machu
Machu Picchu

Συναγερμός για τον υπερτουρισμό στο Machu Picchu

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από την 1η Ιανουαρίου και μετά, το δημοφιλές site της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO έχει εισαγάγει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για το Machu Picchu στο Περού. Οι επισκέπτες πρέπει να επιλέξουν συγκεκριμένες ώρες για να πραγματοποιήσουν τις επισκέψεις τους.

Οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για ένα χρονικό διάστημα 10 π.μ. θα πρέπει να φτάσουν πριν από τις 11 π.μ. και να κάνουν επίσκεψη τεσσάρων ωρών, ενώ οι τουρίστες θα πρέπει να είναι έξω μέχρι τις 5:30 μ.μ.

Το 2017 η ακρόπολη Incan στις περουβιανές Άνδεις εισήγαγε για πρώτη φορά την έκδοση εισιτηρίων, κάτι που έγινε αφού ένας αυξανόμενος αριθμός τουριστών προειδοποίησε την UNESCO, ότι υπάρχει κίνδυνος από τον τεράστιο πληθυσμό στο Machu Picchu.

Υπήρξε ένας μέσος όρος 5.000 επισκεπτών την ημέρα το καλοκαίρι που ήταν διπλάσιος από τον αριθμό που είχε προτείνει η UNESCO.

Την 1η Ιουλίου 2017 ξεκίνησαν νέοι κανόνες που διευκρίνιζαν ότι οι επισκέπτες μπορούσαν να εισέλθουν στον Machu Picchu μόνο με επίσημο ξεναγό και εισιτήρια που αφορούσαν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ήταν είτε το πρωί (6 π.μ.-12 μ.μ.) είτε το απόγευμα (12-5.30 μ.μ.).

Μετά την πρώτη εισαγωγή εισιτηρίων η τιμή εισόδου αυξήθηκε απότομα, από £ 36 ανά ενήλικα σε περίπου £ 54.

Οι επισκέπτες κλήθηκαν να είναι πιο περιορισμένοι, αντί να έχουν την άνεση της  ελεύθερης περιήγησης, ενώ το μέγεθος της ομάδας των ατόμων περιορίστηκε σε 16 άτομα.

Οι επισκέπτες πρέπει να είναι πιο οργανωμένοι σύμφωνα με το νέο σύστημα και να επιλέγουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είτε από νωρίς το πρωί (μεταξύ 6-9πμ),  είτε το πρωί (κάθε ώρα μεταξύ 9 π.μ.-12μμ) είτε το απόγευμα (ανά ώρα από τις 12-3μμ).

Η κράτηση θα πρέπει να γίνεται εκ των προτέρων και τα εισιτήρια και οι ώρες εισόδου που έχουν αγοραστεί δεν μπορούν να αλλάξουν. Μπορείτε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων μέσω μιας επίσημης ιστοσελίδας του Machu Picchu, ενός ταξιδιωτικού πράκτορα ή του γραφείου του site στο Cusco.

Ο κατάλογος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO περιλαμβάνει 54 πόλεις σήμερα.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *