money tourism photo
money tourism copyright photo

Σταθερή η πορεία της Ελλάδας στον Ρωσικό τουρισμό | Στην κορυφή η Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι πρώτες σημαντικές εκτιμήσεις για τον ρωσικό τουρισμό εμφανίστηκαν, ήδη, στις εκδηλώσεις, στο περιθώριο της εφετινής MITT, στην Μόσχα.

Η Ελλάδα φαίνεται να μένει σταθερή στα περσινά επίπεδα.

Το money-tourism.gr, βρέθηκε στην Μόσχα, δίνοντας ρεπορτάζ για την εξέλιξη των προκρατήσεων.

Ο γενικός διευθυντής των ταξιδιωτικών πρακτορείων «Pink Elephant» Alexan Mkrtchyan εξέφρασε τη γνώμη του για το πως η δομή των πωλήσεων του πακέτου της αγορά εκδρομών θα είναι αυτό το καλοκαίρι.

Η Τουρκία σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι πρωταγωνίστρια και φέτος στον ρωσικό τουρισμό. Οι οργανωμένες εκδρομές σε προορισμούς ευρωπαϊκών παραλιών – τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία – δεν θα παρουσιάσουν θετική δυναμική και η Ελλάδα πιθανότατα θα παραμείνει και στα επίπεδα του περυσινού έτους.

Τα πρώτα στοιχεία

Ο Rashad Mammadov, ιδιοκτήτης του TBS Group και  του «1001 Tour», συμφωνεί με τον Alexan Mkrtchyan. Σε μια συνομιλία με το «Vestnik ATOR», δήλωσε ότι κρίνοντας από τις πρώτες πωλήσεις, το 45-50% των πωλήσεων τουριστικών πακέτων στο δίκτυο είναι στην Τουρκία αυτή τη σεζόν και τα άλλα 25-30% στη Ρωσία. Έτσι, οι δύο αυτές κατευθύνσεις θα αντιπροσωπεύουν από 70% έως 80% όλων των πωλήσεων, περίπου το 10% του συνολικού όγκου θα πραγματοποιηθεί από περιηγήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ το 20% θα αφορά σε όποιο άλλο μέρος,συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας

Ταυτόχρονα, η πρόβλεψη του κ. Mamedov για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς παραλιακούς προορισμούς αυτή τη σεζόν δεν είναι επίσης αισιόδοξη.

Στις online πωλήσεις πακέτων, η εικόνα είναι γενικά παρόμοια με αυτή που περιγράφεται από τα πρακτορεία. Έτσι, ο γενικός διευθυντής για τα online κατάστημαρα οργανωμένων περιηγήσεων Onlinetours.ru Konstantin Pobedkin λέει ότι οι κατευθύνσεις για τις οποίες η ανάπτυξη φέτος είναι δυνατή είναι η Τουρκία και ενδεχομένως η Τυνησία, προσφέροντας ένα είδος αναψυχής.

Το περασμένο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η Τουρκία αντιπροσώπευε περίπου το 40% των πωλήσεων ολόκληρης της αγοράς  των τουριστικών πακέτων, φέτος είναι δυνατή μια μικρή αύξηση – έως και 45%. Η Τουρκία, μαζί με τη Ρωσία, ακόμη και αν δεν υπάρξει έντονη ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά, θα καταλάβει πράγματι το μερίδιο του λέοντος στην αγορά. Οι υπόλοιπες παραλιακές περιοχές κατά τη γνώμη του κ. Pobedkin, θα δείξουν είτε τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, είτε μια μικρή πτώση.

Η Τουρκία στην κορωνίδα των προτιμήσεων

Η εικόνα, η οποία προκύπτει από τους κορυφαίους φορείς εκμετάλλευσης πολλαπλών περιηγήσεων, είναι γενικά σύμφωνη με τις προβλέψεις των δικτύων πρακτορείων. Η Τουρκία είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης πωλήσεων για το καλοκαίρι σύμφωνα με τις ANEX Tour, την Coral Travel, την PEGAS Touristik, την TUI Russia, την Intourist.

Οι τουριστικοί πράκτορες καθορίζουν φέτος τον προηγμένο ρυθμό πρόωρης κράτησης στην Τουρκία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Coral Travel, η ετήσια αύξηση του όγκου των πρώτων πωλήσεων στην Τουρκία φέτος, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2018, ήταν + 28%. Είναι ωστόσο σημαντικό ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν μειωθεί σημαντικά – πέρυσι ήταν στο + 57% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017.

Ο Σεργκέι Τολχίν, εκτελεστικός διευθυντής του ταξιδιωτικού πρακτορείου Intourist, τόνισε ότι η ρωσική τουριστική ροή προς την Αττάλεια στην εποχή του 2019 θα αυξηθεί κατά 4,5%.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν μεγάλη ζήτηση για τα ρωσικά τουριστικά προϊόντα κατά τις διακοπές του Μαΐου. Στο Biblio-Globus, οι πωλήσεις ρωσικών θέσεων για τις ημερομηνίες Μαΐου αυξήθηκαν κατά 187%, ενώ στο ALEAN National Tour Operator, 2,5 φορές.

ΠΗΓΗ
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *