Kouskoukis

Στις 12 Οκτωβρίου το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

To  4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που οργανώνεται ετησίως από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής με διεθνή συμμετοχή, θ ανοίξει φέτος τις εργασίες του στις 12 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα, με θέμα  τα νεότερα δεδομένα για τις  συμπληρωματικές θεραπείες της Ιαματικής Ιατρικής.

Θα συζητηθούν επίσης οι  νέες τάσεις και εξελίξεις στον Ιαματικό Τουρισμό διεθνώς, και τον Θερμαλισμό  στην Ελλάδα, που αποτελούν δυναμικούς πυλώνες της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού, και πρόκειται να φιλοξενήσει ομιλίες για τις σύγχρονες θεραπευτικές εφαρμογές  του Ιαματικού Τουρισμού , καθώς και επίσημες θέσεις και απόψεις, όπως το σχέδιο χάραξης της Εθνικής Στρατηγικής στον Τουρισμό Υγείας, που θα αναπτύξει στο συνέδριο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης. Θα συζητηθούν επίσης  το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο  για τις Ιαματικές πηγές της χώρας, και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες και προκλήσεις του πολλά υποσχόμενου για την Ελλάδα τομέα του Τουρισμού Υγείας, που είναι ο Ιαματικός Τουρισμός .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης δήλωσε «Το 2025 ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πρόκειται για το μόνο είδος τουρισμού που δημιουργεί αναγκαστικούς «repeaters». Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ραγδαία ανερχόμενη αγορά των Ιαματικών τουριστών και των τουριστών ευεξίας του κόσμου, διδάσκοντας την ελληνική εμπειρία της «ευεξίας» στο παγκόσμιο κοινό.»

« Ο Ιαματικός Τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο μοχλό στο Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής του Τουρισμού Υγείας, και οι εκατοντάδες φυσικές ιαματικές μας πηγές, κυρίαρχο πλεονέκτημα για την προώθηση της Ελλάδας στους τουρίστες υγείας του κόσμου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η Ιαματική Ιατρική

Η Ιαματική Ιατρική κερδίζει επιστημονικά έδαφος διεθνώς, αλλά και ως τάση, για τα εκατομμύρια των τουριστών της Ελλάδας, που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αρχαίες και τις  φυσικές ιαματικές πηγές της χώρας μας. Πέρα από την διαδικασία πιστοποίησης του δικτύου των πηγών για τους διεθνείς ταξιδιώτες και την τουριστική αγορά, η οποία προχωρά από τα συναρμόδια υπουργεία, η ίδια η επιστήμη της Ιαματικής Ιατρικής αναγνωρίζεται για την επιστημονική της εγκυρότητα και από την ελληνική Πολιτεία ,και έχει θεσμοθετηθεί  ως Συμπληρωματική Ιατρική με απόφαση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ. Το ΕΚΠΑ επίσης έχει δημιουργήσει  ΜΠΣ και e-learning τμήμα Ιαματικής Ιατρικής.

Το Υπουργείου Τουρισμού με ΚΥΑ έχει προσδιορίσει τις προϋποθέσεις  έκδοσης σήματος λειτουργίας των Κέντρων Ιαματικής Ιατρικής και Θαλασσοθεραπείας  .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης εξηγεί ότι  «η ιαματική υδροθεραπεία, μέχρι σήμερα είχε εμπειρική υπόσταση, αλλά αναδείχτηκε σε  συμπληρωματική μέθοδο της  κλασικής ιατρικής μέσα από την τεκμηρίωση της χημικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων με τη βοήθεια  της θερμικής μηχανικής. Σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια ενδιαφερόμενους τουρίστες  που απολαμβάνουν τα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών ανά τον κόσμο για μεγάλη γκάμα παθήσεων , και μάλιστα με κάλυψη από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η πρόκληση για τη χώρα μας παραμένει μέγιστη, και είναι σημαντικό να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος», δήλωσε ο Πρόεδρος και κύριος διοργανωτής του Συνεδρίου καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης.  

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής συνδιοργανώνεται από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων, κ. Συκιώτη.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού  κυρία  Κουντουρά , ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας , ο Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ κ.Κωνσταντίνος Τσέγας , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ.Γιώργος Πατούλης,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καμμένων Βούρλων – Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Ιωάννης Συκιώτης και εκπρόσωποι πρεσβειών ξένων χωρών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *