Τι είπε ο Χ. Θεοχάρης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στον ΠΟΤ στην Μαδρίτη | VIDEO

VIDEO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για καθιέρωση κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλυσε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που συνεδρίασε στην Μαδρίτη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοχάρης, η πρωτοβουλία αυτή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και την αποδοχή σειράς χωρών.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουριμσού: “Στη Μαδρίτη, στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρήση ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού ώστε να επιτρέψουμε πιο γρήγορα τόσο τα ελεύθερα ταξίδια όσο και την ανάκαμψη του τουρισμού παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας.
Οι αντιδράσεις ήταν θετικές, οι ερωτήσεις αρκετές και θεωρώ πως ήδη η πρόταση αυτή έχει πετύχει το στόχο της, να ανοίξει τη συζήτηση. Είμαι σίγουρος ότι θα φέρει και οριστικά αποτελέσματα πολύ γρήγορα με συνεννόηση μεταξύ των χωρών. Ο τουρισμός έχει ανάγκη αυτή τη συνεννόηση για να ανακάμψει. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν σε όλα τα fora, ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια”.

Δείτε την δήλωση του υπουργού Τουρισμού:

ksd
adv

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *