©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτων αισθητά χαμηλότερο από πέρυσι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς είναι σημαντικά φθηνότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό ισχύει και για τις διακοπές του Πάσχα.

Οι τιμές εκεί είναι ιδιαίτερα χαμηλές φέτος μεταξύ τέλους Μαρτίου και αρχών Απριλίου. Αυτό προέκυψε από μελέτη της γερμανικής πλατφόρμας ενοικίασης αυτοκινήτων Billiger-mietwagen.de, η οποία ανέλυσε τις μέσες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ 25 Μαρτίου και 7 Απριλίου 2024 στις χώρες και πόλεις με τις πιο συχνές κρατήσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η μετακίνηση με αυτοκίνητο στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των φετινών πασχαλινών διακοπών θα κοστίσει κατά μέσο όρο μόλις 16,23 ευρώ ανά ημέρα. Στην πρωτεύουσα Αθήνα (14,12 ευρώ) και στο λιμάνι του Ηρακλείου (14,86 ευρώ) στην Κρήτη, η μέση τιμή για ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι ακόμη μικρότερη από 15 ευρώ.

Η Αυστραλία και ο Καναδάς στην πρώτη πεντάδα

Συνεπώς, η Ελλάδα είναι η μόνη πρωταθλήτρια στη σύγκριση τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ των χωρών. Με μέση τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου 32,75 ευρώ ανά ημέρα, θα έπρεπε να πληρώσετε υπερδιπλάσια στην Ισπανία που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η Πορτογαλία ακολουθεί από κοντά με μέση τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου 34,77 ευρώ.

Όποιος σχεδιάζει ένα ταξίδι με αυτοκίνητο εκτός Ευρώπης το Πάσχα, θα βρει μια καλή προσφορά στην Αυστραλία, όπου μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο με μέση τιμή μόλις 36,87 €. Ο Καναδάς συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με μέση τιμή 41,41 €.

Οι πορτογαλικές πόλεις καταλαμβάνουν την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση

 Στην Αθήνα και το Ηράκλειο ακολουθούν τρεις πορτογαλικές πόλεις. Πρώτα το Φάρο στο μακρινό νότο (23,68 ευρώ), μετά το Πόρτο (25,17 ευρώ) και τέλος η πρωτεύουσα Λισαβόνα (28,35 ευρώ).

Μια ακραία περίπτωση εξηγεί την τρίτη θέση στην κατάταξη των χωρών: στο Φουνσάλ στο πορτογαλικό νησί Μαδέιρα, ένα αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα ακριβό το Πάσχα με μέση τιμή 61,86 ευρώ.

Οι ισπανικές πόλεις βρίσκονται όλες λίγο πάνω από το επίπεδο της χώρας: η ενοικίαση αυτοκινήτου το Πάσχα κοστίζει κατά μέσο όρο 33,36 ευρώ στην Τενερίφη, 33,58 ευρώ στη Μάλαγα και 37,11 ευρώ στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Συγκριτικά, η φθηνότερη γερμανική πόλη στην κατάταξη είναι η Κολωνία με μέση τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου 40,81 € για την περίοδο του Πάσχα.

Σημαντικά φθηνότερα σε σύγκριση με πέρυσι

Η Αυστραλία έχει κάνει το μεγαλύτερο άλμα μέσα σε ένα χρόνο: φέτος, οι παραθεριστές του Πάσχα πρέπει να πληρώσουν 46,6% λιγότερα για ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε σχέση με πέρυσι, όταν ο μέσος όρος ήταν 68,99 ευρώ.

Οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά, από 72,32 ευρώ σε 42,90 ευρώ, δηλαδή κατά 40,7%. Την τρίτη θέση για τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ: αντί για 70,92 ευρώ, η μέση τιμή ήταν μόλις 48,54 ευρώ, δηλαδή μείωση 31,6%.

Παρόμοιες μειώσεις τιμών για καλοκαιρινές κρατήσεις

Σε σύγκριση με τη χώρα, οι τιμές κατά τη διάρκεια των φετινών διακοπών του Πάσχα είναι περίπου 19% φθηνότερες από πέρυσι την ίδια εποχή. Ωστόσο, όσοι προτιμούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μπορούν να περιμένουν παρόμοια αποτελέσματα: σύμφωνα με στοιχεία του Billiger-mietwagen.de, οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2024 είναι περίπου 20% φθηνότερες από ό,τι το 2023.

“Οι έγκαιροι ενοικιαστές επιβραβεύονται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις”, σχολιάζει ο Frieder Bechtel, εκπρόσωπος της Billiger-mietwagen.de. “Εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε πολλά μέρη με αυτοκίνητο το Πάσχα, θα πρέπει επίσης να συγκρίνετε τις τιμές των διαφόρων πόλεων εντός μιας χώρας. Εδώ υπάρχει σχεδόν πάντα η ευκαιρία να εξοικονομήσετε ένα ή δύο ευρώ”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *