tui
Φωτό: TUI Group

TUI: All-inclusive, early bookings και οικογενειακές διακοπές στο επίκεντρο για το Καλοκαίρι του 2023

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υψηλή ζήτηση για all inclusive πακέτα διακοπών για το καλοκαίρι του 2023 και early bookings κρατήσεις καταγράφει η TUI, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, κατά την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος του tour operator για το καλοκαίρι του 2023, στο Βερολίνο. 

baumert stefan
Ο Stefan Baumert, διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας

Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση οδηγεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό παραθεριστών να κλείνουν διακοπές all-inclusive για το καλοκαίρι του 2023, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Baumert, με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς να είναι αυτοί με υψηλό ποσοστό all-inclusive, ιδίως η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, η TUI έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της για αυτό το τμήμα: Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται περισσότερα από 6.000 καταλύματα all-inclusive. Οι σημαντικότερες νέες προσθήκες σε αυτή την κατηγορία είναι τα πέντε ξενοδοχεία TUI Blue στη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Μαγιόρκα και τη Μινόρκα, καθώς και στην Αίγυπτο.

Στην ταξινόμηση των προορισμών για διακοπές το καλοκαίρι του 2023, η Αττάλεια ξεπέρασε τη Μαγιόρκα και κατέλαβε την πρώτη θέση. Τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος και Κως ακολουθούν στην τρίτη έως την πέμπτη θέση. Η Κύπρος έχει διπλασιάσει τη δυναμική της σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι και η Τζιέρμπα επιστρέφει επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας.

Ισχυρή ζήτηση για προσφορές και οικογενειακές διακοπές

Εκτός από τα ξενοδοχεία all-inclusive, οι ταξιδιώτες αναζητούν σήμερα συχνά προσφορές και ευκαιρίες σε χαμηλές τιμές. Έτσι, η TUI Suneo πρόσθεσε επτά νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κω, την Τουρκία, την Τυνησία, την Ιταλία, την Αυστρία, καθώς και στο Ουσεντόμ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Stefan Baumert, το μερίδιο των κρατήσεων για οικογενειακές διακοπές αυξήθηκε επίσης σημαντικά για μία ακόμη φορά, με την Τουρκία να αναδεικνύεται τον μεγάλο “νικητή”, με αύξηση 10%. Επιπλέον, η Αυστρία και η Τυνησία συνιστούν κορυφαίες επιλογές, με ποσοστό κρατήσεων που υπερβαίνει κατά πολύ το 40%, ενώ η Κροατία και η Βουλγαρία είναι, επίσης, σημαντικοί προορισμοί σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Η TUI επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο των οικογενειακών ξενοδοχείων της κατά 10% για το επόμενο καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα έχουν προστεθεί έξι νέα TUI Kids Clubs στην Αττάλεια, την Τυνησία, την Ανδαλουσία, την Αυστρία, την Τοσκάνη και τον Μαύρο Δρυμό.

Ο τουριστικός οργανισμός προσφέρει και πάλι χαμηλές τιμές για τα παιδιά στις κρατήσεις, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2022 και 28 Φεβρουαρίου 2023, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 24 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η σταθερή τιμή των 99 ευρώ ισχύει σε περίπου 200 ξενοδοχεία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων και ταξίδια με αυτοκίνητο.

Η Βόρεια Αμερική είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός μακρινών αποστάσεων, με τις Μαλδίβες να ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Έπονται η Ταϊλάνδη, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Μεξικό.

Αισιοδοξία για το 2023

Ακόμη κι εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τις διακοπές τους. Αντίθετα, όπως εξηγεί ο Stefan Baumert, τείνουν να προσαρμόζουν τη διάρκειά τους ή να επιλέγουν πιο οικονομικές προτάσεις. “Όσοι κάνουν κράτηση νωρίς εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη εξοικονόμηση”, είπε ο κ. Baumert. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παιδική τιμή και το All Inclusive προσφέρουν ασφάλεια τιμών και έλεγχο του ταξιδιωτικού κόστους. Στο πλαίσιο  αυτό ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας δηλώνει αισιόδοξος για το επόμενο έτος, αφού το ενδιαφέρον για τα ταξίδια παραμένει, όπως σημείωσε, υψηλό.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *