©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η AI προτείνει δύο ελληνικούς προορισμούς μεταξύ των πιο δημοφιλών για το 2023

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, έχοντας εισέλθει σε κάθε πτυχή και περίσταση της καθημερινότητάς μας, ακόμη και στα σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές, δύο από τις πιο γνωστές πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, προτείνουν δύο ελληνικούς προορισμούς, ανάμεσα στα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Ειδικότερα, η Σαντορίνη προτείνεται από το ChatGPT ως προορισμός για ρομαντικές διακοπές και η Μύκονος από το Bard για διακοπές στην παραλία, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας του Forbes Advisor.

Το Forbes Advisor, ζήτησε από κάθε πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης να προτείνει το καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για οκτώ διαφορετικούς τύπους διακοπών -ρομαντικές, πολιτιστικές, παραλίες, σκι, γαστρονομικές, με φίλους, με οικογένεια- και το καλύτερο μέρος συνολικά για διακοπές το 2023.

Το ChatGPT πρότεινε τη Βαρκελώνη στην Ισπανία για διακοπές με φίλους, τη Σαντορίνη στην Ελλάδα για ρομαντικές διακοπές, τη Φλωρεντία στην Ιταλία για πολιτιστικές αποδράσεις, το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία για διακοπές στην παραλία, την Κοπεγχάγη στη Δανία για οικογενειακές διακοπές και το Ζέρματ στην Ελβετία ως το καλύτερο μέρος για σκι.

Το ChatGPT, μάλιστα, πρότεινε δύο γαλλικούς προορισμούς, τη Λυών ως τον καλύτερο προορισμό για γαστρονομικές διακοπές και το Παρίσι ως τον καλύτερο συνολικά προορισμό.

Το Bard, από την άλλη, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google, πρότεινε το Παρίσι για ένα ρομαντικό διάλειμμα και το Val Thorens στις γαλλικές Άλπεις για τους σκιέρ, που σημαίνει ότι κι αυτό, παρότι έδωσε διαφορετικά αποτελέσματα, πρότεινε δύο προορισμούς στη Γαλλία για διακοπές.

Η Γαλλία είναι η πιο συχνά προτεινόμενη χώρα για επίσκεψη από την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τέσσερις από τις 16 προτάσεις των chatbots, μπροστά από την Ιταλία με συνολικά τρεις προτάσεις.

Ωστόσο, και τα δύο εργαλεία συμφωνούν πως η Ιταλία είναι ο καλύτερος προορισμός για μια πολιτιστική απόδραση.

Έκπληξη αποτελούν οι προτάσεις των chatbots για οικογενειακές διακοπές, με το ChatGPT να προτείνει την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, ενώ το Bard να προτείνει την Ολλανδία, χωρίς να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη πόλη.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η εμπειρογνώμονας ταξιδιωτικής ασφάλισης του Forbes Advisor, Laura Howard, είπε: “Η έκρηξη της δημοτικότητας των AI chatbots φέτος προκάλεσε διάφορες προβλέψεις σχετικά με το πώς η AI θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται και περνούν τον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές τους. Είναι ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε ποια μέρη επιλέγουν τα AI σε διάφορους τύπους ταξιδιών -και μάλιστα ότι δύο από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες, ChatGPT και Bard, συμφωνούν  ότι η Ιταλία είναι η καλύτερη χώρα για να επισκεφθεί κανείς για πολιτισμό.”

Η επιλογή των chatbots

Ρομαντικές διακοπές

ChatGPT: Σαντορίνη, Ελλάδα… “λόγω των εκπληκτικών ηλιοβασιλέματων, των ασβεστωμένων κτιρίων με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και των γοητευτικών χωριών στις πλαγιές των βράχων, που δημιουργούν μια πραγματικά μαγική και ρομαντική ατμόσφαιρα”.

Διακοπές στην παραλία

Bard: Μύκονος, Ελλάδα… “Η Μύκονος είναι ένα πανέμορφο ελληνικό νησί με έντονη νυχτερινή ζωή και εκπληκτικές παραλίες”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Η AI προτείνει δύο ελληνικούς προορισμούς μεταξύ των πιο δημοφιλών για το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *