© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με υψηλές… πτήσεις συνεχίζεται και ο Οκτώβριος για τον ελληνικό Τουρισμό | Πάνω από 1,2 εκατ. ξένοι ταξιδιώτες το α’ 15ήμερο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά τη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι που “χτύπησε κόκκινο” από όλες τις αγορές του εξωτερικού, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των αλλοδαπών ταξιδιωτών και τον Οκτώβρη.

Αυτό αποτυπώνεται στα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε το recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα οποία πάνω από 1,2 εκατ. θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις έχουν προγραμματιστεί από τις αεροπορικές εταιρίες για τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου, με τη γερμανική αγορά να συγκεντρώνει τη “μερίδα του λέοντος” σε προγραμματισμένες αφίξεις, στο σύνολο σχεδόν των βασικών προορισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, την εβδομάδα που διανύουμε -από 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου- είναι προγραμματισμένες σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις 708.929 αεροπορικές θέσεις, την επόμενη εβδομάδα -από 3 έως 9 Οκτωβρίου- είναι προγραμματισμένες 617.094 αεροπορικές θέσεις, ενώ την εβδομάδα από τις 10 έως τις 16 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί 577.869 αεροπορικές θέσεις.

Πρώτοι οι Γερμανοί

Η γερμανική αγορά, που παραδοσιακά αποτελεί την νο 1 ταξιδιωτική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, περνά μπροστά, ως η χώρα με τις περισσότερες θέσεις, με τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν, συνεχίζοντας να επιδεικνύουν ισχυρή δυναμική.

Σύμφωνα με το recovery tracker, οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες πτήσεις το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου -συγκεκριμένα από 3 – 16 Οκτωβρίου- από τη γερμανική αγορά ανέρχονται σε 314.416, με τους Βρετανούς να έπονται με 271.394 αεροπορικές θέσεις. Η ιταλική και η γαλλική αγορά ακολουθούν με πολύ λιγότερες προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, και συγκεκριμένα με 73.091 και 70.279, αντίστοιχα.

Διατηρεί τα “ηνία” ο ΔΑΑ

Όσον αφορά τους προορισμούς που θα υποδεχτούν τις μεγαλύτερες ροές ξένων τουριστών τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου, η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το εξωτερικό να ξεπερνούν τις 420.000.

Κινητικότητα επιδεικνύουν παράλληλα τα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης, της Ρόδου, της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας.

Πιο αναλυτικά, για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, τις πρώτες 15 ημέρες του Οκτωβρίου, έχουν προγραμματισθεί περίπου 200.000 θέσεις σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις. Στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου για την ίδια περίοδο είναι προγραμματισμένες πάνω από 137.000 αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό. Ενώ, για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης ο αριθμός των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων ξεπερνά τις 100.000 και για το αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας” της Κέρκυρας ξεπερνά τις  80.000.

Tagged

1 σχόλιο στο “Με υψηλές… πτήσεις συνεχίζεται και ο Οκτώβριος για τον ελληνικό Τουρισμό | Πάνω από 1,2 εκατ. ξένοι ταξιδιώτες το α’ 15ήμερο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *