wttc guevara
ΦΩΤΟ: WTTC

WTTC: Δεν υπάρχει η έννοια των «χωρών υψηλού κινδύνου» | Υπάρχουν «ταξιδιώτες υψηλού κινδύνου»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) καλεί τις κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν την έννοια των «χωρών υψηλού κινδύνου» και αντίθετα να επικεντρωθούν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μεμονωμένοι «ταξιδιώτες υψηλού κινδύνου» στα σύνορα. 

Το WTTC, που εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Ταξίδια και Τουρισμός, καλεί τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να στρέψουν την προσοχή τους, από ολόκληρες χώρες, σε μεμονωμένους ταξιδιώτες

Αντ’ αυτού, το WTTC λέει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν ολόκληρη την προσέγγισή τους στην εκτίμηση κινδύνων και να αναζωογονήσουν την διεθνή ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σε συνδυασμό με μια κοινή διεθνή συναίνεση σχετικά με τις μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση του κινδύνου και τους ελέγχους με ένα οικονομικά αποδοτικό, ολοκληρωμένο και γρήγορο πρόγραμμα δοκιμών αναχώρησης και άφιξης για όλους τους ταξιδιώτες, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ουσιαστική επιστροφή των ταξιδιών.

Αυτό θα διασφαλίσει επίσης ότι μόνο όσοι είναι φορείς του ιού θα περνούν σε απομόνωση, ενώ οι ταξιδιώτες με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μπορούν να συνεχίζουν με ασφάλεια τα ταξίδια τους μέσα από την τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και της χρήσης μάσκας.

Η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Ο κίνδυνος που “βασίζεται” σε ολόκληρες χώρες δεν είναι ούτε αποτελεσματικός ούτε παραγωγικός. Ο επαναπροσδιορισμός του κινδύνου για μεμονωμένους ταξιδιώτες θα είναι το κλειδί για το ξεκλείδωμα και την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Πρέπει να μάθουμε από προηγούμενες εμπειρίες και κρίσεις όπως της 9ης Σεπτεμβρίου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χαρακτηρίζουμε ολόκληρες χώρες ως «υψηλού κινδύνου», υποθέτοντας ότι όλοι έχουν μολυνθεί. Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βλέπει επί του παρόντος υψηλά επίπεδα λοιμώξεων, προφανώς δεν έχουν μολυνθεί όλοι οι Βρετανοί. Το ίδιο ισχύει για όλους τους Αμερικανούς, τους Ισπανούς ή τους Γάλλους. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη. Η σημερινή τακτική, όχι μόνο στιγματίζει ολόκληρα έθνη, αλλά επίσης αποτελεί εμπόδιο στα ταξίδια και την κινητικότητα όταν πολλοί άνθρωποι με αρνητικά τεστ μετά από εξέταση, θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με ασφάλεια χωρίς να διασπείρουν τον ιό”.

ksd WTTC
adv

Και κατέληξε: “Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτήν την πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσουμε τον κίνδυνο με το να επικεντρωθούμε σε άτομα «υψηλού κινδύνου». Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου καθεστώτος δοκιμών και η χρήση της τεχνολογίας είναι ο μόνος πρακτικός τρόπος για την ασφαλή αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών. Επιπλέον, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών θα είναι λιγότερο ακριβό από το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η καραντίνα και τα lockdowns. Αυτή η τακτική θα εμποδίσει την εξαγωγή του ιού και θα επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία των ταξιδιωτών, με βάση βελτιωμένα πρωτόκολλα υγιεινής, χρήση μάσκας και τηρώντας την κοινωνική απόσταση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, καθώς θα χρειαστεί χρόνος για τον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το WTTC υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό την καθιέρωση μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας εξετάσεων κατά την αναχώρηση και την άφιξη για όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες, ως τρόπο αποτροπής της εξάπλωσης του ιού. Όπως πάντα, υπάρχει μια κρίσιμη ισορροπία μεταξύ της προτεραιότητας στη δημόσια υγεία με την ανάγκη διατήρησης της οικονομικής δραστηριότητας. Διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και υγιείς, πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας – και να αναβιώσουμε τις 174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα Travel & Tourism που πλήττονται από αυτήν την καταστροφική πανδημία”.

Σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών επιπτώσεων του WTTC για το 2019 , τα ταξίδια και ο τουρισμός συνέβαλαν με 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή 10,3% στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Αντιπροσώπευε δε μία στις 10 παγκόσμιες θέσεις εργασίας, δίνοντας απασχόληση σε 330 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *