τις κρατήσεις μας από 23/05-29/09/2018.
Παρόλα αυτά, στις 23/05/2018, το ξενοδοχείο EVI παραβίασε την προσωρινή διαταγή. Η πλευρά μας έκανε τις νόμιμες ενέργειες, ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα, το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου και κατέθεσε μηνύσεις κατά των νόμιμων εκπροσώπων,
καθώς και κάθε άλλου προσώπου που παρεμπόδιζε την είσοδο των τουριστών στο ξενοδοχείο. Η αστυνομία συνέλαβε και οδήγησε στο αυτόφωρο έναν εργαζόμενο του ξενοδοχείου που βρισκόταν εκεί και παραβίασε την προσωρινή διαταγή. Οι δυο νόμιμοι εκπρόσωποι αναζητούνται από την ελληνική αστυνομία για να προσαχθούν κι εκείνοι με τη σειρά τους.
Όντας εγκλωβισμένοι σε αυτή τη δραματική – τόσο για εμάς όσο και για τον ελληνικό τουρισμό – κατάσταση κινούμαστε πλέον νομικά εναντίον των εταιριών που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο EVI. Τα σχετικά νομικά έγγραφα έχουν κοινοποιηθεί αρμοδίως και αποδεικνύουν το αληθές των ισχυρισμών μας και το δίκαιο της υποθέσεώς μας.

Επειδή θεωρούμε τις ελληνικές τουριστικές αρχές και φορείς σημαντικούς συνεργάτες μας αλλά και θεματοφύλακες των τουριστικών ηθών και της τουριστικής επιχειρηματικότητας και επειδή φρονούμε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα– προπάντων αρχής – για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, προσδοκούμε την άμεση προσοχή σας , την καίρια και ουσιαστική παρέμβασή σας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες συστάσεις και ενέργειες προς το εν λόγω ξενοδοχείο, ώστε να διαφυλάξετε και να διασώσετε το κύρος των ελληνικών ξενοδοχείων και του ελληνικού τουρισμού, αφού οι συνέπειες της συμπεριφοράς αυτού του ξενοδοχείου, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των τουριστικών πρακτορείων που προκαταβάλλουν χρήματα στα ελληνικά ξενοδοχεία και μπορούν να δράσουν σαν ένα αντικίνητρο για εταιρείες και επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν, επενδύουν ή σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μετά τιμής,
Ευριπίδης Σαμαράς
Tour Operator BIBLIO GLOBUS”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *