Photo on cottonbro by Pexels

Σημαντική μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων στην τουριστική, γερμανική βιομηχανία

ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μέσες, ακαθάριστες, μηνιαίες απολαβές πάνω από 2.500 ευρώ και σημαντικές μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της γερμανικής, τουριστικής αγοράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης της Γερμανίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, οι τουριστικοί υπάλληλοι στη Γερμανία, για πλήρη απασχόληση, έλαβαν  μέσο, ακαθάριστο, μηνιαίο μισθό 2.620 ευρώ πέρυσι, με τους μισθούς των ανδρών να είναι, κατά μέσο όρο, 411 ευρώ υψηλότεροι από τους μισθούς των γυναικών. Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων ανέρχεται στο 16%, γεγονός που πιστοποιεί ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την ουσιαστική επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Υπάρχουν Επίσης, σημαντικές μισθολογικές διαφορές παρατηρείται και μεταξύ των περιόδων, με τις αποδοχές των τουριστικών υπαλλήλων το χαμηλότερα αμειβόμενο τρίμηνο να ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 2.048 ευρώ, το καλύτερα αμειβόμενο τρίμηνο σε 3.344 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, ο μέσος ετήσιος μισθός των τουριστικών υπαλλήλων ανέρχεται σε 31.044 ευρώ, ενώ ελαφρώς αυξημένος σε 31.500 ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη εργασίας Stepstone.

Στο Αμβούργο οι καλύτερα αμειβόμενοι

Οι νέοι επαγγελματίες του τουρισμού μέχρι την ηλικία των 25 ετών λαμβάνουν κατά μέσο όρο 2.113 ευρώ το μήνα, ενώ από την ηλικία των 55 ετών ο μέσος, μηνιαίος μισθός διαμορφώνεται 2.734 ευρώ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης της Γερμανίας, οι υψηλότεροι μισθοί καταβάλλονται στο Αμβούργο, με περίπου 3.000 ευρώ, ενώ οι χαμηλότεροι στη Σαξονία, με μόλις 2.000 ευρώ. Μεταξύ των μεγάλων πόλεων, την πρώτη θέση από πλευράς αποδοχών καταλαμβάνει το Ανόβερο, με 3.784 ευρώ, ακολουθούμενο από τη Φρανκφούρτη, με 3.243 ευρώ, το Μόναχο, με 3.089 ευρώ και την Κολωνία, με 3.001 ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη και οι υψηλόμισθοι μεταξύ των τουριστικών υπαλλήλων αμείβονται με λιγότερα χρήματα από τον μέσο όρο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στη Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, η οποία υπολογίζει το ποσό αυτό σε περίπου 3.500 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *