©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη η ετήσια συνέλευση της ΠΟΞ | Τα θέματα που τέθηκαν | Πρωτοφανής η συμμετοχή | ΦΩΤΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι δύσκολες συνθήκες στην αγορά και με τις αυξήσεις κόστους, η προ των πυλών φετινή τουριστική περίοδος, τα εργασιακά και η ΣΣΕ που λήγει στα τέλη του 2022, η ασυδοσία στην βραχυχρόνια μίσθωση και η επέκταση της περιόδου αποπληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και από τον Covid, είναι τα βασικά θέματα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα, παρουσία πλήθους υπουργών και πλήθους ξενοδόχων.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πιο αναλυτικά, στην αίθουσα βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, οι διοικητές της ΑΑΔΕ και του ΟΑΕΔ Γιώργος Πιτσιλής και Σπύρος Πρωτοψάλτης, κ.ά..

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έναρξη της γενικής συνέλευσης μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός. Μάλιστα ΞΕΕ και ΣΕΤΕ έθεσαν μετ’ επιτάσεως το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο βήμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ παρακολουθεί την ΓΣ και θα ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Το θέμα της Thomas Cook και ο αιγιαλός

Από τις εργασίες της γενικής συνέλευσης προέκυψε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει ρύθμιση των εκκρεμοτήτων της Thomas Cook, αναφορικά με επισφάλειες και ΦΠΑ, διευθέτηση του θέματος του αιγιαλού, καθώς και του πετρελαίου για την χειμερινή περίοδο.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, θα υπάρξουν εξελίξεις στα εν λόγω θέματα, ενώ προανήγγειλε ενίσχυση στην Σάμο και στην Βόρειο Εύβοια, ώστε οι Έλληνες να τις επιλέξουν για διακοπές φέτος.

Κ. Χατζηδάκης

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε τα εξής:

  • Μέχρι τον Ιούνιο οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα δώσουν στις τουριστικές επιχειρήσεις εργαζόμενους με βάση την δήλωση αναγκών που έχουν κάνει
  • Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
  • Θα υπάρξουν αυστηροί  έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Κατέληξε δε τονίζοντας ότι στα τέλη του μήνα θα κηρυχθεί υποχρεωτική και η ΣΣΕ στον Επισιτισμό.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στο θέμα απασχόλησης νομίμων μεταναστών στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *