Τουρίστες και πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου στην Ρόδο, καθάρισαν την παραλία από τα σκουπίδια!

Τουρίστες και πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου στην Ρόδο, καθάρισαν την παραλία από τα σκουπίδια!

rodos

Το πρόσωπο του εθελοντισμού έδειξαν επιβάτες και πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου OCEANA, που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Ρόδου.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα, θέλοντας να συνδυάσουν την επίσκεψή τους στη Ρόδο με μια εθελοντική δράση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, που ήταν ενήμερο, στον καθαρισμό της παραλίας που βρίσκεται δίπλα από το τουριστικό λιμάνι, προκαλώντας την έκπληξη των περαστικών.

Ωστόσο οι εικόνες των τουριστών και του πληρώματος να καθαρίζουν την παραλία προκάλεσαν αντιδράσεις, και αναπαρήχθησαν σωρηδόν στο διαδίκτυο, καθώς θεωρήθηκε ότι οι επισκέπτες μας ανέλαβαν δράση επειδή βρήκαν βρώμικο τον προορισμό.


Πολλοί από τους χρήστες του διαδικτύου έβαλλαν κατά της δημοτικής αρχής που δεν φρόντισε να καθαρίσει το σημείο αλλά και κατά πολλών συμπολιτών μας που πετάνε τα σκουπίδια όπου βρουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες καθώς και για την εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας ως προορισμός, στα μάτια των επισκεπτών.

Να σημειωθεί πάντως πως κατά την πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δεύτερης έρευνας ποιότητας προορισμού σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η καθαριότητα αναδείχθηκε σε ένα από τα τρωτά σημεία της Ρόδου.

Ειδικότερα, η βαθμολογία στον τομέα της καθαριότητας από τους επισκέπτες μας είναι 6,5/10 έναντι 6,7/10 το 2017!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ