Traveltainment : Τουρκία και Αίγυπτος συνεχίζουν “ακάθεκτες”, σταθερά η Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι κρατήσεις για διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα εξακολουθούν να αυξάνονται στη γερμανική αγορά, η ανάπτυξη της τουρκικής Ριβιέρας έχει επιβραδυνθεί, ενώ η Ισπανία είχε ακόμα έναν χαμηλό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του Μαΐου.

Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τη θέση της ως ένας από τους νικητές μεταξύ των προορισμών στη γερμανική αγορά πακέτων διακοπών, σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία του κορυφαίου παρόχου, Traveltainment. Οι κρατήσεις για τη Χουργκάντα αυξήθηκαν κατά 65% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ύστερα από υπερδιπλασιασμό, που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο, και τη διψήφια ανάπτυξη που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες.

Η επιστροφή της Τουρκίας συνεχίζεται με σταθερή άνοδο 8% σε ετήσια βάση για την Αττάλεια, ύστερα από πολύ υψηλά ποσοστά ανάπτυξης τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων 77% τον Απρίλιο και 86% τον Μάρτιο. Το κύριο αεροδρόμιο της τουρκικής Ριβιέρας αντιπροσώπευε το 30% όλων των κρατήσεων μεταξύ των δέκα κορυφαίων αεροδρομίων τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, η ζήτηση για τους κύριους προορισμούς διακοπών στην Ισπανία συνέχισε να εξασθενεί στη γερμανική αγορά. Οι κρατήσεις προς την Πάλμα, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 23% όλων των κρατήσεων, μειώθηκαν κατά 9% τον Μάιο, τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα με χαμηλότερα ποσοστά πωλήσεων. Παρομοίως, μειωμένες ήταν οι κρατήσεις για τα Κανάρια Νησιά για ακόμα μια φορά, με τη Fuerteventura (-9%), το Λας Πάλμας (-19%) και την (Νότια) Τενερίφη (-1%) να σημειώνουν πτώση στις πωλήσεις για τέταρτο συνεχή μήνα.

H Eλλάδα

Η κατάσταση για την Ελλάδα δεν ήταν ξεκάθαρη, καθώς η ζήτηση εξακολούθησε να μειώνεται σε σύγκριση με τη μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε το 2016 και το 2017, η οποία συνδεόταν με την τότε πτώση των κρατήσεων για την Τουρκία. Το Ηράκλειο, το κεντρικό αεροδρόμιο της Κρήτης, είδε χαμηλότερες κρατήσεις για τρίτο συνεχόμενο μήνα με πτώση 5%. Η Ρόδος είχε σταθερές πωλήσεις τον Μάιο, μετά τις διακυμάνσεις των τελευταίων δύο μηνών, ενώ η Κως παρουσίασε αύξηση 7% ύστερα από μια υγιή αύξηση ύψους 21% τον Απρίλιο.

Οι φετινές καλές κρατήσεις για τη Βουλγαρία οφείλονται πιθανότατα στην είσοδο του αεροδρομίου της Βάρνας στην πρώτη δεκάδα των αεροδρομίων προορισμών, με αύξηση 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι διαφορές στις κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και online τον περασμένο μήνα ήταν σημαντικές. Η Χουργκάντα, για παράδειγμα, είχε 91% αύξηση στις online κρατήσεις, αλλά μόνο 29% μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. Ομοίως, οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου ήταν πολύ υψηλότερες από τις κρατήσεις σε ταξιδιωτικά πρακτορεία για τη Βάρνα και την Κω, ενώ η Fuerteventura είχε σταθερές online πωλήσεις (+ 2%), όμως οι κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων μειώθηκαν κατά 20%. Η διαφορά τιμής μεταξύ κρατήσεων μέσω ταξιδιωτικών γραφείων (μέση τιμή ανά άτομο: 858€) και online (687€) παρέμεινε σημαντική.

Τα μηνιαία στοιχεία για τον Μάιο αναφέρονται στα πακέτα διακοπών και τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής μέσω του κορυφαίου ταξιδιωτικού πρακτορείου της Traveltainment και των online συστημάτων κρατήσεων.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *