Στην έκθεση Τουρισμός και Γαστρονομία στην Αλσατία δυναμική παρουσία από το Yalos Tours

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου στο Parc Expo στην Mulhouse, ή τουριστική  έκθεση FestiVitas www.festivitas.fr, με 24.600 επισκέπτες ( έναντι 23.800 το 2023) και 330 εκθέτες με διάφορες δραστηριότητες . Η Καραϊβική και ειδικότερα η Κούβα και οι Γαλλικές Δυτικές αποικίες έκαναν μια ισχυρή παρουσία και συνέβαλε στην εορταστική και ευχάριστη ατμόσφαιρα της έκθεσης FestiVitas 2024.

Χάρη στην παρουσία μεγάλου αριθμού Γαλλικών και ξένων , τουριστικών  γραφείων, επαγγελματιών  διαφόρων προορισμών και κρουαζιέρας, συναντήσεις/συνέδρια και ένα συνεχές πρόγραμμα ψυχαγωγίας οι επισκέπτες μπόρεσαν να προετοιμάσουν ή να κλείσουν τις επόμενες διακοπές τους.

Ο τομέας του τουρισμού και της τοπικής αναψυχής περιελάμβανε 90 εκθέτες συμπεριλαμβανομένων μεγάλων θεματικών πάρκων όπως Europa Park, και μια σειρά από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, και ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η μοναδική ιδέα της FestiVitas,  Τουρισμός μαζί με τον τομέα αφιερωμένο στη Γαστρονομία, το κρασί, τη μπύρα και τις γεύσεις  από τα διάφορα τοπικά προϊόντα και όχι μόνον προσφέρει στους επισκέπτες μία ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, καθώς μπορούν να αγοράζουν και να δοκιμάζουν  τα διάφορα προϊόντα.

Το γραφείο  Yalos Tours, ήταν η μοναδική ελληνική παρουσίαα από τα τουριστικά  γραφεία και στους επισκέπτες από την περιοχή  της Αλσατίας, Στρασβούργου και Κολμάρ.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το 2024 θα αναχωρήσουν από το EuroAirport  πτήσεις για τους ακόλουθους   Ελληνικούς  προορισμους :

– ΑΘΗΝΑ:  4 πτήσεις την εβδομάδα, 2 από Aegean και 2 από Easy Jet

– ΚΕΡΚΥΡΑ:  2 πτήσεις την εβδομάδα από Easy Jet

– ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 10 πτήσεις την εβδομάδα, 4 από Easy Jet, 4 από Enter Air και 2 από Corendon Airlines

– ΚΩΣ: 4 πτήσεις την εβδομάδα, 2 από Easy Jet και 3 από Enter Air

– ΡΟΔΟΣ: 5 πτήσεις την εβδομάδα, 2 από Easy Jet και 2 από Enter Air

– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  3 πτήσεις την εβδομάδα από Easy Jet.

– ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΥΠΡΟΣ :  2 πτήσεις την εβδομάδα από Easy Jet.

Μετά το Παρίσι, το EuroAirport θα είναι και πάλι ένα από τα γαλλικά αεροδρόμια με τις καλύτερες συνδέσεις με την Ελλάδα.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Χρήστος Παναρέτου δήλωσε σχετικά: “Με την συμμετοχή μας προβάλουμε τον Ελληνικό Τουρισμό  και την Ελλάδα και προσπαθήσαμε  να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με τα γαλλόφωνα γραφεία της περιοχής της Αλσατίας. Την έκθεση επισκέπτονται επαγγελματίες του τουρισμού και πολίτες από την Μιλούζη και τις κοντινές πόλεις όπως Κολμάρ και Στρασβούργο και περίχωρα, καθώς και περιοχές της Ελβετίας – Βασιλείας και Γερμανίας. Να σημειωθεί ότι η Κύπρος  επίσης είχε συμμετοχή στην έκθεση με δικό της περίπτερο. Ευχαριστούμε  την υπηρεσία του ΕΟΤ που μας προμήθευσε με  διαφημιστικό υλικό  για να  ενημερώνουμε  και να μοιράζουμε στον κόσμο  για τους διαφόρους προορισμούς , χάρτες, πληροφοριακά  έντυπα για την Ελλάδα  καθώς και έντυπο για την Ελληνική Γαστρονομία. Οι 200 εκθέτες στον τομέα του τουρισμού και κρουαζιέρας καθώς και περισσότεροι από 100 εκθέτες γαστρονομίας και κρασιού συνέβαλαν στην μαζική προσέλευση του κοινού για να ενημερωθούν για τις διακοπές τους, να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα, τα φημισμένα  κρασιά και φαγητά της περιοχής της Αλσατίας”.

Το τουριστικό γραφείο Yalos Tours που εξειδικεύεται στην γαλλόφωνη αγορά συζήτησε με τους τοπικούς πράκτορες την ενίσχυση των προγραμμάτων τους για την Ελλάδα καθώς και την δυνατότητα που μπορεί να τους προσφέρει στο να προωθούν πακέτα και σε όλες τις  περιοχές της Ελλάδας καθώς γκρουπ, συνέδρια και τουριστικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα a la carte.

Με την βοήθεια του γαλλόφωνου ιντερνετικού κόμβου του, www.yalostours.com  , γίνεται προβολή τουριστικών πακέτων, των προγραμμάτων και προώθηση ξενοδοχείων και περιοχών  σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το YALOS TOURS  δραστηριοποιείται στην γαλλόφωνη αγορά περισσότερο από 26 χρόνια, με δυναμική παρουσία, με πολλά προγράμματα και προτάσεις που μπορούν να βρουν τα τουριστικά γραφεία συνεργάτες του για μεμονωμένους πελάτες  καθώς και για γκρουπ.

Επίσης διευκολύνει τους  περίπου 3000 ταξιδιωτικούς  πράκτορες – συνεργάτες του στις Γαλλόφωνες χώρες,  να κάνουν κρατήσεις, εκτός από τον κλασσικό τρόπο και μέσω της τουριστικής πλατφόρμας B2B ( https://www.yalostours.net ) στα περίπου 5800 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης οργανώθηκε κλήρωση από το Yalos Tours σε συνεργασία με το EuroAirport για πέντε  διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Έτσι  5  ζευγάρια  κέρδισαν  διακοπές σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία όπως το ξενοδοχείο Parnon στην Αθήνα, το ξενοδοχείο  Lucy  στην Χαλκίδα ,  Marmari Bay στην  Εύβοια, καθώς επίσης τα Ξενοδοχεία  του ομίλου Hotel Brain Anastasia στην Κρήτη, και το ξενοδοχείο Olympian Bay Grand Resort  στην  Πιερία.  Σας ευχαριστούμε όλους ιδιαιτέρως για την συνεργασία και τα voucher σας.

Σημειώνεται ότι οι Αλσατοί λατρεύουν την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά, οι περισσότεροι έχουν έρθει και ξαναέρχονται ίσως δύο και τρεις φορές μέσα στην σαιζόν. Μάλιστα  πολλά ηλικιωμένα ζευγάρια αποκάλυψαν  ότι  έρχονται  διακοπές  στην Ελλάδα  κάθε χρόνο !

Και κατέληξε ο κ. Παναρέτου: “Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για να αγοράσουν διακοπές στην Ελλάδα των Γάλλων είναι μεγάλο, αλλά χρειάζεται  σύνεση στις τιμές  που προσφέρονται γιατί όλοι υποφέρουν από την κρίση και τις αυξήσεις  τιμών και καυσίμων”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *