Βρετανία: Χρεοκοπία σπεσιαλίστα με 117 χρόνια λειτουργίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ιδιοκτήτρια του Shearings Holidays, Specialist Leisure Group, εισήχθη σε καθεστώς χρεοκοπίας στη Βρετανία καθώς δεν κατάφερε να συνάψει συμφωνία διάσωσης.

Πέραν από το Shearings, το οποίο μετράει 117 χρόνια λειτουργίας η Specialist Leisure Group βρισκόταν πίσω από τις επωνυμίες Wallace Arnold Travel, National Holidays, UKBreakaways, Caledonian Travel, Sportingbreaks.com, Bay Hotels, Coast & Country Hotels και Country Living Hotels.

Η βρετανική ΥΠΑ αναφέρει, ότι υπάρχει ένας “μικρός αριθμός” πελατών των παραπάνω εταιριών στο εξωτερικό. Ωστόσο, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 64000 κρατήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων για ταξίδια με λεωφορεία, σύμφωνα με το βρετανικό σύνδεσμο tour operators (ABTA), ο οποίος επιβεβαίωσε την οικονομική προστασία των πελατών της σχετικά με τις αποζημιώσεις.

Στην ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρεται, ότι το Specialist Leisure Group βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας από τις 22 Μαίου 2020. Όλες οι διακοπές, οι ξεναγήσεις και τα ξενοδοχεία που είχαν κρατηθεί μέσω του Specialist Leisure Group έχουν ακυρωθεί και δε θα επαναπρογραμματιστούν.

Ο CEO του Specialist Leisure Group, Richard Calvert, δηλώνει ότι πρόκειται για μία πολύ λυπηρή ημέρα για το τους εργαζομένους, του πελάτες και τους συνεργάτες του Specialist Leisure Group καθώς ο αντίκτυπος του Κορωνοϊού σε μία εταιρία με ιστορία 117 ετών ήταν τεράστιος.

Η εταιρία απασχολούσε 2400 εργαζομένους και εξυπηρετούσε ετησίως 1.1 εκατ. πελάτες.  Το Shearings Holidays ξεκίνησε το 1903 και μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε 170 προορισμούς στη Βρετανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο μέσω λεωφορείων, σιδηρόδρομου και κρουαζιέρων σε λίμνες.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *