©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Τονωτική “ένεση” η μουσουλμανική γιορτή Εΐντ | Προβλέψεις για 20 εκατ. ταξίδια

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περίπου 20 εκατομμύρια ταξίδια εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εννιαήμερης περιόδου διακοπών για τον εορτασμό του Εΐντ, τον ερχόμενο μήνα, στην Τουρκία, σύμφωνα με κορυφαίο εκπρόσωπο του κλάδου.

Εν τω μεταξύ, ο συνολικός οικονομικός όγκος όλων των ταξιδιών κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου θα φτάσει περίπου τα 2,84 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως είπε ο Firuz Bağlıkaya, επικεφαλής της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκίας (TÜRSAB).

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο κ. Bağlıkaya δήλωσε ότι η παράταση των διακοπών σε εννέα ημέρες είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τον κλάδο, και τόνισε ότι η έγκαιρη λήψη της απόφασης θα επιτρέψει στους πολίτες και τα ταξιδιωτικά γραφεία τον έγκαιρο προγραμματισμό των διακοπών.

Ανέφερε επίσης ότι η απόφαση παράτασης του εορτασμού θα τονώσει περαιτέρω την εγχώρια αγορά και δήλωσε ότι η ισχυρή εγχώρια τουριστική κίνηση διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου και της χώρας.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι περίπου 2 εκατομμύρια από αυτά τα ταξίδια θα αφορούν άμεσα τουριστικούς σκοπούς. “Αναμένουμε περίπου 1,5 εκατομμύρια επισκέψεις σε τουριστικές μονάδες κατά την περίοδο των διακοπών, που θα φτάσουν μέχρι και τα 2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων και άλλων τύπων καταλυμάτων”, είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Bağlıkaya, ο οικονομικός όγκος που περιλαμβάνει όλα τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε γενέτειρες, συγγενείς και τουριστικές δραστηριότητες, θα φτάσει περίπου τα 100 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (2,84 δισεκατομμύρια ευρώ)”.

Ο κ. Bağlıkaya υπογράμμισε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ετοιμάσει εναλλακτικές εκδρομές που καλύπτουν όλα τα μέρη της χώρας, με μεγάλο ενδιαφέρον για διαμονή στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για εκδρομές στη φύση και πολιτιστικές εκδρομές.

“Τα ταξιδιωτικά μας γραφεία προσφέρουν εκδρομές τριών, τεσσάρων και πέντε διανυκτερεύσεων κατά προτίμηση. Ωστόσο, με την επέκταση της αργίας σε εννέα ημέρες, θα αρχίσει επίσης η ζήτηση για εκδρομές έξι και επτά διανυκτερεύσεων. Επί του παρόντος, υπάρχει εστίαση σε εκδρομές τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων”, εξήγησε ο επικεφαλής της TÜRSAB.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι πρώιμες κρατήσεις από το εξωτερικό προς την Τουρκία εξελίσσονται επίσης καλά και έκανε λόγο για σημαντική αύξηση των κρατήσεων από χώρες όπως η Γερμανία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επισήμανε, ωστόσο, ότι οι ταξιδιώτες συγκεντρώνονται κυρίως σε τρεις ή τέσσερις πόλεις στη χώρα, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη αλλαγής τουριστικού μοντέλου.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *