Reyes Maroto
Η Ισπανίδα πρώην υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, κα. Reyes Maroto.

Ισπανία: “Ένεση” 110 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε επενδύσεις συνολικού ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ της Επόμενης Γενιάς, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων, των Καναρίων Νήσων, της Θέουτα και της Μελίγια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας αναφέρεται ότι το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης Βασιλικό Διάταγμα, το οποίο προβλέπει άμεσες επιδοτήσεις που εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να μεταφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία από τις αυτόνομες νησιωτικές κοινότητες και 5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία από τις αυτόνομες πόλεις.

“Στην περίπτωση των αυτόνομων κοινοτήτων των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, οι δράσεις που χρηματοδοτούνται με αυτή την ενίσχυση πρέπει να επιτρέψουν στις άκρως τουριστικές οικονομίες τους να προσαρμοστούν σε κλονισμούς της ζήτησης, όπως στην περίπτωση πανδημιών, επιπτώσεων στους τουριστικούς πράκτορες ή άλλων. Ενώ, στην περίπτωση των πόλεων Θέουτα και Μελίγια, οι δράσεις πρέπει να επιτρέψουν την αξιοποίηση του τουρισμού ως κινητήριας δύναμης για την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ιδίως στις Καναρίους Νήσους και τις Βαλεαρίδες Νήσους, μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις για την αναβάθμιση των παλαιών τουριστικών υποδομών, επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές και τη βελτίωση της ελκυστικότητας των δημόσιων χώρων. Επιπλέον, μπορεί να πραγματοποιηθεί η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, η περιβαλλοντική διαχείριση των παραλιών και η βελτίωσή τους με εγκαταστάσεις και η παροχή εγκεκριμένων μονοπατιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην περίπτωση των Βαλεαρίδων Νήσων, εξετάζονται επίσης κίνητρα για το άνοιγμα του εφοδιασμού εκτός της υψηλής περιόδου και στις Κανάριες Νήσους, κίνητρα που απευθύνονται στις εταιρείες μεταφορών για τη διευκόλυνση της συνδεσιμότητας.

Μεταξύ άλλων δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν με την επιδότηση αυτή στη Θέουτα και τη Μελίλια περιλαμβάνονται επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, όπως η βοήθεια προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, θα υπάρξει κατάρτιση σε τουριστικές δεξιότητες, ιδίως μεταξύ των νέων και η εθνική και διεθνής προβολή των δύο πόλεων ως τουριστικών προορισμών ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σχολιάζοντας την έγκριση αυτού του πακέτου βοήθειας, η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Maria Reyes Maroto, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος στη δημιουργία στρατηγικών ανθεκτικότητας του τουρισμού που προβλέπονται στο σχέδιο ανάκαμψης για τα νησιά και τις αυτόνομες πόλεις.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Ισπανία: “Ένεση” 110 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *