spain
Photo by Blair Vermette on Unsplash

Μικρή ανάκαμψη του Τουρισμού στην Ισπανία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ισπανία θα υποδεχτεί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους 29,6 εκατ διεθνείς τουρίστες.

Στο μεταξύ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-  Μαΐου επισκέφθηκαν την χώρα 29,3 εκατ.  τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,9%, ξεπερνώντας τα 4 εκατ., από την Ιταλία κατά 10,5 φθάνοντας στα 1,6 εκατ. και από τη Βρετανία παρέμειναν σταθερές στα 6,2 εκατ..

Η Ισπανία κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών των ξενοδοχείων τα τελευταία χρόνια, είδε τα τουριστικά της μεγέθη να παίρνουν την κατιούσα.

Οι προβλέψεις

Η ισπανίδα υπουργός, Reyes Maroto, εξήγησε ότι οι δαπάνες των ξένων επισκεπτών αναμένεται να φθάσoυν τα 33,908 εκατομμύρια ευρώ, 3,2 τοις εκατό, δηλαδή, πάνω από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η κ. Maroto δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές «καταδεικνύουν την καλή υγεία του τομέα, ενώ παράλληλα εδραιώνουν τη θετική τάση της πολιτικής που αναπτύσσεται  από την κυβέρνηση».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πιο σημαντική αγορά με 18,5 εκατομμύρια επισκέπτες και με 11,4 εκατομμύρια Γερμανούς. Εκτός από την εδραίωση αυτών των αγορών, η κυβέρνηση επιθυμεί να προσελκύσει νέους τουρίστες από μέρη όπως η Κίνα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *