clia

CLIA: Ποιοι επιβάτες δεν θα επιβιβάζονται στα Κρουαζιερόπλοια, για προστασία από τον Κορωνοϊό

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόσθετα μέτρα ανακοίνωσε ο Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA), ύστερα από την έξαρση του Κορωνοϊού εκτός της Κίνας και τις καραντίνες, που έχουν εφαρμοστεί σε κρουαζιερόπλοια με επιβάτες που φέρουν τον ιό.

Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Απαγόρευση επιβίβασης σε όλα τα άτομα, που έχουν ταξιδέψει από, προς και μέσω αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, καθώς και σε κάθε περιοχή στην Ιταλία, που υπόκειται σε καραντίνα από την ιταλική κυβέρνηση, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση.
  • Απαγόρευση επιβίβασης σε όλα τα άτομα, που εντός 14 ημερών από την αποβίβαση έχουν έρθει σε επαφή ή έχουν φροντίσει οποιονδήποτε φέρεται να νοσεί από τον Κορωνοϊό ή παρακολουθούνται λόγω υποψίας έκθεσης σε αυτόν.
  • Έλεγχος πριν την επιβίβαση, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των παραπάνω μέτρων. Περαιτέρω έλεγχοι και ιατρική φροντίδα πρέπει να παρέχονται σε όποιον έχει τα συμπτώματα του ιού.

cruiseΣε συντονισμό με τις εταιρίες κρουαζιέρας, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις νέες εξελίξεις που σχετίζονται με το COVID-19 και θα τροποποιήσουν τις πολιτικές αυτές όπως είναι απαραίτητο με μέγιστη προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. Με αυστηρά μέτρα, όπως υπαγορεύονται από τις εθνικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της, σε συνεννόηση με τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν πιστεύουν ότι δικαιολογούνται περιορισμοί στην κίνηση των πλοίων.

“Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων αποδεικνύει περαιτέρω τη μοναδική ικανότητα της βιομηχανίας κρουαζιέρας να ανταποκρίνεται γρήγορα καθώς εξελίσσονται οι συνθήκες”, δήλωσε ο Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA. «Παραμένουμε σε στενή επαφή με τις τοπικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και ενώ λυπούμαστε που αυτές οι αλλαγές θα οδηγήσουν στην άρνηση επιβίβασης για μερικούς από τους φιλοξενούμενους μας, οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγεία και η ασφάλειά τους είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη βιομηχανία Κρουαζιέρας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *