austrian1

Στη Ρόδο οι Αυστριακοί συνταξιούχοι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο διακεκριμένος tour operator «Senioren Reisen» διοργανώνει για περισσότερα από σαράντα χρόνια για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ταξίδια, όπως οι ανοιξιάτικες συναντήσεις («Frühjahrstreffen»), οι φθινοπωρινές συναντήσεις («Herbsttreffen») και τα εκτός προγράμματος ταξίδια («Sonderreisen») καθώς επίσης και τις διακοπές «Κολύμπι και Δράση» («Baden und Aktiv») το φθινόπωρο.
austrianΗ «Senioren Reisen» είναι μία θυγατρική εταιρία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs – PVÖ) η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και η οποία αριθμεί τα 400.000 μέλη.
Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Αυστρίας ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1949 στο Όττακριγκ της Βιέννης. Η δομή της Ομοσπονδίας αποτελείται από την Κεντρική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας στη Βιέννη, από τις εννέα τοπικές Οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, από τις 110 νομαρχιακές οργανώσεις και από τις 1.724 τοπικές ομάδες.

Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό. Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ότι χρειαστούν.

Από το Σεπτέμβριο του 2013, διευθύντρια του tour operator «Senioren Reisen» ανέλαβε η κυρία Gerlinde Zehetner, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 έχει αναλάβει και τη θέση της Διευθύντριας στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionisten Verband Österreichs – PVÖ), ώστε με τη διπλή της ιδιότητα να φροντίζει για καλύτερες συνεργίες και αποδοτικότητα.

Η ανοιξιάτικη συνάντηση («Frühjahrstreffen») αποτελεί το μεγαλύτερο σε αριθμό ταξίδι των «Senioren Reisen» και γίνεται για δύο συνεχόμενες χρονιές στον ίδιο προορισμό: τη μία χρονιά ταξιδεύουν οι συνταξιούχοι των μισών ομοσπονδιακών κρατών και την επόμενη των άλλων μισών. Συνολικά και σε διάρκεια πέντε εβδομάδων αναμένονται φέτος περίπου 6.000 Αυστριακοί συνταξιούχοι.

Το συγκεκριμένο project έχει ισχυρό χαρακτήρα «event», καθώς δεν αποτελεί ένα απλό ταξίδι διακοπών αλλά μία εβδομάδα εντυπώσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η δίωρη γιορτή υποδοχής των επισκεπτών «Begrüßungsfest» που γίνεται τη δεύτερη μέρα μετά την άφιξη με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζεται από τοπικά στοιχεία του προορισμού (ιστορικές αναδρομές, πολιτιστικές και πολιτισμικές ενότητες, παραδοσιακοί χοροί και μουσική).

Το πρόγραμμα της γιορτής υποδοχής στη Ρόδο εμπεριέχει την ιστορία της Ρόδου από την αρχαιότητα έως σήμερα, σκηνική παρουσία της καθημερινής ζωής αλλά και συνδετικά στοιχεία των δύο λαών (Αυστριακών και Ελλήνων). Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την εκδήλωση καθώς οι επισκέπτες γνωρίζουν και μαθαίνουν για τον προορισμό περισσότερα από αυτά που «βλέπουν» οι απλοί τουρίστες.

Σύμφωνα με την κυρία Gerlinde Zehetner: «Σήμερα που ο τουρισμός περνάει διεθνώς δύσκολη περίοδο και τα προβλήματα είναι πολλά, η ανοιξιάτικη συνάντηση στη Ρόδο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι επισκέπτες μας νιώθουν ασφάλεια, νιώθουν ότι είναι καλοδεχούμενοι και μένουν κατευχαριστημένοι. Έτσι το μήνυμα επιστρέφει στην Αυστρία και η Ρόδος γίνεται ακόμη πιο δημοφιλής».

«Ich bin dabei» (είμαι κι εγώ μαζί) είναι το σλόγκαν όλων όσων ταξιδεύουν με τον tour operator «Senioren Reisen». Για να μετατραπεί η κάθε συνάντηση σε ανεξίτηλη ανάμνηση  διακοπών, φροντίζεται κάθε λεπτομέρεια από την ίδια τη Διευθύντρια, Gerlinde Zehetner, η οποία επισκέπτεται επί τόπου κάθε προορισμό γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η τέλεια οργάνωση. Απαραίτητη είναι η παρουσία των ονομαζόμενων «Rote Engel» («Άγγελοι στα κόκκινα») λόγω του κόκκινου γιλέκου που φορούν και επιμελούνται όλων των θεμάτων.

Σε κάθε συνάντηση απασχολούνται περίπου σαράντα ξεναγοί στα λεωφορεία για τις εκδρομές, δεκαπέντε «άγγελοι» στα ξενοδοχεία, ιατρική ομάδα και η ομάδα του «Senioren Reisen». Το ανθρώπινο δυναμικό πίσω από την οργάνωση μιας ανοιξιάτικης συνάντησης είναι τεράστιο: αρχίζοντας από τις προεργασίες στα κεντρικά γραφεία του «Senioren Reisen» στη Βιέννη, τα τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία στο Λίντς και το Κλάγκενφουρτ, τις τοπικές οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, μέχρι τους οδηγούς των λεωφορείων που μεταφέρουν τους επισκέπτες, τους υπαλλήλους των αεροδρομίων, τους πιλότους και τις αεροσυνοδούς, τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων στον προορισμό και άλλα.

Η κυρία Gerlinde Zehetner τονίζει ότι: «Χαιρόμαστε που στη Ρόδο βλέπουμε μόνο χαμογελαστά πρόσωπα και ικανοποιημένους επισκέπτες. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους Αυστριακούς. Είναι γνωστή η αγάπη τους για την Ελλάδα γενικότερα και  ιδιαίτερα για το νησί της Ρόδου. Αισθανόμαστε καλοδεχούμενοι και η θρυλική ελληνική φιλοξενία επαληθεύεται εδώ και πάλι. Χρησιμοποιώ τον πληθυντικό γιατί δεν μιλώ μόνο για τους συνταξιούχους μας αλλά και για μένα προσωπικά, που από την περσινή χρονιά γνώρισα πολλούς φίλους κι αισθάνομαι τόσο οικεία εδώ. Αυτό φυσικά με οδηγεί στο να έρχομαι στη Ρόδο και εκτός εργασίας και να την επισκέπτομαι ως ιδιώτης. Όπως λοιπόν τα μέλη της Ομοσπονδίας μας που ήρθαν πέρσι και έρχονται και φέτος, έτσι και εγώ έχω γίνει πρέσβειρα της Ρόδου στη χώρα μου και μεταφέρω τις ομορφιές της στην Αυστρία».

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *