spain
Photo by Julian Dik on Unsplash

Ισπανία: Στο +400% οι κρατήσεις από τη βρετανική αγορά

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατακόρυφη άνοδο στις κρατήσεις πτήσεων προς την Ισπανία καταγράφεται στη βρετανική αγορά, μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς πολίτες, που επιστρέφουν στο Ην. Βασίλειο, μετά από ταξίδι στην Ισπανία.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση 400% στις κρατήσεις πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, προς την Ισπανία, με τον Iago Negueruela, εκπρόσωπο της περιφερειακής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων νήσων, να διαβεβαιώνει την τουριστική άνοδο στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “μια ματιά στους δρόμους αποδεικνύει ότι υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση. Τα θέρετρα πλέον είναι γεμάτα”.

Το γεγονός της κατακόρυφης αύξησης στις κρατήσεις πτήσεων επιβεβαιώνει και η ισπανική αεροπορική αρχή AENA, σημειώνοντας ότι, οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τριπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα, με τις αεροπορικές εταιρίες Iberia, Ryanair και easyJet να έχουν αυξήσει σημαντικά τα δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών.

“Προχθές μόνο 31 πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προσγειώθηκαν στη χώρα, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 6.000 άτομα”, δήλωσε ο Toni Mayor, πρόεδρος της Hosbec, μιας ένωσης ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στη Βαλένθια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πληρότητα των ξενοδοχείων κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ περίπου 15% έως 20% περισσότερες τουριστικές εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές εφέτος, σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη Ryanair, οι κρατήσεις πτήσεων προς την Ισπανία αυξήθηκαν κατά 500% αυτή την εβδομάδα, σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ από τον Σεπτέμβριο του 2019, με το Αλικάντε, τη Μάλαγα, την Τενερίφη και τη Μούρθια να συγκαταλέγονται στους πιο περιζήτητους προορισμούς.

Εντούτοις, παρά την εξέλιξη αυτή, η θερινή περίοδος στην Ισπανία παραμένει “εξαιρετικά ασταθής και αβέβαιη”, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής τουριστικής ένωσης Exceltur, Gabriel Escarrer.

Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετακίνησε, από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, τις Βαλεαρίδες Νήσους, από την “πράσινη” στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ακυρώσεις διακοπών, κυρίως, από μη εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Οι Βρετανοί επισκέπτες είναι το “κλειδί” για την πολύ σημαντική τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας, η οποία το 2019 υποδέχθηκε πάνω από 18 εκατομμύρια αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *