polonia

Θετικά μηνύματα από την Πολωνία για το 2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την ροή Πολωνών τουριστών το 2019 στην Ελλάδα, όπως διαπιστώνεται στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Βαρσοβία, που σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη ημέρα της.

Παρά το έντονο κρύο, αφού η θερμοκρασία βρίσκεται στους -10 βαθμούς, η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στις οποίες εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι και το 2019, η πολωνική αγορά θα κινηθεί σε θετικούς ρυθμούς.

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2018 στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Πολωνών, καταλαμβάνοντας μερίδιο 31% στο σύνολο των κρατήσεων, ενώ το Ηράκλειο Κρήτης, κατέλαβε την πρώτη θέση ως προορισμός.

Η μεγάλη δυναμική της πολωνικής αγοράς διαφαίνεται στις αφίξεις Πολωνών στην Ελλάδα όπου τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκε αύξηση 60%, από 600.000 το 2015 σε 960.000 φέτος (στοιχεία έως Οκτώβριο 2018). Η Κρήτη απολαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας με συνολικά 267.000 αφίξεις και στα τρία αεροδρόμιά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολωνική αγορά ανταγωνίζεται άλλες παραδοσιακές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε workshop από το Γραφείο ΕΟΤ στην Πολωνία, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 50 Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες και στους οποίους παρουσιάστηκε το πολύπλευρο τουριστικό προϊόν της Κρήτης και οι προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση ειδικών μορφών τουρισμού. Οι πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την γαστρονομία, αλλά και ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο περιπατητικός, ο καταδυτικός και ο οινικός τουρισμός.

Tagged

1 σχόλιο στο “Θετικά μηνύματα από την Πολωνία για το 2019

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *