capsis

Στις 15 Ιουλίου ο διαγωνισμός για την πώληση του Capsis στην Αγία Πελαγία | 45.000 τ.μ με 1.155 κλίνες, αλλά και πολλά οικόπεδα στο “σφυρί” | Τίμημα και ενδιαφερόμενοι |ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Στις 15 Ιουλίου θα κατατεθούν οι προσφορές για τους τέσσερις ανεξάρτητους δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της Α. Ε. με την επωνυμία “Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ” (Out of the Blue Capsis Elite Resort), ενός από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, σε ένα προνομιακό σημείο της Κρήτης, με ιστορία 43 ετών.

Στους διαγωνισμούς αυτούς, θα πουληθούν:

– Διαγωνισμός για την ομάδα ενεργητικού Α: Γήπεδο με το επ’ αυτού κτιριακό ξενοδοχειακό συγκρότημα «OUT OF THE BLUE CAPSIS ELITE RESORT» κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) συνολικής δυναμικότητας 1.155 κλινών (490 δωματίων) και μεθ’ όλων των εν γένει συστατικών, παραρτημάτων και παρακολουθημάτων του. Το γήπεδο έχει σήμερα συνολική έκταση 106.215,27 τ.μ., είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, και προέρχεται από τη συνενωμένη χρήση (φυσική συνένωση) γηπέδων τα οποία έχουν αποκτηθεί διαδοχικά από την εταιρεία κατά μικρότερα τμήματα. Στον διαγωνισμό Α επίσης περιλαμβάνονται οικόπεδα, μηχανολογικός εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα, έπιπλα και άϋλα στοιχεία (ιστοσελίδες, συμμετοχές σε εταιρίες, αποθέματα, προκαταβολές, κ.λπ.).
– Διαγωνισμός για την ομάδα ενεργητικού Β: Αφορά 2 οικόπεδα
– Διαγωνισμός για την ομάδα ενεργητικού Γ: Αφορά 2 οικόπεδα
– Διαγωνισμός για την ομάδα ενεργητικού Δ: Αφορά γήπεδο 20 στρεμμάτων

Το ξενοδοχείο

Κτισμένο πάνω σε μία ιδιωτική χερσόνησο και προσφέροντας την υπέροχη θέα του Αιγαίου πελάγους, το Out of the Blue, Capsis Elite Resort είναι ένα πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει ένα μοναδικό κέντρο υγείας και ευεξίας, το μοναδικό All-Suite ξενοδοχείο με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ιδιωτικές σουίτες, μεζονέτες και βίλες με ιδιωτική πισίνα και εξαιρετικές εγκαταστάσεις αναψυχής στην Κρήτη. Η περιοχή του ξενοδοχείου είναι περιτριγυρισμένη από πλούσια βλάστηση και ένα καταπληκτικό βοτανικό κήπο. Είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα και καλλιεργεί τα δικά του οργανικά φρούτα, λαχανικά και βότανα τα οποία καλύπτουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες του ξενοδοχείου.

ksd PRIMAGEL
adv

Ειδική διαχείριση

Τον Ιούνιο του 2020, το εμβληματικό αυτό συγκρότημα, που αποτελείται από 5 ξενοδοχεία, μπήκε σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, με σκοπό την συνέχιση της λειτουργίας του και την ικανοποίηση των πιστωτών, και στη συνέχεια την πώλησή του, με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, της 6ης Μαϊου 2020, που αποκάλυψε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, διορίζεται η δικηγόρος Αθηνών Ε.Π. η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Α’ βαθμίδα του Μητρώου Διαχειριστών Αφερεγγυότητας, ως ειδική διαχειρίστρια της “Τουριστικό Συγκρότημα ΚΑΨΗ Ανώνυμη Εταιρία”, ενώ τα ξενοδοχεία “τρέχει”, μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση η ZEUS International, εταιρία που διευθύνει ο κ. Χάρης Σιγανός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 18 Δεκεμβρίου 2018 έγινε η πρώτη αίτηση για θέση της εταιρίας σε ειδικό καθεστώς με αίτηση των τραπεζών Πειραιώς, Χανίων και ALPHA BANK και στις 20 Μαρτίου 2019 έγινε η πρώτη συζήτηση.

Η εταιρία, φέρεται να όφειλε στις τράπεζες το 2016 55,6 εκατ. €, ενώ έχει στραφεί με αγωγή κατά τραπεζών, διεκδικώντας το ποσό των 26,85 εκατ., στο Πολυμελές Πρωτοδικείο  Αθηνών.

Η εταιρία “Τουριστικό Συγκρότημα ΚΑΨΗ Ανώνυμη Εταιρία”, συστάθηκε το 1968, το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 13,7 εκατ. €, και έχει 5 ξενοδοχεία σε έκταση 107 στρεμμάτων στην Αγία Πελαγία με 335 εργαζόμενους, υπό το brand Out of the Blue Capsis Elite Resort.

H Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε την δανειακή σύμβαση που είχε με την εταιρία το 2016, με το υπόλοπο τότε να ανέρχεται στα 4,8 εκατ. ευρώ και ομολογιακό δάνειο του 2007, που κατέστη απαιτητό, τον Οκτώβριο 2016, με το υπόλοιπο να ανέρχεται σε 18,4 εκατ. ευρώ. Επόσης η Πειραιώς έχει “κληρονομήσει” οφειλές προς την Λαϊκή Τράπεζα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ και ΜΙΛΛΕΝΙΟΥΜ 5,3 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank φέρεται να έχει οικονομικές απαιτήσεις από την εταιρία 1,026 εκατ. ευρώ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων 11,1 εκατ. ευρώ και η EUROBANK ERGASIAS LEASING 26,8 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν οφειλές 27 εκατ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ και 8 εκατ. ευρώ προς την Εφορία.

Ο Ισολογισμός 2015 εμφάνιζε συσσωρευμένες ζημιές 45 εκατ. ευρώ και σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 106,2 εκατ. ευρώ, με τα ληξιπρόθεσμα να είναι 78 και το σύνολο των υποχρεώσεων 114 εκατ. ευρώ. Συνολικά σύμφωνα με την έκθεση ορκωτής ελέγκτριας, στις 31.12.2016, η εταιρία είχε συνολικές υποχρεώσεις 126 εκατ. ευρώ, όφειλε στις τράπεζες 55,6 εκατ., ήτοι 44,14% των οφειλών.

Οι ισχυρισμοί της ιδιοκτήτριας εταιρίας στην δίκη, επικεντρώθηκαν στην αμφισβήτηση του αν οι οφειλές στις τράπεζες, αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου των οφειλών της επιχείρησης, ενώ τόνισε ότι δεν έχει προβεί σε στάση πληρωμών. Κατηγόρησε δε τις τράπεζες για καταχρηστική συμπεριφορά και άρνηση συνεννόησης για εξεύρεση λύσεων.

Στην δίκη παραστάθηκαν και οι εργαζόμενοι τόσο μέσω του Σωματείου της Επιχείρησης, όσο και μέσω της ΠΟΕΕΤ, αλλά το δικαστήριο απέρριψε τις παραστάσεις των εργαζόμενων, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό του, η υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, δεν συνεπάγεται κίνδυνο για τους εργαζόμενους.

Στόχος της διαδικασίας, όπως αναφέρετο στην απόφαση του δικαστηρίου, είναι η αποφυγή της απαξίωσης της επιχείρησης και να επιτευχθεί μέσω της μεταβίβασης του ενεργητικού της επιχείρησης, ως συνόλου ή μερών, η συνέχιση της λειτουργίας της, με μεταβολή των φορέων της και ικανοποίηση των πιστωτών από το τίμημα της πώλησης του ενεργητικού.

Οι οφειλές, το τίμημα και οι ενδιαφερόμενοι

Αυτή την στιγμή οι συνολικές οφειλές της εταιρίας φαίνεται να φτάνουν περίπου στα 150 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό, από εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά σχήματα, μεταξύ των οποίων και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Το τίμημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι πολύ υψηλό διψήφιο και μπορεί να αγγίξει και τριψήφιο νούμερο εκατομμυρίων, συνολικά, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί δεν έχουν “κατώτατο τίμημα”, που έδινε μια κάποια “κατεύθυνση”. Από το τίμημα της εκποίησης οι τράπεζες θα λάβουν το 65%, το Δημόσιο το 25%  και οι λοιποί (προμηθευτές, κ.λπ.) 10%.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν επισκεφθεί το ξενοδοχείο και έχουν “τρέξει” την διαδικασία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα δεδομένων (VirtualDataRoom), μετά την υπογραφή Συμφωνητικού Εχεμύθειας, βρίσκονται τουλάχιστον -κατ’ αρχήν, καθώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν σημαίνει κατάθεση προσφοράς- δύο γνωστοί κρητικοί ξενοδόχοι, που έχουν ήδη επισκεφθεί το συγκρότημα, 2 πολύ γνωστές ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, μία με ειδίκευση στα πολυτελή ξενοδοχεία και μία με μεγάλο αριθμό ακινήτων, 2 funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με εξαγορές, μία μεγάλη εταιρία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, καθώς και ένας ιδιαίτερα “κινητικός” επιχειρηματίας με επενδύσεις και στον Τουρισμό.

Το ιστορικό

Στις 18 Μαΐου 2021, δημοσιεύθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η πρόσκληση διενέργειας 4 ανεξάρτητων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση του συνόλου του ενεργητικού της «Τουριστικό Συγκρότημα Καψή ΑΕ», το οποίο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πλήθος celebrities και ξένους ηγέτες, καθώς και εκδηλώσεις παγκόμσιου βεληνεκούς, ενώ πραγματοποίησε και μια εκ βάθρων ανακαίνιση που το κατέστησε ως ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία ης Κρήτης.

Ρώσοι μεγιστάνες, και Σαουδάραβες σεΐχηδες και πρίγκιπες έκλειναν ολόκληρους ορόφους του ξενοδοχείου…

Το συγκρότημα ανήκει στην Ντία Καψή, μία από τις δυο κόρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή. Η οικογένεια ξεκίνησε από την Αίγυπτο και εκεί δημιούργησε στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το πρώτο της ξενοδοχείο. Στη συνέχεια δημιούργησαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις την Capsis Hotels.

Το 1966 λειτούργησε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Capsis Astoria, το 1970 το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη, και ακολούθησαν τα Capsis Beach στην Kρήτη, το Metropolitan Capsis Hotel & Apartments στη Ρόδο και το Esperia Capsis Hotel στην Αθήνα.

Το 1986, η Μαρίκα Καψή απεβίωσε αφήνοντας την επιχείρηση στις κόρες της Λένα και Ντία.

Στη συνέχεια η Λένα και η Μαρίκα Καψή χώρισαν τα ξενοδοχεία σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις και πορεύθηκαν χωριστά., με την Ντία να παίρνει τα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Αγία Πελαγία και  τη Λένα το Capsis Astoria στο Ηράκλειο και το Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΕΔΩ

Η διαδικασία – Μετρητοίς το τίμημα

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό: της Ομάδας Ενεργητικού Α’ οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά την 15.07.2021 ημέρα Πέμπτη και ώρες από 09:00 έως 12:00 ενώπιον της Ειδικής Διαχειρίστριας, στα γραφεία της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας που βρίσκονται στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβυζίου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Για τη συμμετοχή στους Διαγωνισμούς των Ομάδων Ενεργητικού Β’, Γ’ &Δ’ οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφοράτην 15.07.2021 ημέρα Πέμπτη και ώρες από 15:00 έως 18:00 ενώπιον της Ειδικής Διαχειρίστριας, στα γραφεία της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας που βρίσκονται στην Αγία Πελαγία του Δήμου Μαλεβυζίου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Οι προσφορές θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες, ήτοι θα πρέπει να αναφέρεται σε ποιον από τους τέσσερις (4) διαγωνισμούς αφορούν, αναγράφοντας την ένδειξη είτε«Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός που αφορά στην ομάδα ενεργητικού Α’ της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», είτε«Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός που αφορά στην Ομάδα ενεργητικού Β’ της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», είτε«Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός που αφορά στην Ομάδα ενεργητικού Γ’ της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», είτε«Δημόσιος Πλειοδοτικός Διαγωνισμός που αφορά στην Ομάδα ενεργητικού Δ’ της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Κοινή προσφορά δεν θα ληφθεί υπόψη.

Προσφορές για μεμονωμένα περιουσιακά στοιχεία, καθώς επίσης και εκπρόθεσμες προσφορές δεν θα γίνουν δεκτές και δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οι προσφορές θα πρέπει να είναι στην Ελληνική Γλώσσα και θα πρέπει να αναγράφουν ρητώς το προσφερόμενο τίμημα και ειδικά για νομικά πρόσωπα να υπογράφονται από το νόμιμο εκπρόσωπό τους ή από νομίμως εξουσιοδοτημένα πρόσωπα από τα αρμόδια όργανά τους.Οι ενδιαφερόμενοι Αγοραστές θα πρέπει να μνημονεύσουν στην προσφορά τους ότι είναι πλήρως ενημερωμένοι για την πραγματική και νομική κατάσταση των υπό εκπλειστηρίαση περιουσιακών στοιχείων και αποδέχονται ρητά και ανεπιφύλακτα όλες τις σημαντικές επισημάνσεις (disclaimers) της Ειδικής Διαχειρίστριας, που συμπεριλαμβάνονται στο Υπόμνημα Προσφοράς ή/ και στην εικονική αίθουσα δεδομένων (Virtual Data Room), καθώς και τους όρους του Διαγωνισμού.

Η Δεσμευτική Προσφορά πρέπει να είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε αίρεση ή επιφύλαξη. Ουσιαστική και απαραίτητη προϋπόθεση της προσφοράς είναι να αναγράφεται σε αυτήν η ρητή δέσμευση του συμμετέχοντος ότι θα καταβάλει τοις απολύτου μετρητοίς το σύνολο του τιμήματος, με την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των υπό εκπλειστηρίαση στοιχείων του ενεργητικού, όταν κληθεί προς τούτο από την Ειδική Διαχειρίστρια.

5. Εγγυητική Επιστολή:Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της, από Εγγυητική Επιστολή ισόποση (τουλάχιστον) με το προσφερόμενο τίμημα, νομίμως λειτουργούντος:α) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, στην Ελλάδα ήβ) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή γ) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (O.E.C.D), ισχύος μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης κατ’ άρθρο 75 του Ν. 4307/2014 με το περιεχόμενο που προσδιορίζεται στο Υπόμνημα Προσφοράς.

Σημειώνεται ότι όπου για την έκδοση εγγυητικής επιστολής (ιδίως από πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) απαιτείται ο καθορισμός της διάρκειας ισχύος της, θα πρέπει να υπάρχει σχετική μνεία στο σώμα αυτής, ότι ισχύει μέχριτην31.12.2021. Σε περίπτωση, που μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης του ενεργητικού (για το οποίο έχει καταθέσει προσφορά ο ενδιαφερόμενος) της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για οποιονδήποτε λόγο, η χρονική διάρκεια ισχύος της παρούσας εγγυητικής επιστολής, παρατείνεται αυτοδικαίως για άλλους έξι (6) μήνες/ άλλως ο ενδιαφερόμενος, δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι θα προβεί αμελλητί, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την παράταση αυτής. Η Εγγυητική Επιστολή θα επιστραφεί στον ενδιαφερόμενο με την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης. Σε περίπτωση μη προσέλευσης για την υπογραφή της Σύμβασης Μεταβίβασης θα καταπίπτει η δοθείσα εγγυητική επιστολή. Κατά την αποσφράγιση των προσφορών που γίνεται παρουσία Συμβολαιογράφου, ο οποίος συντάσσει και το σχετικό πρακτικό, την ημέρα του διαγωνισμού σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4, οι εγγυητικές επιστολές που έχουν παραληφθεί από τους συμμετέχοντες που δεν πλειοδότησαν, επιστρέφονται σε αυτούς.Εφόσον πρόκειται για εγγυητική επιστολή σε άλλη γλώσσα πλην της ελληνικήςαυτή θα γίνεται δεκτή εφόσον συνοδεύεται από επίσημη μετάφρασή της στην ελληνική γλώσσα.6. Λοιπά έγγραφα: Κάθε δεσμευτική προσφορά, θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κάτωθι αναλυτικώς αναφερόμενα έγγραφα.6.1.Σε περίπτωση φυσικού προσώπου, ο Υποψήφιος Αγοραστής πρέπει να προσκομίσει:Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι ο Υποψήφιος Αγοραστής δεν τελεί υπό πτώχευση, αναγκαστική διαχείριση (ή και υπό άλλη ανάλογη διαδικασία εφόσον πρόκειται για αλλοδαπό φυσικό πρόσωπο). Η ημερομηνία έκδοσηςτου πιστοποιητικού δεν πρέπει να είναι προγενέστερη τους ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης της Ειδικής Διαχειρίστριας περί υποβολής δεσμευτικής προσφοράς.Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει, ότι ο Υποψήφιος Αγοραστής, δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, αναγκαστική διαχείριση (ή σε περίπτωση αλλοδαπού φυσικού προσώπου, άλλη ανάλογη κατάσταση που προβλέπεται στο δίκαιο της χώρας κατοικίας του). Η ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού δεν πρέπει να είναι προγενέστερη τους ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης της Ειδικής Διαχειρίστριας περί υποβολής δεσμευτικής προσφοράς.6.2.Σε περίπτωση Νομικού Προσώπου, ο Υποψήφιος Αγοραστής, πρέπει να προσκομίσει:Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει, ότι ο Υποψήφιος Αγοραστήςδεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση (στην έννοια της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της αναγκαστικής και της ειδικής εκκαθάρισης), λύση, αναγκαστική διαχείριση, ειδική διαχείριση, ή πτωχευτικό συμβιβασμό, (ή σε περίπτωση αλλοδαπού νομικού προσώπου, άλλη ανάλογη κατάσταση που προβλέπεται στο δίκαιο της χώρας ίδρυσης/εγκατάστασης του). Η ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού δεν πρέπει να είναι προγενέστερη τους ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης της Ειδικής Διαχειρίστριας περί υποβολής δεσμευτικής προσφοράς.Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι ο Υποψήφιος Αγοραστής δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση (στην έννοια της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της αναγκαστικής και της ειδικής εκκαθάρισης), λύση, αναγκαστική διαχείριση, ειδική διαχείριση, ή πτωχευτικό συμβιβασμό (ή σε περίπτωση αλλοδαπού νομικού προσώπου, άλλη ανάλογη κατάσταση που προβλέπεται στο δίκαιο της χώρας ίδρυσης/εγκατάστασης του). Η ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού δεν πρέπει να είναι προγενέστερη τους ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης της Ειδικής Διαχειρίστριας περί υποβολής δεσμευτικής προσφοράς.6.3.Εφόσον από την προσκόμιση των νομιμοποιητικών εγγράφων που έγινε κατά το στάδιο της επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την παραλαβή του Υπομνήματος Προσφοράς, έχει υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση σε αυτά, ο Υποψήφιος Αγοραστής, υποχρεούται με την υποβολή της Δεσμευτικής Προσφοράς να προσκομίσει τα νέα έγγραφα. Στην τελευταία περίπτωση, τα νομιμοποιητικά έγγραφα θα πρέπει να βρίσκονται εκτός φακέλου της προσφοράς του άρθρου 4. Εκτός του σχετικού φακέλου θα πρέπει να βρίσκονται και τα δικαιολογητικά του άρθρου 6.6.4. Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, εκκρεμεί η έκδοση κάποιων εκ των πιστοποιητικών/εγγράφων που προβλέπονται στο παρόν άρθρο (6), ο Υποψήφιος Αγοραστής (δια του νόμιμου εκπροσώπου του εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο), θα υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση, με την οποία αφενός θα δηλώνει, ότι δεν συντρέχουν οι αρνητικές προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου, αφετέρου, ότι θα προσκομίσει τα σχετικά πιστοποιητικά/έγγραφα, αμελλητί από την έκδοση τους και σε κάθε περίπτωση κατά την ημερομηνία υπογραφής του μεταβιβαστικού συμβολαίου.7. Τρόπος υποβολής:Οι προσφορές μαζί με τις Εγγυητικές Επιστολές πρέπει να υποβάλλονται μέσα σε σφραγισμένο αδιαφανή φάκελο. Η υποβολή των προσφορών θα γίνεται αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή, σε περίπτωση εταιρείας, από νομίμως εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο δυνάμει απόφασης του αρμοδίου διοικητικού της οργάνου. Περαιτέρω, διευκρινίζεται ότι κατά την κατάθεση των προσφορών θα πρέπει να προσκομιστεί έγγραφο διορισμού πληρεξουσίου δικηγόρου ως αντικλήτου, στον οποίο θα γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα της πλειοδοσίας και θα κοινοποιούνται όλα τα διαδικαστικά έγγραφα (όπως π.χ. εκθέσεις, κλήσεις προς συζήτηση κ.τ.λ.). Ο δικηγόρος που διορίζεται αντίκλητος, θα πρέπει να εδρεύει στην Ελληνική επικράτεια. Ο διορισμός του εν λόγω αντικλήτου, θα γίνεται είτε με συμβολαιογραφικό έγγραφο είτε με ιδιωτικό έγγραφο, εφόσον το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται από Διοικητική ή Δικαστική Αρχή ή δικηγόρο.

Πώληση ενεργητικού Ευθύνη Ειδικής Διαχειρίστριας: Το ενεργητικό της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» πωλείται και μεταβιβάζεται “όπως είναι και ευρίσκεται”, δηλαδή στην πραγματική και νομική κατάσταση και στον τόπο όπου τα στοιχεία του ενεργητικού θα ευρίσκονται κατά την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου μεταβίβασης. Η υπό ειδική διαχείριση εταιρεία, η Ειδική Διαχειρίστρια ή οι πιστωτές αυτής δεν θα φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ανακρίβεια ή παράλειψη της Πρόσκλησης, του Υπομνήματος Προσφοράς για τυχόν πραγματικά ή νομικά ελαττώματα των μεταβιβαζόμενων περιουσιακών στοιχείων.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους αξιολόγηση και έρευνα και τον δικό τους νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο για τα περιουσιακά στοιχεία που περιγράφονται στην Πρόσκληση και στο Υπόμνημα Προσφοράς, καθώς και για το νομικό, πολεοδομικό και πραγματικό τους καθεστώς, με τη βοήθεια των νομικών, φορολογικών και τεχνικών συμβούλων τους. Τα στοιχεία και πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην Πρόσκληση και στο Υπόμνημα Προσφοράς του πλειοδοτικού διαγωνισμού βασίζονται στα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν στην διάθεσή της Ειδικής Διαχειρίστριας και αφορούν μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος υπομνήματος προσφοράς, καθώς και στην απογραφή που διενήργησε η Ειδική Διαχειρίστρια στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Προτείνεται όπως ο οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος εκτιμήσει, στηριζόμενος στην κρίση του, τα σχετικά οικονομικά στοιχεία και δεδομένα που περιλαμβάνονται στην Πρόσκληση και στο Υπόμνημα Προσφοράς του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Συνιστάται η περαιτέρω ανάλυση από ειδικούς, οικονομικούς, νομικούς ή χρηματοοικονομικούς αναλυτές, εκ μέρους του Υποψήφιου Αγοραστή, έτσι ώστε η λήψη οποιασδήποτε επιχειρηματικής απόφασης να μη βασίζεται μόνο στα εν λόγω στοιχεία. Περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν περιελήφθησαν στη διακήρυξη και συνεπώς δεν εκπλειστηριάσθησαν για οποιοδήποτε λόγο (ενδεικτικά λόγω μεταγενέστερης δημιουργίας τους ή μη αναγραφής τους λόγω λάθους, παραλείψεως ή διαφορετικού νομικού χαρακτηρισμού τους ή δικαστικώς επιδικασθείσες ή λόγω ελλείψεως ενδιαφέροντος) παραμένουν στην ιδιοκτησία της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προκειμένου να διατεθούν από την Ειδική Διαχειρίστρια, όπως ο νόμος ορίζει.

9. Αποσφράγιση προσφορών: Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την Ειδική Διαχειρίστρια, την 15.07.2021 ημέρα Πέμπτη,μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, ήτοι για την Ομάδα Ενεργητικού Α στις 12:00και για τις Ομάδες Ενεργητικού Β,Γ,Δ, στις 18:00, σύμφωνα με τα ως άνω οριζόμενα στο άρθρο 4 του παρόντος και αφού έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών,στα γραφεία της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας που βρίσκονται στην Αγία Πελαγία του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και ενώπιον Συμβολαιογράφου ο οποίος θα συντάξει και το σχετικό πρακτικό.Κατά την αποσφράγιση των προσφορών δικαιούνται να παραστούν και να υπογράψουν τη σχετική έκθεση αποσφράγισης που θα συνταχθεί, όσοι θα έχουν υποβάλει εμπρόθεσμη δεσμευτική προσφορά. Μετά τη σύμφωνα με την δημοσιευθείσα Πρόσκληση λήξη της διαδικασίας υποβολής και αποσφράγισης των προσφορών, θα ακολουθήσει η συγκριτική εκτίμηση των προσφορών και η σύνταξη από την Ειδική Διαχειρίστρια σχετικής έκθεσης, η οποία θα αναφέρει τον πλειοδότη. Η έκθεση θα κοινοποιηθεί σε όσους κατέθεσαν νόμιμα προσφορές και θα υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο μαζί με σχετική αίτηση αποδοχής. Στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως ορίζεται από την παράγραφο 7 του άρθρου 73 του Ν. 4307/2014.10. Όλα τα έξοδα και οι δαπάνες πάσης φύσεως για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό, τη μεταβίβαση και κάθε άλλη πράξη που προβλέπεται για την πραγμάτωση και ολοκλήρωση της μεταβίβασης (περιλαμβανομένων, ενδεικτικώς, των αμοιβών και δικαιωμάτων συμβολαιογράφου, δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή, υποθηκοφυλάκων, Φ.Π.Α., φόρων, τελών, χαρτοσήμων, κ.λ.π.), βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τους ενδιαφερομένους αγοραστές και τον πλειοδότη αντίστοιχα.11.Η υποβολή γραπτής δεσμευτικής προσφοράς δεν δημιουργεί δικαίωμα κατακύρωσης για την πώληση. H σύμβαση μεταβίβασης, μετά την επικύρωση του Πλειοδότη από το αρμόδιο δικαστήριο σύμφωνα με το άρθρο 74 Ν. 4307/2014. Η σύμβαση μεταβίβασης δεν υπόκειται σε κανένα σχόλιο, καμία επιφύλαξη ή αίρεση ως προς τους όρους που αναφέρονται αμέσως κατωτέρω και θα υπογραφεί ως έχει. Η διενέργεια του διαγωνισμού, καθώς και η σύμβαση πώλησης των περιουσιακών στοιχείων διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο.

Τι πωλείται

Ι. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Α’ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ Α.Ε.

Τα παρακάτω στοιχεία ενεργητικού αποτελούν το σύνολο της ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Α ́ και τίθενται σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό εν συνόλω.Η Ομάδα Ενεργητικού Α ́ αποτελείται από τα κατωτέρω στοιχεία:1. ΑΚΙΝΗΤΑ1. 1.Γήπεδομε το επ’ αυτού κτιριακό ξενοδοχειακό συγκρότημα «OUTOFTHEBLUECAPSISELITERESORT» κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) συνολικής δυναμικότητας 1.155 κλινών (490 δωματίων) και μεθ’ όλων των εν γένει συστατικών, παραρτημάτων και παρακολουθημάτων του. Το γήπεδο έχει σήμερα συνολική έκταση 106.215,27 τ.μ., είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, και προέρχεται από τη συνενωμένη χρήση (φυσική συνένωση) γηπέδων τα οποία έχουν αποκτηθεί διαδοχικά από την εταιρεία κατά μικρότερα τμήματα. Βρίσκεται εν μέρει εκτός σχεδίου και εν μέρει εντός του οικισμού “Αγία Πελαγία” (τμήμα εμβαδού 1.118,80 τ.μ.) στην τοπική κοινότητα Αχλάδας του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, Δημοτικής Ενότητας Γαζίου της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης, και ειδικότερα στη θέση «Κλαδισσός»ή «Ψαρομούρα». Μεγάλο τμήμα αυτού εισχωρεί μέσα στη θάλασσα (χερσόνησος) και συνορεύει στα περισσότερα σημεία του βόρεια, ανατολικά και νότια με αιγιαλό και θάλασσα στην οποία διαθέτει ιδιωτική πρόσβαση (μεταξύ αυτών ο όρμος Κλαδισσός και ο όρμος Αγίας Πελαγίας). Σύμφωνα με τα διαθέσιμα σήμερα στοιχεία το ξενοδοχειακό συγκρότημα απαρτίζεται από 42 κτίρια που έχουν ανεγερθεί επί της παραπάνω έκτασης τα οποία διαθέτουν χώρους συνολικής επιφάνειας 45.254,70 τ.μ. Πέραν των δωματίων και διαμερισμάτων, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ευρίσκονται επίσης εγκαταστάσεις εστίασης, χώροι υποδοχής, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εγκαταστάσεις υπαίθριων και αθλητικών δραστηριοτήτων, 39 πισίνες (7κοινόχρηστες και 32 που χρησιμοποιούνται ιδιωτικά) και λοιπές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα οι κύριες και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις του αποτελούνται από α) αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, β) τέσσερα (4) εστιατόρια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (τα δύο λειτουργούν και ως μπαρ), γ) δύο (2) εστιατόριαμπαρ εξωτερικού χώρου, δ) τέσσερα (4) μπαρ εκ των οποίων τα δύο είναι μόνο εξωτερικού χώρου, ε) κέντρο υγείας και ευεξίας με σάουνα, θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, χώρο χαλάρωσης κτλ., στ) γυμναστήριο, εγκαταστάσεις βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού, ζ) Μινωικό πάρκο ψυχαγωγίας, η) εκκλησάκι Αγίου Αθανασίου, θ) δωμάτια προσωπικού, ι) καταστήματα, ια) γενικές αποθήκες, ιβ) κουζίνες, ιγ) χώρους υγιεινής, ιδ) χώρους υποδοχής, ιε) διάφορα γραφεία και ιστ) εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο τένις, γήπεδο beach volley, σκάκι κήπων), πισίνες, βοτανικός κήπος, χώροι στάθμευσης οχημάτων και χώροι πρασίνου.Το συγκρότημα εξυπηρετείται από λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και υποδομές εσωτερικού οδικού δικτύου, εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, μηχανολογικών εξοπλισμών κτλ.1.2.Ποσοστό 78,32% εξ αδιαιρέτου γηπέδου το οποίο σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης είχε επιφάνεια 5.215 τ.μ. ενώ σύμφωνα με νεότερηαποτύπωση αποτελείται από δύο τμήματα και συγκεκριμένα: (i) τμήμα 1 το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας στη δημοτική ενότητα Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου νομού Ηρακλείου Κρήτης, έχει έκταση 4.084,19 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και (ii) τμήμα 2 το οποίο βρίσκεται εντός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας στη δημοτική ενότητα Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου νομού Ηρακλείου Κρήτης, έχει έκταση 599,17 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, και είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Εντός της ιδιοκτησίας διέρχεται ασφαλτοστρωμένη κοινοτική οδός η οποία τη διαχωρίζει στα δύο ως άνω τμήματα.1.3.Γήπεδο εκτάσεως 27.502,69 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, με τα τυχόν κτίσματα επ’ αυτού,το οποίο βρίσκεται στη θέση «Κλαδισσός» ή «Ψαρομούρα», εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις σήμερα και συνορεύει με κοινοτική οδό και με γραμμή αιγιαλού και παραλίας (παραλία Ψαρομούρας σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από τη θάλασσα).Εντός του γηπέδου υφίστανται σήμερα τμήματα επιφανείας 2.424,43 τ.μ., 216,908 τ.μ. και 16,28 τ.μ. τα οποία εμπίπτουν στις δασικές εν γένειεκτάσεις του Αναρτημένου(σε προσωρινή ισχύ) Χάρτη. Εντός αυτού έχει διαμορφωθεί και υφίσταται δίοδος πρόσβασης μονοπάτι που οδηγεί από τον δρόμο προς την παραλία. 1.4.Γήπεδο εκτάσεως σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση 1.488,27 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, που βρίσκεται εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού ΑγίαςΠελαγίας της πρώην κοινότητας Αχλάδας Μαλεβιζίου του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, Δημοτικής Ενότητας Γαζίου της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικότερα στη θέση «Κλαδισσός» ή «Ψαρομούρα», σε απόσταση 160 μέτρων περίπου από τη θάλασσα, και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. 1.5.Γήπεδο εκτάσεως 280,00 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, με τα τυχόν κτίσματα επ’ αυτούεντόςτου οποίου υπάρχει απαλλοτριωθέν τμήμα εκτάσεως 22,69 τ.μ., ήτοι η τελική ιδιοκτησία του ακινήτου φέρει εμβαδό 257,31 τ.μ., μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, ευρισκόμενο στη θέση «Άγιος Βασίλειος» εκτός ορίων οικισμού Φόδελε στην Τοπική Κοινότητα Φόδελε στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

2. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Τα μηχανήματα μηχανολογικός εξοπλισμός τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως γεννήτριες, αντλίες θερμότητας, ηλιακά πάνελ, καυστήρες κλπ., αναλύονται στον Πίνακα Απογραφής του Παραρτήματος 2, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Υπομνήματος Προσφοράς.

3. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ Τα μεταφορικά μέσα τα οποία περιλαμβάνουν ΙΧΕ, φορτηγά, ανυψωτικό μηχάνημα, clubcars, σκάφη και jetski αναλύονται στον Πίνακα Απογραφής του Παραρτήματος 3Ακαι οι σχετικές άδειες κυκλοφορίας παρατίθενται στο Παράρτημα 3Β, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Υπομνήματος Προσφοράς.

4. ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΤα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και λοιπό ξενοδοχειακό εξοπλισμό , αναλύονται στον Πίνακα Απογραφής του Παραρτήματος 4, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Υπομνήματος Προσφοράς.

5. ΑΫΛΑ ΠΑΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ5.1. ΣΗΜΑΤΑΗ Ειδική Διαχειρίστριαέχει καταθέσει από 23.04.2021, ενώπιον του Τμήματος Κατάθεσης Σημάτων και Θεσμικών Ρυθμίσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:α) το υπ. αριθμόν 267718 Εθνικό Σήμα «MINOANAMUSEMENTPARK» προς κατοχύρωση. β) το υπ’ αριθμόν 267717 Εθνικό Σήμα «OUTOFTHEBLUECAPSISELITERESORT» προς κατοχύρωση.
5.2. ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΩΡΟΥ (DOMAINNAMES)
Στον κατωτέρω πίνακα παρατίθενται τα ονόματα χώρου, τα οποία έχει κατοχυρώσει η εταιρεία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τα οποία βρίσκονται εν ισχύ.ΟΝΟΜΑ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
capsis.gr31/12/2021capsis.com01/01/2022capsisbonus.com14/09/2021outofthebluegreece.com30/11/2021outofthebluecrete.com30/11/2021 4outoftheblueresort.com16/12/2021capsisholidays.com17/12/2021capsisholidays.co.uk17/12/2021holidaysdialysisgreece.com23/12/2021 5.3. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣΗ εταιρεία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» λειτουργεί τον διαδικτυακό ιστότοπο www.capsis.gr.Επίσης η εταιρεία, διατηρεί λογαριασμούς, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ειδικότερα, στα εξής: Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Linkedin, Pinterest.Στον Πλειοδότη, θα μεταβιβασθούν ο ως άνω διαδικτυακός ιστότοπος καθώς και οι λογαριασμοί στα ΜέσαΚοινωνικής Δικτύωσης που διατηρεί η εταιρεία.6. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αναλύονται στις επιμέρους κατηγορίες που παρατίθενται στην συνέχεια.
6.1. Δοσμένες εγγυήσεις
Οι δοσμένες εγγυήσεις ανέρχονται την 31.12.2020 σε ποσό € 21.726,87 και αφορούν σε εγγύηση προς τη ΔΕΗ.
6.2. Συμμετοχές σε θυγατρικές συγγενείς και κοινοπραξίες
Η εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 99% στην εταιρεία με την επωνυμία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΨΗ ΑΕ» (με αξία συμμετοχής 297.000,00). Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε €300.000,00 (10.000 ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας €30,00 εκάστη).
6.3. Λοιποί συμμετοχικοί τίτλοι
Η εταιρεία συμμετέχει στις κατωτέρω εταιρείες ως εξής:ΕΠΩΝΥΜΙΑΑΞΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΝ 31.12.2016 Travel View€5.869,41 Ανάπλαση ακτής Ιξιάς Ρόδου€42.993,40 Ασφαλιστική Αμάλθεια€1.467,35 Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση€11.738,81 UTAC S.Α.€29.347,03 Κρητικά Γκολφ€89.517,73 Τράπεζα Χανίων€875,007.

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

Τα αποθέματα περιλαμβάνουν τρόφιμα, ροφήματα, ποτά (αλκοολούχα και μη), είδη προσωπικής περιποίησης (amenities), αναλώσιμα υλικά, ανταλλακτικά/εξαρτήματα μηχανισμών, οικοδομικά υλικά, είδη καθαρισμού, είδη ένδυσης και υπόδησης, τουριστικά είδη (σουβενίρ, διακοσμητικά είδη κ.α.), αξεσουάρ και κοσμήματα, ενώ αναλύονται στο Παράρτημα 5, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Υπομνήματος Προσφοράς.

8. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣΤα χρηματοοικονομικά στοιχεία και προκαταβολές αναλύονται σε α) σε εμπορικές απαιτήσεις, β) λοιπές απαιτήσεις, γ) ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις και προκύπτουν από τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας με ημερομηνία 31.12.2020. Τα εν λόγω υπόλοιπα αναλύονται και αξιολογούνται ως προς την εισπραξιμότητά τους στο Υπόμνημα Προσφοράς Προς διευκόλυνση των υποψήφιων πλειοδοτών σημειώνεται ότι την 31.03.2021 τα υπόλοιπα των ανωτέρω κονδυλίων διαμορφώνονται ως εξής:Εμπορικές απαιτήσεις: €1.518.513,15Λοιπές απαιτήσεις: €8.193.393,05Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα: €67,73

ΙΙ.ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Β’ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ Α.Ε.

Τα παρακάτω στοιχεία ενεργητικού αποτελούν το σύνολο της ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Β ́ και τίθενται σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό εν συνόλω.Η Ομάδα Ενεργητικού Β ́ αποτελείται από τα κατωτέρω ακίνητα:

1.Γεωτεμάχιο εκτάσεως σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση 8,442,38 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Ξερόκαμπος», εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας Δημοτικής ΕνότηταςΓαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου Κρήτης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις σήμερα και συνορεύει μεταξύ άλλων με κοινοτική οδό προς Αχλάδα και προς Αγία Πελαγία. Εντός του γεωτεμαχίου υπάρχει δενδροφύτευση με ελαιόδενδρα. Το γεωτεμάχιο προέρχεται από φυσική συνένωση δύο γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας της εταιρείας τα οποία σύμφωνα με τους τίτλους κτήσης είχαν έκταση 3.061,87 τ.μ. και 5.697,08 τ.μ. 2.Γεωτεμάχιο εκτάσεως σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 1.164,10 τ.μ. και σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση 1.282,84 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Πόρος Μυρτιάς ή Πλάκα», εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου Κρήτης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις σήμερα και συνορεύει με κοινοτική οδό Αχλάδας και με ιδιοκτησίες άλλων ιδιοκτητών. Εντός του γεωτεμαχίου υπάρχει ελαιώνας.

ΙIΙ.ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Γ’ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ Α.Ε.

Τα παρακάτω στοιχεία ενεργητικού αποτελούν το σύνολο της ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Γ ́ και τίθενται σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμόεν συνόλω.
Η Ομάδα Ενεργητικού Γ ́ αποτελείται από τακατωτέρω ακίνητα:

1.Γεωτεμάχιο εκτάσεως σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση 11.143,81 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, με τα τυχόν κτίσματα επ’ αυτού, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Ξερόκαμπος Κρεβατοπός», εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου Κρήτης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξειςσήμερα και συνορεύει με κοινοτική οδό προς Αχλάδα και με ιδιοκτησίες άλλων ιδιοκτητών. Εντός του γεωτεμαχίου υπάρχει δενδροφύτευση με ελαιόδενδρα.2.Γεωτεμάχιο εκτάσεως σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση 16.716,96τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, με τα τυχόν κτίσματα επ’ αυτού, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Ξερόκαμπος Κρεβατοπός», εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου Κρήτης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις σήμερα και συνορεύει με κοινοτική οδό προς Αχλάδα, με ρέμα και με ιδιοκτησίες άλλων ιδιοκτητών. Εντός του γεωτεμαχίου υπάρχει δενδροφύτευση με ελαιόδενδρα.Τα ως άνω γεωτεμάχια, τα οποία διαχωρίζονται από την κοινοτική οδό προς Αχλάδα και δεν εφάπτονται μεταξύ τους, περιήλθαν στην εταιρεία ως οκτώ (8) διαφορετικά γήπεδα και συγκεκριμένα: 1) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 4.935 τ.μ., 2) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 5.468,50 τ.μ., 3) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 2.490,33 τ.μ., 4) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 3.285,47 τ.μ., 5) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 3.943,65 τ.μ., 6) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 1.408,85 τ.μ., 7) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 1.366,73 τ.μ. και 8) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 3.353,44 τ.μ.

ΙV.ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Δ’ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΨΗ Α.Ε.

Τα παρακάτω στοιχεία ενεργητικού αποτελούν το σύνολο της ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Δ ́ και τίθενται σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό εν συνόλω.Η Ομάδα Ενεργητικού Δ ́ αποτελείται από το κατωτέρω ακίνητο:

Γήπεδο επιφανείας σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση 19.851,83 τ.μ., ή όσης έκτασης είναι περισσότερο ή λιγότερο, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Τσιγκούνης», εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού Αγίας Πελαγίας στην Τοπική Κοινότητα Αχλάδας Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, Δήμου Μαλεβιζίου, Νομού Ηρακλείου Κρήτης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις σήμερα και συνορεύει με Εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου (όριο απαλλοτρίωσης), με κοινοτική οδό προς Αχλάδα και με ιδιοκτησίες άλλων ιδιοκτητών. Στο ακίνητο υπάρχει απαλλοτριωθέν τμήμα επιφανείας 2.066,73 τ.μ. και απαλλοτριωθέν τμήμα 837,10 τ.μ. Επομένως η τελική ιδιοκτησία φέρει εμβαδό 16.948,00 τ.μ. Το ως άνω γήπεδο περιήλθε στην εταιρεία ως επτά (7) διαφορετικά γήπεδα και συγκεκριμένα: 1) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 8.132,94 τ.μ., 2) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 5.966,12 τ.μ., 3) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 2.099,21 τ.μ., 4) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 888,75 τ.μ., 5) γεωτεμάχιοέκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 3.887 τ.μ., 6) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 1.240 τ.μ. και 7) γεωτεμάχιο έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 764,35 τ.μ., τα οποία σήμερα έχουν φυσικώς συνενωθεί.

Tagged

3 σχόλια στο “Στις 15 Ιουλίου ο διαγωνισμός για την πώληση του Capsis στην Αγία Πελαγία | 45.000 τ.μ με 1.155 κλίνες, αλλά και πολλά οικόπεδα στο “σφυρί” | Τίμημα και ενδιαφερόμενοι |ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *