Photo by Catarina Sousa on Pexels

Αυξημένες οι αναζητήσεις πτήσεων για την Αυστραλία από το Ην. Βασίλειο

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπερνούν τα επίπεδα του 2019 οι αναζητήσεις πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο για την Αυστραλία, σύμφωνα με τον τουριστική υπηρεσία της χώρα.

Με βάση τα στοιχεία της Tourism Australia, ο αριθμός των Βρετανών που αναζητούν πτήσεις για την Αυστραλία τους τελευταίους δύο μήνες είναι υψηλότερος, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Τα αυστραλιανά σύνορα άνοιξαν εκ νέου τον Φεβρουάριο προκαλώντας “κύμα” αναζητήσεων για πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου-Αυστραλίας, το οποίο διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, σύμφωνα με την περιφερειακή γενική διευθύντρια του Tourism Australia, Sally Cope.

Η ίδια είπε ότι ο αριθμός των αναζητήσεων μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους δύο μήνες ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, ενώ η μετατροπή των αναζητήσεων πτήσεων σε κρατήσεις βρίσκεται στο 80% των επιπέδων του 2019.

“Ήμασταν βέβαιοι ότι θα υπήρχε αύξηση των κρατήσεων, καθώς οι Βρετανοί κατευθύνονταν προς την Αυστραλία όταν άνοιξαν ξανά τα σύνορα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια πραγματικά ανθεκτική αγορά και η σχέση μεταξύ των δύο χωρών παρέμεινε ισχυρή καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας”, είπε η κα. Cope.

Επιπλέον, μετά το άνοιγμα των συνόρων, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη αγορά προέλευσης για τον τουρισμό στην Αυστραλία, μετά τη Νέα Ζηλανδία.

Ο γενικός πράκτορας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Stephen Cartwright, σε δηλώσεις του είπε: “Από τότε που άνοιξαν ξανά τα σύνορα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει στο έθνος περισσότερους τουρίστες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, εκτός από τη Νέα Ζηλανδία. Πριν από την επαναλειτουργία των συνόρων υπήρχε κάποιος φόβος ότι οι άνθρωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν απρόθυμοι να ταξιδέψουν στην Αυστραλία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει συμβεί, πράγμα που είναι σπουδαίο”.

Από την πλευρά της η κυβερνήτης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Margaret Beazley, προέτρεψε τους Βρετανούς να επιστρέψουν στην περιοχή. “Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο μετά την πανδημία και το Brexit και η Νέα Νότια Ουαλία είναι ανοιχτή”, είπε η κα. Beazley.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *