tui airplane

TUI Fly: Μείωση του στόλου της κατά 50% και “χειρόφρενο” στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ο Κορωνοϊός φαίνεται να έχει πλήξει και την TUIfly, καθώς η αεροπορική εταιρία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει περικοπές στο στόλο της και να μειώσει τις πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

Σύμφωνα με το touristik-aktuell η αεροπορική εταιρία της TUI επιδιώκει να περικόψει 700 θέσεις εργασίας και να μειώσει το στόλο της, ο οποίος διαθέτει 40 αεροσκάφη, κατά 50%.

Επιπλέον, προγραμματίζεται ένα πλήθος κλεισίματος στις βάσεις στην Κολονία/Βόννη, τη Βρέμη και το Münster-Osnabrück. Στο μέλλον η TUIfly επιδιώκει να πραγματοποιεί πτήσεις από το Ανόβερο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Στουτγάρδη και το Μόναχο.

Επίσης, 7 αεροσκάφη της TUIfly χρησιμοποιούταν μέσω leasing από Eurowings. Ωστόσο, πλέον η θυγατρική της Lufthansa δεν τα χρειάζεται και το συμβόλαιο εκμίσθωσης έχει λήξει.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση αναγκάζει την TUIfly να τραβήξει “χειρόφρενο” για τις πτήσεις μακρινών αποστάσεων προς το παρόν. Η αεροπορική εταιρία επιδίωκε να πραγματοποιήσει πτήσεις σε προορισμούς στην Καραϊβική από το Νοέμβριο του 2020 με 2 αεροσκάφη  Boeing Dreamliner. Ωστόσ, υπό το πλαίσιο των νέων εξελίξεων, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όπως αναφέρει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *