Η TUI καταγγέλλει τη συμφωνία-πλαίσιο με την QTA | Ανοίγει ο δρόμος για νέες αποχωρήσεις από την Ένωση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη σκιά του σκανδάλου μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της RTK και της FTI, η TUI καταγγέλλει τη συμφωνία-πλαίσιο με την Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων QTA, με άμεση ισχύ.

“Η διαβίβαση δεδομένων πωλήσεων και κρατήσεων που μας αφορούν σε έναν από τους ανταγωνιστές μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή”, αναφέρει σε σχετική επιστολή της η TUI. Σύμφωνα με τον tour operator, η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφή παραβίαση του πνεύματος και των συγκεκριμένων κανονισμών της συμφωνίας μας με την QTA”.

Αυτό σημαίνει ότι η σχέση μεταξύ του μεγαλύτερου tour operator της Γερμανίας και της μεγαλύτερης ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας έχει διαρραγεί.

Η TUI εκφράζει τη λύπη της για την εξέλιξη αυτή, αλλά δεν θεωρεί πλέον ότι υπάρχει η απαραίτητη βάση εμπιστοσύνης για τη συνέχιση της συνεργασίας με την RT Reisen Zentrale.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν πρέπει να υποστούν καμία οικονομική ζημία

Ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός, ο CCO της TUI, Benjamin Jacobi, και ο διευθυντής Πωλήσεων, Peter Wittmann, ανέφεραν ότι εξακολουθούν να “δεσμεύονται για την πλήρη διαλεύκανση αυτού του θέματος”. Στα τέλη Απριλίου, η εταιρία είχε αναθέσει σε δικηγορικό γραφείο την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Τα σχετικά αποτελέσματα, ωστόσο, δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Η TUI τονίζει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν θα υποστούν καμία οικονομική συνέπεια ως αποτέλεσμα της καταγγελίας της συμφωνίας-πλαίσιο. “Εάν υπάρξει απώλεια στις προμήθειες της TUI κατά το τουριστικό οικονομικό έτος 2022/2023, σας διαβεβαιώνουμε ήδη για την άμεση καταβολή αποζημίωσης στο πρακτορείο σας”, αναφέρεται στην επιστολή. “Οι συνεργάτες μας στα ταξιδιωτικά γραφεία δεν ευθύνονται για την καταγγελία της σύμβασης QTA”, εξηγεί ο Peter Wittmann. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα ταξιδιωτικό γραφείο δεν πρέπει να υποστεί οικονομική ζημία. “Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς”, σημειώνει ο κ. Wittmann.

Λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό που θα καταβληθεί και τη διαδικασία θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο γεγονός εντείνει την πίεση που ασκείται στη συνεργασία των ταξιδιωτικών γραφείων RTK, η οποία μόλις πρόσφατα είχε αποστείλει επιστολή στους συνεργάτες της, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το τι είχε συμβεί με τη μεταφορά δεδομένων.

Ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig, σχολιάζοντας τα γεγονότα, ζήτησε πλήρη και όσο το δυνατόν ταχύτερη διευκρίνιση.

“Είναι στοιχειώδους σημασίας για ολόκληρο τον κλάδο να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη”. Πρέπει να αποφευχθεί η ζημία στην εικόνα των ταξιδιωτικών γραφείων, ιδίως ως ουδέτερων συμβούλων, δήλωσε ο κ. Fiebig.

Άλλοι τουριστικοί πράκτορες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της TUI

Η Quality Travel Alliance, εν συντομία QTA, είναι μια ένωση πολλών συνεργασιών ταξιδιωτικών γραφείων. Εκτός από τις RTK, Mein Reisespezialist, Reiseland και Holidayland, οι οποίες ανήκουν όλες στην Raiffeisen-Tours RT-Reisen, η AER, η Schmetterling, η Schauinsland Reisen Partner, η Sonnenklar TV και η TUI Travelstar είναι επίσης μέλη της QTA.

Οι συμφωνίες με τους τουριστικούς πράκτορες, για παράδειγμα για τις προμήθειες και τις χορηγίες μάρκετινγκ, έχουν μέχρι στιγμής αναληφθεί από την RT-Reisen για το σύνολο της QTA. Αυτό δεν είναι πλέον πιθανό να λειτουργήσει στο μέλλον. Μένει να δούμε αν θα αποχωρήσουν και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες από την QTA. Η ένωση ταξιδιωτικών γραφείων VUSR χαιρετίζει την κίνηση της TUI. Η πρόεδρος Marija Linnhoff είναι πεπεισμένη ότι και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του ηγέτη της αγοράς.

 

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Η TUI καταγγέλλει τη συμφωνία-πλαίσιο με την QTA | Ανοίγει ο δρόμος για νέες αποχωρήσεις από την Ένωση

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *