xee grek breakfast

Το “Καλάθι πρωινού του Νοτίου Αιγαίου”… ταξιδεύει στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού Λονδίνου, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 5-7/11/2018, θα γίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, η παρουσίαση του προγράμματος “Καλάθι Πρωινού”, στο φημισμένο εστιατόριο “Sky 23” του ξενοδοχείου Hilton London Metropol.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων.
Στην εκδήλωση θα κληθούν tour operators, εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ, που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στο “Καλάθι Πρωινού”, τα οποία θα ετοιμάσουν τρεις σεφ μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Τα τοπικά κρασιά που θα προφερθούν στους καλεσμένους, είναι προσφορά της ΚΑΪΡ.
Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική πρωτοβουλία, καθώς πέρα από την παρουσίαση των νησιών της Περιφέρειας σε μια τουριστική έκθεση-βαρόμετρο, όπως αυτή του Λονδίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που κερδίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Το πρόγραμμα “Καλάθι Πρωινού”, εφαρμόστηκε φέτος -για πρώτη φορά πανελλαδικώς- σε Ρόδο και Κεφαλονιά, από ενοικιαζόμενα καταλύματα, τα οποία έλαβαν την σχετική πιστοποίηση.
Στη Ρόδο, 20 πιστοποιημένα καταλύματα εντάχθηκαν φέτος στο πρόγραμμα λαμβάνοντας όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις ανεβάζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες τους και τα μηνύματα για την επόμενη σεζόν είναι πως δεκάδες άλλα καταλύματα του νησιού μας θα ενταχθούν στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ρόδος, είναι το μοναδικό νησί από τα Δωδεκάνησα και πανελλαδικά ένα από τα δύο, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καθώς οι 20 ιδιοκτήτες καταλυμάτων επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρουν να προλάβουν τις σχετικές προθεσμίες για την φετινή τουριστική περίοδο. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν την… γραφειοκρατία και έτσι θα είναι έτοιμοι για την σεζόν του 2019.
Όπως έγραψε η “δ”, είναι εκατοντάδες οι επιχειρήσεις πανελλαδικά, που επέδειξαν ενδιαφέρον για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, αφού σε Ρόδο και Κεφαλονιά οι πελάτες των καταλυμάτων που διένειμαν “Καλάθι Πρωινού” έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και τα σχόλιά τους στο διαδίκτυο για αυτή την πρωτοβουλία είναι υπέρ το δέον κολακευτικά.
Οι πελάτες, μέσω του προγράμματος γεύτηκαν τοπικά προϊόντα απολαμβάνοντας αυθεντικές γεύσεις, ως δείγμα του τεράστιου γαστρονομικού πλούτου που διαθέτει η χώρα μας ανά περιοχή, κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της πρωτοβουλίας. Η προώθηση των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου όχι μόνο της περιοχής μας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.
Το “Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου ανοιχτού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κατά τη διάρκεια της έκθεσης XENIA.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το “πάντρεμα” της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας.
Απώτερος στόχος της παρουσίασης του “Καλάθι Πρωινού” είναι η τεράστια γκάμα από προϊόντα αλλά και συνταγές από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να διατίθεται στους επισκέπτες. Ο πρωτογενής τομέας και τα εξαιρετικά προϊόντα των νησιών, με την υψηλή διατροφική αξία έρχονται και πάλι στο προσκήνιο μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές.
Η δράση για το “Καλάθι του Αιγαίου” στηρίζεται από την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons, της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.
Πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει να προωθήσει παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης σε Έλληνες και ξένους τουρίστες, για το πρωινό γεύμα τους. Το “Καλάθι Πρωινού” έχει ως στόχο να συνδέσει και να αξιοποιήσει τον πολιτισμικό γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την διαμονή στα ελληνικά καταλύματα.
Το “Καλάθι Πρωινού” που διαθέτουν τα πιστοποιημένα ενοικιαζόμενα καταλύματα στους πελάτες τους και το οποίο έχουν επιμεληθεί διακεκριμένοι σεφ, περιλαμβάνει ψωμί και γενικά παραδοσιακά αρτοπαρασκευάσματα, μέλι, γάλα, γιαούρτι, πίτες και φρέσκα φρούτα. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν τον βασικό κορμό του καλαθιού, το οποίο όμως αναπροσαρμόζεται και εμπλουτίζεται ανά περιοχή, με έμφαση στην τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε τόπου.
Η νέα υπηρεσία της ΣΕΤΚΕ, προσδίδει προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ είναι βέβαιο ότι προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους πελάτες φιλοξενούμενους των τουριστικών καταλυμάτων μέσα από τη γνωριμία τους με τα τοπικά προϊόντα κάθε προορισμού.
Στην Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 30.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 20 Ομοσπονδίες – μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.
Σκοπός του προγράμματος “Καλάθι Πρωινού” είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα ως ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως όσα καταλύματα λάβουν πιστοποίηση για την ένταξή τους στο “Καλάθι Πρωινού”, θα πριμοδοτούνται με 200 μόρια επιπλέον, στην νέα αναβαθμισμένη κατηγοριοποίηση των 5 κλειδιών που πληροί συγκεκριμένα ποιοτικά πρότυπα και προδιαγραφές και εκπροσωπεί τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες τους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *