Στο στόχαστρο της “Sun” η Ελλάδα με ερωτηματικά για την ασφάλεια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Είναι ασφαλές να ταξιδέψεις στην Ελλάδα; Τελευταίες οδηγίες για Αθήνα, Λέσβο, Κω και άλλα”. Με αυτό τον προκλητικό τίτλο σε δημοσίευμά της στοχοποιεί την Ελλάδα η βρετανική “Sun” και κάνει λόγο για πρόσφατη έκρηξη βόμβας στην Αθήνα, αλλά και για το μεταναστευτικό στα νησιά.

the-sun-is-it-safe-to-travel-to-greece“Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για πολλούς Βρετανούς τουρίστες, αλλά με το επίπεδο κινδύνου είναι ακόμα ασφαλής να την επισκεφθείτε;”, αναρωτιέται η “Sun” και αναφέρει ως παράδειγμα την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, στις 12 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα. Μια προειδοποίηση 25 λεπτά πριν από την έκρηξη, επέτρεψε στην αστυνομία να εκκενώσει την περιοχή, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ωστόσο, η Ελλάδα βιώνει πολιτική αναταραχή λόγω της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης τα τελευταία χρόνια και υπήρξαν μια σειρά από διαδηλώσεις έκτοτε, συνεχίζει το δημοσίευμα, που υπογράφει η Alana Moorhead. Οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κυρίως στην Αθήνα και ειδικά στις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας και οι τουρίστες έχουν προειδοποιηθεί ότι η ασφάλειά τους διατρέχει κάποιο κίνδυνο, συνεχίζει η “Sun” και υπενθυμίζει τις συστάσεις του Foreign Office που καλεί τους Βρετανούς «να αποφεύγουν όλες τις πορείες και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας».

Σε ότι αφορά στην ασφάλεια για ταξίδια στη Λέσβο, την Κω “και άλλα νησιά” η εφημερίδα επισημαίνει δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά και ενημερώνει ότι: «Η Βρετανική Πρεσβεία εξακολουθεί να εξετάζει την κατάσταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ιδιαίτερους κινδύνους για τους Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται αυτά τα νησιά ή τα σημεία διέλευσης των συνόρων”.
Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων, καταλήγει το δημοσίεμα, υπενθυμίζοντας τέλος, τους αριθμούς των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης (112 ή 999) στους οποίους μπορούν να καλούν οι Βρετανοί τουρίστες αν αντιμετωπίσουν κίνδυνο στην Ελλάδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *