Η eDreams Odigeo σταματά τις δραστηριότητες στη Ρωσία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη διακοπή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία προχώρησε τέσσερις ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το ευρωπαϊκό διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο eDreams Odigeo.

Ο OTA αποχώρησε στις 28 Φεβρουαρίου και έκλεισε τον ιστότοπο και την εφαρμογή του στη Ρωσία, όπως αποκάλυψε σε σημερινή ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκαν όλες οι συναλλαγές από τις δύο χώρες, ενώ ρωσικές και λευκορωσικές αεροπορικές εταιρίες αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμά του.

Η εταιρία συνέχισε να επεξεργάζεται προσωρινά έναν περιορισμένο αριθμό κρατήσεων που ήταν ακόμη σε θέση να λειτουργούν στην περιοχή, προκειμένου να συμβάλλει στην επιστροφή των αποκλεισμένων ταξιδιωτών.

Οι ρωσικές επιχειρήσεις της eDreams αντιπροσώπευαν μόλις το 0,03% των παγκόσμιων κρατήσεών της και το 0,3% σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Η εταιρία δήλωσε: “Η εταιρία θεωρεί τώρα ότι έχει ήδη παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στους  πληγέντες ταξιδιώτες στην περιοχή και, ως εκ τούτου, έχει σταματήσει όλες τις πωλήσεις ταξιδιών προς και από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία με οποιαδήποτε δρομολόγιο, με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία. Παρά την τραγική σύγκρουση στην Ουκρανία, η εταιρία συνεχίζει να έχει ισχυρές εμπορικές συναλλαγές”.

Ο Φεβρουάριος έκλεισε με κρατήσεις 31% πάνω από τα επίπεδα πριν από τον Covid-19 και διαμορφώθηκε σε πάνω από 39% από τις 10 Μαρτίου, με 461.000 κρατήσεις τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του OTA, Dana Dunne δήλωσε: “Ως εταιρία που βοηθά τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον κόσμο τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω των ταξιδιών, πιστεύουμε ακράδαντα στις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα ταξίδια ως εργαλείο για να φέρουμε κοντά την διαφορετικότητα των ανθρώπων, των πολιτισμών και των αξιών. Η αμοιβαία κατανόηση, ο σεβασμός και η ανθρώπινη επαφή συγκαταλέγονται στους βασικούς πυλώνες των ταξιδιών και θα συνεχίσουμε να τους υπερασπιζόμαστε μαζί με όλες τις αξίες μας”.

“Στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που υποφέρουν. Είμαι υπερήφανη για τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή μας ανταποκρίθηκε σε αυτή τη σύρραξη, κάνοντας αυτό που είναι σωστό, και είμαι συγκινημένη από την εξαιρετική ανταπόκριση όλων των μελών της ομάδας μας, που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όλους όσους έχουν ανάγκη”, κατέληξε η κα. Dunne.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η eDreams Odigeo σταματά τις δραστηριότητες στη Ρωσία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *