Φωτιά σε εμβληματικό ξενοδοχείο του Λονδίνου

Φωτιά σε εμβληματικό ξενοδοχείο του Λονδίνου

Τυλίχτηκε στις φλόγες το 116 ετών Mandarin Oriental

0

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες έσπευσαν σε φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή ξενοδοχεία του Λονδίνου, το 5* Mandarin Oriental στο κεντρικό Λονδίνο. Από τη φωτιά προκλήθηκε παχύς μαύρος καπνός, ορατός από μίλια μακριά, και ζητήθηκε από τους ενοίκους να εκκενώσουν το χώρο.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές τραυματισμών. Οι πυροσβέστες, εξοπλισμένοι με αναπνευστικές συσκευές, έψαξαν το κτίριο για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εγκλωβισμού κάποιου ανθρώπου.

Η αιτία της φωτιάς δεν έγινε ακόμη γνωστή. Μάρτυρας δήλωσε, ότι εργάτες εκτελούσαν εργασίες νωρίτερα στην οροφή του κτιρίου, το οποίο πρόσφατα υποβλήθηκε σε εκτεταμένη ανακαίνιση.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου και οι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς φήμης τραγουδιστή Robbie Williams, απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο και οδηγήθηκαν στο κοντινό Hyde Park, όπου τους παρασχέθηκε νερό και ανάμεναν οδηγίες.

Οι πυροσβέστες εργάστηκαν πολύ σκληρά για θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ο δρόμος μπροστά από το ξενοδοχείο στη γοητευτική συνοικία Knightsbridge του Λονδίνου ήταν κλειστός, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου φιλοξενούνται σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ ο πολυσύχναστος σταθμός του υπόγειου σιδηρόδρομου, Knightsbridge, έκλεισε προληπτικά.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ