wyndham

Deal 1,3 δισ. $ στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην πώληση της ευρωπαϊκής επιχείρησης ενοικίασης διακοπών στην Platinum Equity, έναντι περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωράει η Wyndham Worldwide Corporation.

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση ενοικίασης διακοπών συνήψε 20ετή σύμβαση βάσει της οποίας θα καταβάλλει τέλος ύψους 1% των καθαρών εσόδων της, για το δικαίωμα χρήσης του brand «by Wyndham Vacation Rentals». Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η ευρωπαϊκή επιχείρηση ενοικίασης διακοπών της Wyndham διαθέτει περισσότερα από 110.000 ακίνητα σε περισσότερους από 600 προορισμούς και σε πάνω από 25 χώρες και θα συνεχίσει το πρόγραμμα εμπιστοσύνης «Wyndham Rewards» και μετά τη συμφωνία.

Επίσης, διαθέτει περισσότερα από είκοσι τοπικά brands, συμπεριλαμβανομένων των cottages.com, James Villa Holidays, Landal GreenParks, Novasol και Hoseasons, και έχει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα και περίπου 130 εκατομμύρια κέρδη προ φόρων, συμπεριλαμβανομένων των κατανεμημένων δαπανών.

Τον Αύγουστο του 2017, η Wyndham Worldwide ανακοίνωσε τον προγραμματισμένο διαχωρισμό της ξενοδοχειακής της επιχείρησης από τις ιδιοκτησίες διακοπών και τις εταιρίες ανταλλαγής χρονομεριστικής μίσθωσης.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της Wyndham ο Stephen P. Holmes, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της εταιρίας μας. Τα ευρωπαϊκά brands διακοπών προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στον καταναλωτή, έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στις αγορές και αποφέρουν ισχυρά και σταθερά αποτελέσματα. Στόχος μας ήταν πάντα η συνεχής μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους».

Και συμπλήρωσε: «Διεξήγαμε μια στρατηγικά σχεδιασμένη αυστηρή διαδικασία, η οποία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον πολλών πλευρών και είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε τον σωστό αγοραστή. Είμαστε βέβαιοι ότι, στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου της Platinum Equity, οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον και θα παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες στους συνεργάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους τους».

Από την πλευρά του ο Geoff Cowley, διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Vacation Rentals UK, δήλωσε: «Η WVR UK είναι υπερήφανη που συμμετείχε στην οικογένεια Wyndham. Ταυτόχρονα, είμαστε ενθουσιασμένοι που μεταφερόμαστε στην Platinum Equity μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης».

Για να συνεχίσει: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Platinum Equity θα προσφέρει στις επιχειρήσεις μας μια θετική προοπτική ανάπτυξης και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε την ίδια εξαιρετική εξυπηρέτηση στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων και στους επισκέπτες τους. Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην παροχή εξαιρετικών διακοπών και εξυπηρέτησης σε όλους τους συνεργάτες μας, μέχρι το 2018».

Η παγκόσμια εταιρία ιδιωτικών επενδύσεων Platinum Equity έχει αποκτήσει και λειτουργεί επιχειρήσεις, τμήματα μεγάλων εταιριών, εδώ και 20 χρόνια.

Μιλώντας για τη νέα συμφωνία με τη Wyndham, ο συνεργάτης της Platinum Equity, Louis Samson δήλωσε: «Συνεργαστήκαμε στενά με την Wyndham Worldwide για να δημιουργήσουμε μια λύση ιδανική για όλες τις πλευρές, που να θέτει την ευρωπαϊκή επιχείρηση ενοικίασης διακοπών σε μια πορεία προς τη μακροπρόθεσμη επιτυχία ως αυτόνομη επιχείρηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε μια απρόσκοπτη μετάβαση, ενώ ετοιμάζουμε τα σχέδιά μας για περαιτέρω ανάπτυξη, τόσο από οργανική άποψη όσο και μέσω μελλοντικών πρόσθετων εξαγορών».

Στο σημερινό δυναμικό της εταιρίας εντάσσονται περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Η απόκτηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης ενοικίασης διακοπών της Wyndham αντιπροσωπεύει τη δεύτερη ευρωπαϊκή επένδυση της Platinum Equity από το τέταρτο τρίμηνο του 2017, όταν απέκτησε την Pattonair.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις που συνδέονται με την πώληση αναμένεται να είναι μικρότερες του 15% των εσόδων. Η Wyndham πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την πώληση για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, την αποπληρωμή χρεών ή /και τη χρηματοδότηση των πρόσφατα εξαγορασθέντων επιχειρήσεων franchising και διαχείρισης ξενοδοχείων της La Quinta Holdings.

Η Wyndham Worldwide δηλώνει επίσης ότι το προγραμματισμένο «spin-off» από το Wyndham Hotel Group παραμένει σε καλό δρόμο και προσανατολίζεται προς το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Στις εμπορικές ανακοινώσεις του τέταρτου τριμήνου και της ολοκλήρωσης του οικονομικού έτους, που εκδόθηκαν το πρωί της Τετάρτης, η Wyndham χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή επιχείρηση ενοικίασης ως «διακοπτόμενη επιχείρηση», καθώς η πώληση ήταν επικείμενη.

Ο «στόλος» ευρωπαϊκών ιδιοκτησιών ενοικίασης της Wyndham περιλαμβάνει τα James Villas, cottages.com και Hoseasons και προσφέρει πάνω από 30.000 ακίνητα προς ενοικίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους η Wyndham Worldwide δήλωσε ότι έψαχνε «στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις» για τα ευρωπαϊκά brand ενοικίασης, μετά την αποκοπή της από το ξενοδοχειακό τμήμα.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν εικασίες ότι το τμήμα διατίθετο προς πώληση και αρκετοί επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων, η CVC Capital Partners και η Blackstone καθώς και η πλατφόρμα Airbnb, παρουσιάστηκαν ως πιθανοί αγοραστές.

Οι Sunday Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι το ενδιαφέρον της Airbnb είχε μειωθεί και δεν προχώρησε στο επόμενο στάδιο της προσφοράς.

Ο διαχωρισμός που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο οδήγησε στον σχηματισμό δύο ξεχωριστών εμπορικών οργανισμών: του «Ramada και Days Inn», με έδρα το Νιου Τζέρσεϋ, και του Wyndham Vacation Ownership, με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα.

«Μετά από μια διαδικασία επανεξέτασης, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι η απόσχιση της ξενοδοχειακής επιχείρησης και ο συνδυασμός της Wyndham Vacation Ownership με την RCI είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκλειδωθεί η αξία των μετόχων και να επιτραπεί η ισχυρή ανάπτυξη όλων των επιχειρήσεων. Θα συνεργαστούμε με την ηγεσία των ευρωπαϊκών οργανισμών ενοικίασης, οι οποίοι έχουν εξαιρετικά brand στις τοπικές αγορές τους, ώστε να διερευνήσουμε τις επιλογές για την πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής τους για μελλοντική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Worldwide, Stephen P. Holmes.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *