aldemar

Το Sympossio Greek Gourmet Touring συνεχίζει για 11η χρονιά|ΦΩΤΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό όχημα του Ομίλου Aldemar Resorts που ταξιδεύει  εδώ και 10 χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, άνοιξε την αυλαία του, για 11η χρονιά, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου με μια λαμπερή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Domotel Kastri, που έδωσε την ευκαιρία σε εκπρόσωπους τουριστικών φορέων, καταξιωμένους επιχειρηματίες και όλους όσους στηρίζουν το σκοπό του Sympossio, να γιορτάσουν την αξία των συνεργειών και τις δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας και του ελληνικού τουρισμού.

Με οικοδεσπότες τους κυρίους Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts και Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, το Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε την έναρξη του 11ου κύκλου του. Με μία δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας σε πάνω από 67 πόλεις και 19 χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης ήδη στο ενεργητικό του, φέτος γιορτάζει το ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης νέας δεκαετίας.

aldemarΤο Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συμπράξεις ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσίασε το θέμα του 11ου χρόνου του, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στο «Ελληνικό Τυρί». Τα ελληνικά τυριά, με ιστορία και αναφορά που συναντάται από την εποχή του Ομήρου κιόλας, και συγκεκριμένα στην «Οδύσσεια», αποτελούν μια μοναδική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην εγχώρια και τη διεθνή κουζίνα. Τον πλούτο και την ποικιλία των ελληνικών τυριών που αποτελούν και μια από τις βασικές κατηγορίες εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας μας αναδεικνύει το Sympossio 2020.

Η κα. Κατερίνα Γκαγκάκη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφους και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κος. Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κος. Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας κος. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Πρέσβης της Ουκρανίας κος. Sergii Shutenko και άλλοι.

aldemarΤη βραδιά άνοιξε ο εμπνευστής του Sympossio, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, λέγοντας: «To Sympossio δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν όλοι όσοι το αγκάλιασαν δεν έβαζαν ο καθένας το λιθαράκι του. Δε βασίζεται στη χρηματική συμβολή, αλλά στη συμμετοχή με ό,τι πόρους έχει ο καθένας».

aldemarΜε την παρουσία του τίμησε και χαιρέτισε την εκδήλωση ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δήλωσε: «Η γαστρονομία δεν είναι απλώς μία ακόμη παράμετρος, ένα δευτερεύον στοιχείο στο πακέτο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ο κόσμος της ελληνικής γεύσης μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υπέροχη ελληνική κουζίνα μπορεί να αναδειχθεί σε ξεχωριστό πόλο έλξης τουριστών αλλά και να λειτουργήσει συμπληρωματικά και ενισχυτικά στη φιλοξενία που υπόσχεται και προσφέρει η Ελλάδα».

aldemar Τη σκυτάλη πήρε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης τονίζοντας: «Η συμμετοχή μας στο 11ο Symposio Greek  Gourmet Touring με θέμα το Ελληνικό Τυρί, προσφέρει ακόμα μία δυνατότητα ανάδειξης των τυριών εξαιρετικής ποιότητας που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία στα πλαίσια στήριξης της ελληνικής αγροδιατροφικής αξίας και της σημασίας της που έχει για την τουριστική, αλλά και ευρύτερα, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».aldemar

Ο κος. PierreEmmanuel Duband, International Sales Manager της AEGEAN που είναι στρατηγικός συνεργάτης του Sympossio επί σειρά ετών, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε εδώ, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Sympossio 2020, καθώς θεωρώ πως όλοι όσοι είμαστε παρόντες, η Aldemar Resorts, η AEGEAN και το σύνολο των συνεργατών του Sympossio, μοιραζόμαστε τον ίδιο σκοπό που δεν είναι άλλος από την προβολή της καλύτερης εκδοχής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η AEGEAN, με τις αξίες που τη διακρίνουν, τον επαγγελματισμό, την υψηλή ποιότητα και την αφοσίωση στην παροχή άριστων υπηρεσιών, στέκεται δίπλα στο Sympossio για μια ακόμα χρονιά και εύχεται καλή επιτυχία στην 11η χρονιά του».  aegean

Τη σταθερή στήριξη του στο Sympossio εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος. Παναγιώτης Νίκας: «Ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, περιοχής γνωστής για την ποιότητα των αγροτικών της προϊόντων, έχω θέσει ως στρατηγική επιδίωξη την προβολή και ανάδειξή τους προκειμένου να καταστούν περαιτέρω αναγνωρίσιμα και να διαδοθούν ακόμα περισσότερο στις αγορές του εξωτερικού. Αυτή η στρατηγική μας συμπίπτει απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει και υπηρετεί εξ’ αρχής η πρωτοβουλία Sympossio, αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία της Aldemar Resorts».

Ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος. Σταύρος Αρναουτάκης που και φέτος στηρίζει το Sympossio δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής πολιτικής για την ανάδειξη του νησιού, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα. Με αυτό το δεδομένο το Sympossio Greek Touring,  έρχεται να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και ενισχυτικά, δίπλα στις δικές μας πρωτοβουλίες για την προβολή της κρητικής γαστρονομίας και του πολιτισμού της Κρήτης στο εξωτερικό».

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς κος. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Domotel Hotels & Resorts, καλωσόρισε τους καλεσμένους στο Domotel Kastri υπογραμμίζοντας: «Η Domotel Hotels & Resorts συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή με χαρά και τιμή. Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι πολλά περισσότερα από ήλιος και θάλασσα. Η Ελληνική γαστρονομία είναι συνοδοιπόρος της πολιτιστικής μας εξέλιξης και ποικιλίας. Η ολιστική εμπειρία των επισκεπτών μας είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα μας και ο πυρήνας της ταυτότητας του προορισμού μας. Η Domotel Hotels & Resorts με ηγετική παρουσία και ευρεία διασπορά στην ηπειρωτική Ελλάδα συστρατεύτηκε με την Aldemar Resorts, την ιστορική Ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων, στην προώθηση εκτός συνόρων αυτής της ιδέας. Καλοτάξιδο να είναι το Sympossio 2020».

aldemarΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι γεύτηκαν μοναδικά ελληνικά προϊόντα με πρωταγωνιστή το τυρί, καθώς και το μενού που θα γευτούν οι συμμετέχοντες στο φετινό Sympossio, το οποίο φέρει την υπογραφή των Executive Chefs του Ομίλου Aldemar Resorts. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο μουσικός Στέφανος Κόκκαλης που ταξίδεψε τους καλεσμένους με μοναδικές μελωδίες στο πιάνο.

aldemarΘερμές ευχαριστίες σε όλους τους πολύτιμους συνεργάτες και χορηγούς του Sympossio 2020 που υποστηρίζουν ένθερμα και συμμετέχουν ενεργά στο γαστρονομικό αυτό θεσμό.

aldemarΑναλυτικά:

  • Τους Στρατηγικούς Συνεργάτες AEGEAN, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
  • Τον ΕΟΤ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό την αιγίδα των οποίων τελεί το Sympossio
  • Το Μεγάλο Συνεργάτη Domotel Hotels & Resorts
  • Τους Συνεργάτες George Lycabettus Lifestyle Hotel, 3Sixty Hotel and Suites, Ξενοδοχείο Κυρίμαι, Unilever Food Solutions, Win to Win
  • Τους Χορηγούς Μεβγάλ, Κρητικά Παξιμάδια “το Μάννα”‎, Lelia-Esti, Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα, Μπύρα Νήσος, Ζυμαρικά Ήλιος, Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς, Κτήμα Βογιατζή, Οινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος, Cavino, Λουξ, Τυροκομείο Καρακάνας, ΕΨΑ, Ελλαδικά μας, Zealots of Nature και Heteroclito Wine Bar
  • Τους Χορηγούς Επικοινωνίας KSD/Χρήμα & Τουρισμός, naftemporiki.gr, news247, Protagon, Botanistas, olive, olivemagazine.gr
  • aldemar aldemar aldemar aldemar aldemar aldemar aldemar aldemar
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *