Photo by Anna on Unsplash
Photo by Anna on Unsplash

“Τσουνάμι” Κινέζων τουριστών στην Τουρκία το 2018

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε αριθμό ρεκόρ τουριστών από την Κίνα, που θα διαμορφώνεται μεταξύ 300.000 και 500.000, στοχεύει η Τουρκία για το το 2018, γεγονός στο οποίο σημαντική είναι η συμβολή των οικονομικών δεσμών που έχουν αναπτύξει τελευταία οι δύο χώρες.

Ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Τουρκία αναμένεται να διπλασιαστεί ή ακόμη και να τριπλασιαστεί το επόμενο έτος, στην περίπτωση που επιλυθεί το θέμα της μεταφοράς, με την αύξηση των συχνοτήτων πτήσεων.

Δεδομένου ότι το 2018 είναι έτος τουρκικού τουρισμού στην Κίνα, η χώρα έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα προς τους στόχους του έτους, ξεκινώντας από τις ενέργειες προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα έχει εκδώσει άδεια πτήσης στην τουρκική αεροπορική εταιρία Onur Air, η οποία θα πετάει από το Τσανγκτσούν, με τέσσερις προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα. Η αεροπορική εταιρία επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση περίπου 100.000 επιβατών.

Η Turkish Airliners (THY), ο κρατικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, από την άλλη, ο οποίος σήμερα προσφέρει περίπου 21 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς τη χώρα, έχει υποβάλει αίτηση για αύξηση της συχνότητας των πτήσεών της.

Έτσι, ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν την Τουρκία από την Κίνα το 2018 αναμένεται να εκτιναχθεί έως και τις 500.000, από 167.000 το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι, περίπου το 21% των τουριστικών δαπανών στον κόσμο πραγματοποιούνται από τους Κινέζους, ενώ ο αριθμός των Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυξάνεται κατά περισσότερο από 10% κάθε χρόνο, τα τελευταία 12 χρόνια.

Οι Κινέζοι επισκέπτες ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά του προορισμού. Φημίζονται, επίσης, για τα ψώνια και τις πολιτιστικές εκδρομές.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Τουρκία για τους Κινέζους τουρίστες τείνουν να είναι η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία, η περιοχή του Αιγαίου και οι ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι της Ασπένδου και της Πέργας στην επαρχία Αττάλειας, της νότιας Τουρκίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *